22 / 05 / 2024

samsunda roma mezarı çıktı

samsunda roma mezarı çıktı

Samsun’un Vezirköprü İlçesi’nde inşaat kazısı sırasında Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen mezar bulundu.

İzmit'te bina inşaatı kazısında Roma mezarı bulundu!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, İzmit'te yeni hizmet binasının temel kazısına başladı. İnşaat sırasında Roma dönemine ait mezarlar bulundu.

Konya'daki kazı çalışmalarında mezar bulundu!

Konya'nın Ereğli ilçesinde Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) ekiplerince yürütülen altyapı iyileştirme çalışması sırasında, Roma dönemine ait mezar bulundu.

Samsun'da inşaat kazısından Roma mezarı çıktı!

Samsun’un Vezirköprü İlçesi’nde inşaat kazısı sırasında Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen mezar bulundu.

Samsun'da kazı sırasında Roma dönemine ait mezar bulundu!

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde inşaat kazısı sırasında Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen mezar bulundu.

Samsun'da inşaat kazısında Roma mezarı bulundu!

Samsun'un Vezirköprü İlçesi'nde inşaat kazısı sırasında Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen mezar bulundu. Kireç taşı ile kapatılmış kuyu şeklinde eski bir mezar bulunması üzerine çalışmalar durduruldu.

Gaziantep'teki cami inşaatında kaya mezarı bulundu!

Gaziantep'te merkez Şehitkamil ilçesi İbrahimli Mahallesi'nde cami inşaatı hafriyat çalışması sırasında Roma dönemine ait kaya mezarı ve dibek taşı bulundu.

Urla'da Roma Limanı yeniden inşa edilecek!

ANKARA Üniversitesi, Ege Denizi'nin bilinen en eski liman kentlerinden biri olan Urla'da, 2 bin yıllık Roma limanını aynı yerinde yeniden inşa edecek.

Urla'ya Roma Limanı inşa edilecek!

Ankara Üniversitesi, Ege Denizi'nin bilinen en eski liman kentlerinden biri olan Urla'da, 2 bin yıllık Roma Limanı'nı aynı yerinde yeniden inşa edecek.

Samsun'da inşaat kazısı sırasında tarihi mezar bulundu!

Samsun'un İlkadım ilçesi Kalkanca Mahallesi'nde müteahhit Ahmet Kırımlı, Meryem Ukan'a ait arsada 8 katlı inşaat için temel çalışması yaptıkları sırada tek oda şeklinde altın girişi bulunan tarihi mezar ortaya çıktı.

Samsun'da inşaat alanında mezar odası bulundu!

Samsun 'un İlkadım ilçesindeki inşaat alanında Helenistik döneme ait olduğu tahmin edilen mezar odası ortaya çıkarıldı.

İlkadım'daki inşaat alanında mezar odası bulundu!

Samsun'un İlkadım ilçesindeki inşaat alanında Helenistik döneme ait olduğu tahmin edilen mezar odası ortaya çıkarıldı. Hazırlanacak rapora göre inşaatın devam edip etmeyeceğine de karar verileceği öğrenildi.

Zincirlikuyu'da mezar fiyatları daire fiyatlarını solladı!

1999 yılında Zincirlikuyu Mezarlığı'nda mezar fiyatları daire fiyatlarını sollamış, tek mezar yerleri 800 milyon liraya satılıyormuş. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın hazırladığı o özel haber...

1999 yılında Zincirlikuyu'da mezar fiyatları daire fiyatlarını sollamış!

1999 yılında Zincirlikuyu Mezarlığı'nda mezar fiyatları daire fiyatlarını sollamış. Vehbi Koç'a komşu 20 metrekarelik mezar yeri 20 milyar liraya satılacakmış ve tek mezar yerleri ise 800 milyon liraya satılıyormuş.

samsunda roma mezarı çıktı Haberi

samsunda roma mezarı çıktı

Samsun’un Vezirköprü İlçesi’nde inşaat kazısı sırasında Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen mezar bulundu. Cumhuriyet Mahallesi 517. Sokak’ta bir inşaat kazısı sırasında kireç taşı ile kapatılmış kuyu şeklinde eski bir mezar bulunması üzerine çalışmalar durduruldu. Yetkililere haber verilmesi üzerine polis tarafından kazı alanında güvenlik önlemi alındı.


Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’nden arkeolog Kenan Sürül, mezarda incelemelerde bulundu. Sürül’ün yaptığı ilk incelemede, Roma dönemine ait olduğu sanılan kadın mezarında birkaç küçük boncuk şeklinde kalıntıya da rastlandığı...