28 / 04 / 2024

İstanbul sanayisi olası İstanbul depremi nedeniyle taşınıyor! İlk durak belli oldu!

İstanbul sanayisi olası İstanbul depremi nedeniyle taşınıyor! İlk durak belli oldu!

İstanbul Sanayi Odası, yüzde 60’ı fay hattında yer alan sanayi tesislerinin taşınması için yol haritası hazırlıyor. Şehirden kaçanların ilk durağı ise Trakya bölgesi oluyor.



6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin yarası sarılmaya çalışılırken gözler büyük Marmara depremine çevrilmiş durumda. Artan kiralar ve yaşamanın zorlaşması yüzünden İstanbul’da barınamayan beyaz yakalıların Anadolu şehirlerine göç furyası sürerken sanayiciler de göç için hazırlığa başladı. Depremde büyük yıkım beklenen sanayi tesisleri göç için arayışa başlarken Trakya’da fay hattından uzak olan Kırklareli tarafında hareketlilik artıyor. Balıkesir ve İç Anadolu’da da organize sanayi bölgelerine ilgi yoğunlaşıyor. 

İstanbul sanayisi olası İstanbul depremi nedeniyle taşınıyor! İlk durak belli oldu!

Türkiye’nin dış ticaretinin yüzde 48.7’lik dilimi, vergi gelirlerinin yüzde 48.2’lik dilimini karşılayan ve yabancı sermayeli şirketlerin yüzde 62’lik dilimini barındıran İstanbul’da 7.5 şiddetinde büyük bir deprem olmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. İstanbul’daki sanayi ve üretim alanlarının yüzde 60’ı ise depremin beklendiği bölgede yer alırken, olası bir depremde 300 milyar doları bulan bir zararın yanında 100 binden fazla insanın hayatını kaybetmesi bekleniyor. 

İşte detaylar...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön