02 / 07 / 2024

samsun Türkiyenin ilk imitasyon müzesi

samsun Türkiyenin ilk imitasyon müzesi

üze ev olarak tasarlanan bina içine, eski dönemlerde kullanılan ok uçları, mızraklar, taş baltalar, kesiciler, kemikten yapılmış malzemeler, Paleolitik, Mezolitik, İlk Tunç, Hitit ve Frig dönemlerindeki çeşitli materyaller ve heykeller yerleştirildi

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

Mekan Emlak Gayrimenkul bayilik ve Franchise hizmetini büyütüyor!

Türkiyenin yerli ve milli emlak markası olama yolunda emin adımlarla ilerleyen Mekan Gayrimenkul,  ülke genelinde danışmanlara bayilik ve franchise vermeye devam ediyor. 

Samsun'da zirveyi gören emlak satışları durakladı!

Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) Başkanı Mevlüt Oral, konut kredi faizlerinin düşüşüyle zirveyi gören emlak satışlarının kredi faiz oranlarının yükselmesinden sonra duraksamaya girdiğini söyledi.

Mevlüt Oral: Konut ve araziye yatırım kazandırır!

Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) Başkanı Mevlüt Oral, parası bulunan konut ve araziye yatırım yapması gerektiğini söyledi.

Mevlüt Oral: Samsun'da kiralık ev bulamayacağız!

Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Mevlüt Oral, konut piyasasındaki durgunluktan bahsetti. Oral, “Böyle giderse kiralık ev dahi bulamayacağız. Üretim yok” dedi.

Samsun'da emlak korsanına karşı mücadele başladı!

Samsun Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, emlak piyasasındaki dengesizliğin sebebinin 'korsan' emlakçılar olduğunu ifade ederek 'Korsan emlakçılara ve ayakçılara savaş açtık. Vatandaşlar bu kişileri ihbar hattımıza bildirsin' diye açıklama yaptı. 

Samsun'da imar barışı anlatıldı!

Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü işbirliğiyle imarsız yapıların kayıt altına alınmasını öngören "İmar Barışı" hakkında mahalle muhtarları ve vatandaşlar ile bilgilendirme toplantısı yapıldı. 

Mevlüt Oral: Gayrimenkul alın!

Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) Başkanı Mevlüt Oral, “Konut almanın tam zamanı” şeklinde konuşurken, emlakçılar ise, ‘Sakın geç kalmayın’ vurgusu yaptı

Samsun Lojistik Köy inşaatının yüzde 35’i tamam!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Uluslararası ulaşım projelerine ev sahipliği yapan Samsun, Türkiye’nin Lojistik Merkezi olacak. Lojistik köy ile artık üreticilerimizin malı tarlada heba olup gitmeyecek, alın terinin hakkını alacak" dedi.

Türkiye, Moody’s’e en güzel cevabı dev projelerle verecek!

Türkiyenin notunu 'yatırım yapılabilir' derecenin altına indiren Moody’s’e en güzel yanıt, birbiri ardına gelen dev yatırımlarla verilecek. Hükümet, ekim ayıyla birlikte peş peşe ihale, temel atma ve dev proje açılışlarına başlayacak.

Samsun Türbe-Kalaycılı Köprüsü açıldı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Türbe-Kalaycılı Köprüsü ve bağlantı yolları yapılan açılış töreni ile resmi olarak hizmete açıldı.

Samsun Türbeli-Kalaycı Köprüsü açıldı!

Bakan Kılıç ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun Büyükşehir Belediyesinin Bafra ilçesinde Kızılırmak üzerinde, Türbeli-Kalaycı mahallelerini birleştiren 260 metre uzunluğunda yapılan ve 8 milyon liraya mal olan köprünün açılışına katıldı.

Samsun Türkiş Hemzemin Geçidi'nde çalışmalar tamamlandı!

Samsun Hafif Raylı Sistem güzergahı Türkiş Hemzemin Geçidi’ndeki baskı beton çalışması 3 günde tamamlanarak geçit trafiğe açıldı.

samsun Türkiyenin ilk imitasyon müzesi Haberi

samsun Türkiyenin ilk imitasyon müzesi


Karadeniz Bölgesi'nin ilk insan yerleşkesi olarak bilinen, Samsun Tekkeköy Arkeoloji Vadisi'ndeki Türkiye'nin ilk imitasyon (taklit) müzesi özelliğine sahip "müze ev" törenle açıldı.


Alanda daha önce tescilli 3 tarihi Rum evindeki restorasyon çalışmaları tamamlandı, ardından çevre düzenlemesi yapılarak ilk yerleşke döneminin yaşayışını anlatan heykeller alana yerleştirildi.


Müze ev olarak tasarlanan bina içine, eski dönemlerde kullanılan ok uçları, mızraklar, taş baltalar, kesiciler, kemikten yapılmış malzemeler, Paleolitik, Mezolitik, İlk Tunç, Hitit ve Frig dönemlerindeki çeşitli materyaller ve heykeller yerleştirildi.


Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin, Müze Ev'in açılışında yaptığı konuşmada, bu tarihi alanın bundan sonraki süreçte 36 yıl ile 50 yıl arasında sürecek kazılar neticesinde sürekli kendinden bahsettireceğini söyledi.


Tekkeköy Mağaraları'nın kendisi için önemli olduğuna değinen Tekin, "360 bin metrekare alan birinci derece arkeolojik sit alanı. Milattan...