18 / 05 / 2024

samsun tramvay durakları

samsun tramvay durakları

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Çin’ in CNR firmasından getirilecek 5 yeni tramvayın hizmete girmesiyle günlük yolcu taşıma kapasitesinin 130 bine çıkacağını söyledi....

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığın'dan müjde! Bakanlık Samsun'a 10 tramvay alacağını duyurdu

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının alacağı on tramvayla yolcu kapasitelerinin yüzde otuz beş fazlalaşacağını belirttti. İşte ayrıntılar...

Yaşanılır kentlere 25 milyon Euro destek!

Avrupa Birliği (AB), metro, metrobüs, tramvay duraklarını yaya ve bisiklet yollarıyla desteklenen şehirlerin yeni ulaşım projelerini hayata geçirmek için belediyelere 25 milyon Euro hibe verecek.

Samsun OMÜ Raylı Sistem Hattı seferleri başladı!

Samsun'da OMÜ kampüsü içerisine tramvay seferleri başladı. SAMULAŞ Genel Müdürü Tamgacı konuyla ilgili olarak, "Ulaşım alanında kentimizde bir ilke daha imza attık" dedi.

Samsun OMÜ Raylı Sistem Hattı seferleri başlıyor!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Kampüsü içerisindeki tramvay seferlerinin başlayacağını müjdeledi.

Gaziantep'te tramvay durakları genişletildi!

Gaziantep'te Gaziulaş tarafından işletilen tramvaylardaki duraklar büyütüldü ve vagon sayısı arttırıldı. Yapılan çalışmalarla daha konforlu ulaşım imkânı oluşturuldu..

Yusuf Ziya Yılmaz'dan OMÜ'ye tramvay müjdesi!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı açıklamada kredi taleplerinin İller Bankası yönetim kurulundan geçtiğini, tramvayı 2018 sonuna doğru üniversiteye çıkaracaklarını dile getirdi.

Edirnekapı-Sultançiftliği tramvay hattında altgeçit inşaatı başladı!

Yolcu aktarma ve alt geçit tüneli inşaatı nedeniyle Karadeniz Mahallesi ile Mescid-i Selam durakları arasındaki tramvay seferleri, 20 Ağustos saat 23.00'ten itibaren 11 saat yapılamayacak. Bu sürede yolcular İETT otobüsleriyle taşınacak.

Samsun Gar-Mavi Işıklar tramvay hattı 15 Ağustos’ta açılıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, raylı sistemde Gar-Mavi Işıklar eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi-Kampı’na kadar olan kısmın 15 Ağustos’ta hizmete gireceğini söyledi.

Gaziantep'teki tramvay durakları tamamlanıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, artan yolcu taleplerini karşılamak, kapasiteyi arttırmak ve yolculara daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla iki tramvayı birbirine bağlıyor.

Gaziantep'te tramvay durakları uzatılacak!

Mevcut istasyonların ikinci tramvayın iniş-binişlerini sağlamak için durakları uzatma çalışmalarına başladı. 8 Temmuz 2016 tarihinden itibaren GAR-GAÜN arasında tramvay hizmetinin geçici süreyle hizmet verilmeyecek.

Gaziantep'teki iki tramvay hattı birleşiyor!

Kentteki en önemli sorunlardan trafik sıkıntısını en aza indirmek için çalışmalarını sürdüren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, tramvay duraklarındaki yolcu yoğunluğunu azaltmak için iki tramvayı birleştirme kararı aldı.

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı için düğmeye basıldı!

10 kilometre uzunluğundaki Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı projesi için bakanlığa başvuru yapıldı. 14 istasyonun belirlendiği Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı projesi, Eminönü otobüs duraklarının hemen yanından başlayacak. İşte detaylar...

Başkan Yılmaz: Tramvayın yolcu kapasitesi 130 bine çıkacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Çin’ in CNR firmasından getirilecek 5 yeni tramvayın hizmete girmesiyle günlük yolcu taşıma kapasitesinin 130 bine çıkacağını söyledi....

samsun tramvay durakları Haberi

samsun tramvay durakları


Bir süre önce Çin’den gelen ve SAMULAŞ’ın ana bakım istasyonunda son testleri yapılan ilk tramvayı inceleyen Başkan Yılmaz, Çinli yetkililer ile şirket çalışanlarından bilgi aldı. AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş ve belediyenin üst düzey bürokratlarının katıldığı inceleme ziyaretinde Başkan Yılmaz, tespitlerini Çinli CNR firmasının yetkililerine aktararak çalışma yapılması talimatı verdi.


Çin’in CNR firmasından tanesi 2.5 milyon Euro'ya alınan 5 adet tramvaydan ilki geçtiğimiz günlerde kiralanan bir uçakla Samsun’a getirilmişti. Yeni tramvaylarla ilgili değerlendirme yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, “Bu tramvayların imalat aşaması da dahil her sürecini takip ettirdik ve kontrol ettik. Bu ilk tramvaydan sonra bir aksilik olmazsa 1 ay içerisinde 2 adet, ocak ve şubat aylarında da kalan 2 adet tramvayı teslim edecekler. Bu tramvayların her...