02 / 05 / 2024

sanat müzesi

sanat müzesi

Vehbi Koç Vakfı (VKV) Genel Müdürü Erdal Yıldırım, vakfın çalışmalarını enine boyuna değerlendirdi

Mudo, Mecidiyeköy'de sanat müzesi kuracak!

Mecidiyeköy'de sanat müzesi kuracaklarını söyleyen Mustafa Taviloğlu, "Yurtdışından sergiler getireceğiz. Burası şehrin uğrak yeri olacak" dedi

New York Modern Sanat Müzesi 450 milyon dolarlık tadilatın ardından açıldı!

ABD’nin önde gelen sanat müzeleri arasında yer alan New York Modern Sanat Müzesi (MoMA), yaklaşık 4 ay süren tadilat çalışmalarının ardından kapılarını açtı.

Kelimat Ham Sanat Müzesi hizmete açıldı!

Türkiye'nin ilk ham sanat müzesi olarak açıklanan Kelimat Ham Sanat Müzesi "5 Hikaye" adlı ham sanat sergisiyle hizmete açıldı.

İktisadi Bağımsızlık Müzesi kapılarını açtı!

İş Bankası’nın Ankara'daki tarihi binası Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi olarak hizmete açıldı. Müzede orijinal olarak korunan tarihi alanlar, sanat galerisi ve sergi salonları bulunuyor.

Eskişehir Modern Sanat Müzesi'ni Japonlar yapacak!

Eskişehir Odunpazarı'da inşa edilecek modern sanat müzesinin detayları paylaşıldı. Projenin yapımını Japon mimar Kengo Kuma'nın mimarlık ofisi, Kengo Kuma & Associates üstlenecek.

Bodrum ARThill Müzesi açıldı!

Ressam ve heykeltıraş Ender Güzey'in 40 yılı aşkın süredir dünyanın farklı ülkelerinde yaptığı sanat eserlerinin yer aldığı ve boynuzlar üzerine kurulu sanat müzesi "ARThill" açıldı.

Kayseri Arkeoloji Müzesi'nin ihalesi yapıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Anadolu'daki insanlık tarihine ışık tutan Arkeoloji Müzesi'ni yeniliyor. Kaleiçi Kültür Sanat Merkezi'ne yaptırılacak olan müzenin teşhir ve tanzim işleri için ihale yapıldı.

Balıkesir Kent Müzesi çalışmaları devam ediyor!

Bursa Büyük Şehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Ahmet Erdönmez, Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elmas, Kent Müzesi ve ilçeyi gezerek sergilenecek olan eşyalar ve çalışmalar ile ilgili incelemelerde bulundular.

İstanbul Hilye-i Şerif ve Tesbih Müzesi açıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Sanat ve Medeniyet Vakfı Hilye-i Şerif ve Tesbih Müzesi'nin açılışına katıldı. Müzeyi gezen Erdoğan, eserleri inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

İnebolu'da kent müzesi 9 Haziran'da bitiyor!

Kastamonu İnebolu ilçesinde Kent Müzesi yapılması için protokol imzalandı.İnebolu ilçesini turistik bir ilçeye dönüştürmek için Nezihe Battal Kültür Evi'nden sonra Kent Müzesi ve Sanat Sokakları inşa ediliyor.

İnebolu'nda Kent Müzesi yapımı için protokol imzalandı!

İnebolu ilçesini turistik bir ilçeye dönüştürmek için Nezihe Battal Kültür Evi’nden sonra Kent Müzesi ve Sanat Sokakları inşa ediliyor.

Tarihi konak Bursa'nın yeni müzesi olacak!

Recep Altepe, ‘Bıçakçılık Müzesi’nin bıçakçılık sanatının yaşatılması ve tanıtımı açısından Bursa’ya büyük katkı sağlayacağını söyleyerek, “Bursa’nın kültürel anlamda önemli bir zenginliği olan güzel bir merkezi daha kente kazandırıyoruz” dedi.

Bursa'da Bıçakçılık Müzesi inşa ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘Bıçakçılık Müzesi’nin bıçakçılık sanatının yaşatılması ve tanıtımı açısından Bursa’ya büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Malatya'ya Çocuk Oyun Evi ve Oyuncak Müzesi geliyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından bir ilk daha hayata geçiriliyor. Sanat Sokağı’nda yer alan konaklardan biri “Çocuk Oyun Evi ve Oyuncak Müzesi” olarak düzenleniyor.

sanat müzesi Haberi

sanat müzesi

2007'de stratejik bir kararla Türk-İslam ve Arkeoloji koleksiyonlarının yanı sıra bir çağdaş sanat koleksiyonu da oluşturma kararı aldıklarını anlatan Yıldırım,  çağdaş sanat müzelerinin de inşaatına bu yıl başlayacaklarını duyurdu. Dolapdere'de var olan bir binayı yıkıp yeni müzeyi oraya yapacaklarını söyleyen Yıldırım, 'Müzeyi modern bir sivil mimari projesi olarak da İstanbul'a önemli bir katkı olacağını düşünüyoruz' dedi. Müzenin yapımının 2016 yılında tamamlanması hedefleniyor. 

VakIf öte yandan Koç Holding'in yüzde 7.2 hissedarı konumunda dolayısı ile kurumun büyüklüğü 1,5-2 milyar dolar arasında. Yoğun yıllarda ise vakfın giderleri toplam olarak 200 milyon doları...