18 / 05 / 2024

Samsun Vefa Camii açılış töreni

Samsun Vefa Camii açılış töreni

Çarşamba Belediyesi tarafından Vefa Yaşam ve Alışveriş Merkezi içerisinde yaptırılan Vefa Camisi bugün cuma namazı ile ibadete açıldı...

Avrasya GYO'nun Samsun'daki okul ve arsası 1 yıllığına kiraya verildi!

Avrasya GYO'nun portföyünde yer alan Samsun'daki betonarme 6 katlı okul ve arsasının Çarşamba Vefa Eğitim Kurumları Sanayii ve Ticaret A.Ş.'ye 1 yıllığına kiraya verilmesine, kira bedelinin kiraya verilen okul binasından bir kira yılı içerisinde toplam cirosunun yüzde 20'si olarak belirlenmesine kar

Samsun Vefa AVM 10 yıllığına kiraya veriliyor!

Mülkiyeti Çarşamba Belediyesine ait olan Vefa Yaşam ve Alışveriş Merkezi aylık 75 bin TL muhammen bedelle 10 yıllığına kiraya verilecek.

800 yıllık Molla Gürani Camii restore edilecek!

Fatih Süleymaniye’de yer alan ve “Vefa Kilise Camii” adıyla da bilinen Molla Gürani Camii, yıllar sonra restore edilecek.

Samsun İlkadım yeni hizmet binası külliye gibi olacak!

Temeli 10 Mayıs 2017'de atılan Samsun İlkadım Belediyesi Yeni Belediye Hizmet Binası ve Camii projesi külliye şeklinde tasarlandı.

Samsun'da cami inşaatı çöktü! 3 ölü!

Samsun Atakum'da yapımı süren Yeni Mahalle Kevser Camii inşaatı çöktü. Olay esnasında, 6 işçi ıslak betonun altında kaldı. 3 işçi hayatını kaybetti.

Samsun Karaburç Camii açıldı!

Samsun Karaburç Mahallesi’nde Aşçı ailesi tarafından yaptırılan 600 kişilik Karaburç Cami Vali İbrahim Şahin’in katıldığı törenle açıldı.

Samsun Esentepe Camii ibadete açıldı!

Samsun Havza'da yapılan Esentepe Camisi, ibadete açıldı. Esentepe Camisi Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Usta da yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

TOKİ Samsun Tekkeköy'e 276 konut inşa edecek!

TOKİ Samsun İli, Tekkeköy İlçesi, kentsel dönüşüm ve gelişim projesi; 276 (+4 kapıcı dairesi) konut, 1 adet camii ve 2 dükkanlı ticaret merkezi inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi 17 Ekim'de yapılacak.

Samsun Selahiye Cami açıldı!

Samsun'un İlkadım ilçesinde bulunan ve kısa sürede yeniden restore edilen Selahiye Camii yeniden ibadete açıldı. Cuma namazı öncesinde yapılan Cami açılışına Samsun Valisi İbrahim Şahin da katıldı...

Samsun'daki 650 yıllık ahşap camii restore ediliyor!

Samsun'da turizmin geliştirilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar, varlıkları bugüne kadar bilinmeyen tarihi mirasları da ortaya çıkarıyor. Gizemli tarihi caminin, ayakta kalabilmiş olması insanı hayrete düşürüyor.

Samsun Numanpaşa Camii inşaatını kim tamamlayacak?

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde yaklaşık iki yıl önce inşaatına başlanan ve Köprülü Fazıl Mustafa Paşa’nın büyük oğlu Numan Paşa’nın adının verildiği cami inşaatının tamamlanmasına Vezirköprü Belediyesi talip oldu.

Samsun İlkadım'da Hz. Ömer Camii'nin temeli atıldı!

Adalet Mahallesi'ndeki Hz. Ömer Camii temel atma töreninde açıklama yapan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “ Büyükşehir Belediyemizle birlikte revizyon imar çalışması ile vatandaşlarımızın sorunlarını çözüp, yerinde dönüşümün önünü açacağız” dedi.

Samsun Seyyid Kutbiddin Camii ibadete açıldı!

Samsun'un 700 yıllık mazisine sahip olan Seyyid Kutbiddin Türbesi ve mezarlık sahasında yapılan restorasyon çalışmaların açılış merasimi düzenlendi. Açılışta Samsun Vakıflar Bölge Müdürü Ali Şahin konuşma yaptı.

Samsun Vefa Camii açılış töreni Haberi

Samsun Vefa Camii açılış töreni

Çarşamba Belediyesi tarafından Vefa Yaşam ve Alışveriş Merkezi içerisinde yaptırılan Vefa Camisi bugün cuma namazı ile ibadete açıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “Eski sebze hali bölgesinden inşa ettiğimiz Vefa Yaşam ve Alışveriş Merkezi ile ilçemiz önemli bir sosyal alana kavuştu. Alışveriş merkezi, sineması, Oyun alanları, otopark ile büyük bir sosyal alan olan buraya bir camiyi planlayarak kısa sürede inşa ettik. Bu ticaret alanını oluştururken bizim maneviyatımıza uygun olarak, bizi biz yapan değerlere İslam inanç anlayış ve yaşayış biçimine uygun olarak yaptık. Bizim yaşayış anlayışımızda manevi mekanlar, ibadethaneler ve camiiler etrafında çizilen bir şehir vardır. Vefa Camisi şehrimize hayırlı olsun”...