01 / 05 / 2024

samsun turistik yerler

samsun turistik yerler

Türk Hava Yolları (THY) tarafından düzenlenen 4 günlük tanıtım turuna katılarak Cidde, Riyad, Dubai, Abu Dhabi, Doha, Umman, Kuveyt ve Bayreyn'den Samsun'a gelen heyet, tarihi ve turistik yerleri gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Ayvacık Kirazlık Adası turizme kazandırılıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Ayvacık Belediyesi işbirliği ile Ayvacık ilçesinde yer alan Suat Uğurlu Baraj Gölü üzerindeki Kirazlık Adası’ nın turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı...

O ilde otel ve turistik tesis alanı imarlı arsa satılacak!

Samsun İli Tekkeköy Belediye Başkanlığı, Samsun Tekkeköy'de yer alan otel ve turistik tesis alanı imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arsa 6 bin 26 metrekare olarak belirtildi.

Tatilcilerin yönü değişti! Ege'deki o evlere talep arttı!

Normalleşme sürecinin başlamasıyla yazlık evlere talep arttı. Gayrimenkul danışmanı Zafer Nerez, Çeşme, Marmaris ve Kuşadası gibi turistik yerler başta olmak üzere sahil bölgesinde bulunan yazlıkların satış ve kiralanmasında yüzde 12 artış yaşandı.

Samsun Ayvacık'a arap yatırımcı ilgisi!

Samsun'un Ayvacık ilçesine gelerek tarihi ve turistik yerleri gezen Suudi Arabistanlı iş adamı Halit Alhivis'in yetkililerden bilgi aldığı bildirildi.

Samsun Vezirköprü'ye dev turizm yatırımı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi yapılan yatırımlar ve turizm hamleleri ile Vezirköprü'nün kaderini değiştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın da büyük önem verdiği Vezirköprü, son iki yılda birçok turistik yatırıma kavuştu.

Samsun Çobanlı Halk İskelesi açılıyor!

Türkiye’nin kesintisiz uzanan en uzun sahil şeritlerinden birisine sahip olan Samsun’da turistik gemi turlarının yanaşacağı Çobanlı Halk İskelesi bir kaç gün sonra tamamen vatandaşların kullanımına açılıyor.

Samsun'da 10 yıllığına kiralık termal tesis ve otopark!

Samsun İli Havza Belediye Başkanlığı, İmaret Mahallesinde bulunan, turistik termal tesisler ve çok katlı otopark (termal otel) 10 yıllığına ihale edilecek. İhalesi 25 Ocak 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Samsun Çobanlı Halk İskelesi inşaatı sona yaklaştı!

Türkiye’nin kesintisiz uzanan en uzun sahil şeritlerinden birisine sahip olan Samsun’da turistik gemi turlarının yanaşacağı Çobanlı Halk İskelesi inşaatında sona yaklaşılıyor.

Medineli iş adamı Hassan Ashoor Samsun'da 3 konaklama yatırımı yapacak!

Karadeniz Bölgesi'ne Arap müteşebbis ilgisi artarken, Medineli iş adamı Hassan Ashoor'un Samsun'un "Saklı Cennet" unvanlı turistik ilçesi Ayvacık'ta 3 konaklama yatırımı yapmaya hazırlandığı bildirildi.

İş adamı Hassan Ashoor Samsun'a 3 konaklama yatırımı yapacak!

Medineli iş adamından Ayvacık'a konaklama yatırımı Karadeniz Bölgesi'ne Arap müteşebbis ilgisi artarken, Medineli iş adamı Hassan Ashoor'un Samsun'un 'Saklı Cennet' unvanlı turistik ilçesi Ayvacık'ta 3 konaklama yatırımı yapmaya hazırlandığı bildirildi

Samsun turizmi Kuveyt'te tanıtılacak!

Kuveyt Evkaf Bakan Vekili Dr. Adil El Fellah, kentin turizm potansiyellerini görmek, ilçelerdeki tarihi ve turistik mekanlarda incelemelerde bulunmak üzere ailesiyle birlikte Samsun'a geldi...

Beyazıt Kapalıçarşı Dünyada en çok ziyaret edilen turistik yer oldu!

Dünya Turizm Örgütü tarafından yayınlanan 'en çok ziyaret edilen turistik yerler' listesinde İstanbul Bayezit'teki Kapalıçarşı birinci sırada yer aldı. Kapalıçarşı'yı yılda 91 milyon 250 bin kişi ziyaret ediyor...

1962 yılında Galata Kulesi turistik kule olacakmış!

1962 yılında Galata Kulesi restore edilecekmiş. Kule, Türkiye'nin Eyfel'i olacakmış. Kule restore edilerek içinde çay salonu, turistik eşya satan yerler inşa edilecekmiş. Bu iş için bir milyon liraya ihtiyaç duyulmuş.

Samsun'da tarihi hanların restorasyon çalışmaları sürüyor!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kent genelindeki tarihi hanları kentin kültürel, turistik ve de sosyal hayatına daha fazla katkı sağlar hale getireceklerini söyledi....

samsun turistik yerler Haberi

samsun turistik yerler


Türk Hava Yolları (THY) tarafından düzenlenen 4 günlük tanıtım turuna katılarak Cidde, Riyad, Dubai, Abu Dhabi, Doha, Umman, Kuveyt ve Bayreyn'den Samsun'a gelen heyet, tarihi ve turistik yerleri gezerek, yetkililerden bilgi aldı. 


Körfez ülkeleri turizm acentalarının temsilcilerinden oluşan 20 kişilik heyet, THY yetkilileri ile coğrafi özellikleri bakımından Uzungöl'e benzetilen Samsun'un Ayvacık ilçesine geldi. 


Ayvacık Kaymakamı Can Kazım Kuruca ve Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, körfez ülkelerinden gelen konuklar ile Türk Hava Yolları Samsun Bölge Müdürü Gezmişoğlu, Türk Hava Yolları Pazarlama ve Satış Başkan Yardımcısı Adem Ceylan, 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz'in de aralarında bulunduğu heyeti, Ayvacık'ta karşıladı. 


Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne ait Samsunum-2 gemisiyle Ayvacık Baraj Gölü'ne açılan heyet ilçenin doğal güzelliklerini görme şansı elde etti. Ayvacık Kaymakamı Can Kazım Kuruca,...