25 / 07 / 2024

Sanayi dönüşümü 2014

Sanayi dönüşümü 2014

Sanayide dönüşümün ilk adımı elektrik motorlarında atıyor. Yüzde 80'i düşük verimli elektrik motorlarının yüksek verimlileriyle değiştirilmesiyle elektrik tüketimine harcanan 8 milyar liranın ülkenin cebinde kalması bekleniyor

İstanbul depremi kapıda! Megakentte sanayi dönüşümüne ihtiyaç var!

İstanbul Sanayi Odası (İSO),Başkanı Erdal Bahçıvan yaptığı açıklamada mega kent İstanbul’un sorunları arasında ‘trafik yoğunluğunun’ ilk sıralarda yer aldığına değinerek, 'kentsel' benzeri bir 'sanayi dönüşümü'ne ihtiyaç olduğunu söyledi.

6 İlde Yeni Sanayi Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?

6 ilde Yeni Sanayi Dönüşüm Projesi kapsamındaki illere ve Proje'nin bulunduğu aşama meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

6 ilde Sanayi Dönüşüm Projesi başlıyor!

Arazi ve arsa yatırımcılarının önünü açmaya yönelik destek adımları devam ediyor. 6 ilde yeni Sanayi Dönüşüm Projesi başlatılacak.

TOKİ Şanlıurfa eski sanayi kentsel dönüşüm ihalesi yarın! 

Şanlıurfa İli Merkez İlçesi Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1. Etap 2.Bölüm 120 Adet İşyeri ve 8 Adet Dükkan ile 1.Etap 3.Bölüm 58 Adet Konut ve 26 Adet Dükkan İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 15:00'de gerçekleştirilecek.

4geri Dönüşüm Plastik Granül İmalatı Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

4geri Dönüşüm Plastik Granül İmalatı Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Başakşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Erkan Akpınar, Cem Seven, Caner Seven ve Cemal Seven ortaklığında kuruldu.

İya Kentsel Dönüşüm Lojistik Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İya Kentsel Dönüşüm Lojistik Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Sabit İnce, Alirıza Topçu ve Refik Baran ortaklığında kuruldu.

Dev Group Geri Dönüşüm Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dev Group Geri Dönüşüm Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Muhammed Sadi Evransel tarafından kuruldu. 

Nowaste Geri Dönüşüm Sistemleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nowaste Geri Dönüşüm Sistemleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Ali Güngör Yılmaz tarafından kuruldu. 

Çelik Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çelik Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sultanbeyli'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Şahan Çelik tarafından kuruldu. 

Zeytinburnu Küçük Oto Sanayi Sitesi'nde dönüşüm başlıyor!

Zeytinburnu Küçük Oto Sanayi Sitesi'nde kentsel dönüşümün başlaması için esnaf ile yetkili firma arasında anlaşma sağlandı.

Fermanoğlu Kentsel Dönüşüm İnşaat Onarım Turizm İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fermanoğlu Kentsel Dönüşüm İnşaat Onarım Turizm İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Fadaıl Ruhullayev tarafından kuruldu. 

Bahar Çevre Teknolojileri Ve Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Bahar Çevre Teknolojileri Ve Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün 50 bin TL sermaye bedeli ile Koray Gültekin Bahar tarafından Maltepe'de kuruldu.

Burak Geri Dönüşüm Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Burak Geri Dönüşüm Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Fatih Divas Otel Şubesi bugün 50 bin TL sermaye bedeli ile Fatih'te kuruldu.

Sanayi dönüşümü 2014 Haberi

Sanayi dönüşümü 2014


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, enerji verimliliği kapsamında sanayide dönüşümün ilk adımını elektrik motorlarında attıklarını belirterek, Türkiye'deki tüm elektriğin yüzde 35'ini tüketen ve yüzde 80'i düşük verimli elektrik motorlarını yüksek verimlileriyle değiştirmeyi planladıklarını bildirdi.  


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 10. Kalkınma Planı'nda da yer alan "Sanayide Enerji Verimliliği''ni sağlamak için ilk adımı attı. İlk olarak elektrik tüketiminin büyük bir kısmının gerçekleştirildiği elektrik motorlarının dönüşümünü planlayan bakanlık, gereken tespitleri yaptı ve bu kapsamda ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşmelere başladı.  


"Elektriğin yarıya yakınını sanayi kesimi tüketiyor"


Bakan Işık, yaptığı açıklamada, 2012 yılı verilerine göre Türkiye'de toplam enerjinin yüzde 35'ini, elektriğin de yarıya yakınını sanayi kesiminin tükettiğini ifade etti.  


Sanayide kullanılan elektriğin yüzde 70'inin elektrik motorlarında tüketildiği göz önüne alındığında, Türkiye'deki...