21 / 05 / 2024

Sanayi alanları taşınması

Sanayi alanları taşınması

"Gelecek nesillere bırakacağımız şehirler daha çevreci olacak" diyen Bakan Murat Kurum, şehir merkezlerindeki sanayi alanlarının taşınarak buraların millet bahçelerine dönüştürüleceğini dile getirdi. 

İstanbul'da 157 rezerv alan ilanı var: 3 milyon nüfus taşınabilir!

İstanbul’da 21 adet Esenler büyüklüğünde rezerv alan ilanı yapıldığı belirlendi. Rezerv alanların büyük kısmının Kanal İstanbul etrafında yoğunlaşırken, bölgeye yaklaşık 3 milyon nüfusun taşınması öngörülüyor. İşte detaylar...

İstanbul sanayisi olası İstanbul depremi nedeniyle taşınıyor! İlk durak belli oldu!

İstanbul Sanayi Odası, yüzde 60’ı fay hattında yer alan sanayi tesislerinin taşınması için yol haritası hazırlıyor. Şehirden kaçanların ilk durağı ise Trakya bölgesi oluyor.

Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınması TBMM'de!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınmasına ilişkin soru önergesi verdi. 

Kırıkkale Küçük Sanayi Sitesi için taşınma kararı!

Kırıkkale'nin şehir merkezinde bulunan  Küçük Sanayi Sitesi'nin taşınmasına yönelik TOKİ ile protokol yapılması için Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı'ya yetki verildi.

Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınması TBMM gündeminde!

Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınması meclis gündemine taşındı. CHP'li Emir, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bursa'da yeni çevre düzeni planı: Sanayi alanları artacak mı?

Bursa’nın 2040 Yılı 1/100.000’lik Çevre Düzeni Planı, kentte bir kez daha ‘sanayi alanları’ tartışmasını gündeme taşıdı. Sanayiciler, kentte büyük ölçekli yatırımlar için alan kalmadığını ileri sürdü.

Samsun Gülsan Sanayi Sitesi'nin taşınması için meclis araştırması önergesi verildi!

Samsun Gülsan Sanayi Sitesi'nin taşınması sebebiyle ortaya çıkabilecek mağduriyetlerin araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Mimari tasarım ve dekorasyon çözümleri dijitale taşındı! 

Koronavirüs salgını ile birlikte okul ve ofislerin evlere taşınması, yaşam alanlarında dönüşümü kaçınılmaz hale getirdi. Mimari tasarım ve dekorasyon çözümlerinin dijitale taşınması kuşkusuz bu dönüşümün en büyük yardımcısı oldu. 

Samsun Gülsan Sanayi Sitesi yeni millet bahçesi alanına katılacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Gülsan Sanayi Sitesi'nin 2022'de yeni yapılacak modern sanayi sitesine taşınmasına ilişkin konuştu. Demir, mevcut alanın Millet Bahçesi ve Doğu Park içine katılacağını belirtti.

Konya Eski Sanayi ve Karatay Sanayii'nin ihale tarihleri belli oldu!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı  Uğur İbrahim Altay, Eski Sanayi ve Karatay Sanayii’nin yeni yerine taşınmasıyla ilgili ilk etap ihalesinin 12 Ocak'ta yapılacağını açıkladı.

Organize Sanayi Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Organize Sanayi Bölgeleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile organize sanayi bölgelerinin şehir dışına taşınması amaçlanıyor.

Şanlıurfa Haliliye'deki briketçiler yeni yerlerine taşınıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Haliliye ilçesi Süleymaniye Mahallesinde yıllardır kanayan yara olan biriketçilerin Evren Sanayi Sitesi’nde yaptırılan yeni yerlerine taşınmasını hızlandırıyor.

Sanayi alanlarının şehir dışına taşınması dönüşümün önünü açacak!

İzmit Makina İmalatçıları Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi üyeleri, fiziki mekanların üretim kapasitesini karşılamaması sebebiyle taşınıyor. Alınan bu kararla, kentsel dönüşümün önü açılacak...

Sanayi alanları taşınması Haberi

Sanayi alanları taşınması

Çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Karaman'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sanayi alanlarının şehir dışına taşınmasına ilişkin soru üzerine, gerekli hazırlıkları yaptıklarını, 81 ilde sanayi alanlarını şehrin dışına taşımayı hedeflediklerini dile getirdi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre çalışmayı, ilk 100 günlük eylem planları çerçevesinde yürüttüklerini ifade eden Kurum, şunları söyledi;

"Yapmış olacağımız bu plan çerçevesinde de şehrin merkezindeki sanayi alanlarını şehir dışına çıkaracağız ve şehrin içindeki bu alanları da millet bahçelerine, kent meydanına, yeni kent merkezine, sosyal ve kültürel alanların olduğu yeni yaşam alanlarına dönüştürmek istiyoruz. Bu noktada 81 ilimizde çalışma başlattık.

Kentsel dönüşümle ilgili yıllık 300 bin bağımsız bölüm hedefimiz var. Bu bağımsız bölümlerin içinde öncelikli olarak tarihsel, kültürel alanların dönüşümü, şehrin içindeki sanayi alanlarının...