25 / 07 / 2024

Sanayi dönüşümü

Sanayi dönüşümü

Sanayide dönüşümün ilk adımı elektrik motorlarında atıyor. Yüzde 80'i düşük verimli elektrik motorlarının yüksek verimlileriyle değiştirilmesiyle elektrik tüketimine harcanan 8 milyar liranın ülkenin cebinde kalması bekleniyor

İstanbul depremi kapıda! Megakentte sanayi dönüşümüne ihtiyaç var!

İstanbul Sanayi Odası (İSO),Başkanı Erdal Bahçıvan yaptığı açıklamada mega kent İstanbul’un sorunları arasında ‘trafik yoğunluğunun’ ilk sıralarda yer aldığına değinerek, 'kentsel' benzeri bir 'sanayi dönüşümü'ne ihtiyaç olduğunu söyledi.

6 İlde Yeni Sanayi Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?

6 ilde Yeni Sanayi Dönüşüm Projesi kapsamındaki illere ve Proje'nin bulunduğu aşama meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mavi Yelken Geri Dönüşüm Ve Plastik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mavi Yelken Geri Dönüşüm Ve Plastik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ahmad Zamanı Boroojenı ve Shahrouz Eslamdoust ortaklığında kuruldu. 

Mnt Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Mnt Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Zeytinburnu'nda 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Nurettin Beyler tarafından kuruldu. 

Muhip Kağıtçılık Metal Plastik Nakliye Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.Esenyurt Şubesi açıldı!

Muhip Kağıtçılık Metal Plastik Nakliye Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.Esenyurt Şubesi bugün Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Alga Geri Dönüşüm Metal Taşımacılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alga Geri Dönüşüm Metal Taşımacılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sultanbeyli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Yavuz Yavaş tarafından kuruldu. 

Sena Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sena Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Arnavurköy’de 500 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Çağıran ve Zahide Ejderha ortaklığında kuruldu. 

Akkayalar Kağıt Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akkayalar Kağıt Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt’ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Elim Kaya tarafından kuruldu. 

Mevsim Geri Dönüşüm Hurda Ve Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mevsim Geri Dönüşüm Hurda Ve Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Zeytinburnu'nda 10 bin TL sermaye bedeli ile Emre Türksoy tarafından kuruldu.

Avrupa Geri Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Avrupa Geri Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Abdullah Baştürk ve İsmail Atıcı ortaklığında kuruldu.

Dolce İnşaat Elektrik Reklam Otomotiv Geri Dönüşüm Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dolce İnşaat Elektrik Reklam Otomotiv Geri Dönüşüm Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Kerem Gülderen tarafından kuruldu. 

Asfa Atık Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Asfa Atık Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Aslan Eser ve Fahrettin Ertemel ortaklığında kuruldu. 

Almalı Geri Dönüşüm Metal İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Almalı Geri Dönüşüm Metal İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Silivri'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Aziz Almalı tarafından kuruldu.

Sanayi dönüşümü Haberi

Sanayi dönüşümü


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, enerji verimliliği kapsamında sanayide dönüşümün ilk adımını elektrik motorlarında attıklarını belirterek, Türkiye'deki tüm elektriğin yüzde 35'ini tüketen ve yüzde 80'i düşük verimli elektrik motorlarını yüksek verimlileriyle değiştirmeyi planladıklarını bildirdi.  


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 10. Kalkınma Planı'nda da yer alan "Sanayide Enerji Verimliliği''ni sağlamak için ilk adımı attı. İlk olarak elektrik tüketiminin büyük bir kısmının gerçekleştirildiği elektrik motorlarının dönüşümünü planlayan bakanlık, gereken tespitleri yaptı ve bu kapsamda ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşmelere başladı.  


"Elektriğin yarıya yakınını sanayi kesimi tüketiyor"


Bakan Işık, yaptığı açıklamada, 2012 yılı verilerine göre Türkiye'de toplam enerjinin yüzde 35'ini, elektriğin de yarıya yakınını sanayi kesiminin tükettiğini ifade etti.  


Sanayide kullanılan elektriğin yüzde 70'inin elektrik motorlarında tüketildiği göz önüne alındığında, Türkiye'deki...