04 / 05 / 2024

sanayi ihracatı

sanayi ihracatı

Türk sanayi sektörü, 139,3 milyar dolarla tüm zamanların en yüksek ocak-eylül ihracatını yaptı. 

Otomotivden ayda 10,6 milyar dolar yan sanayi ihracatı yapıldı

Otomotivde yan sanayide Ocak-Eylül 2023'te geçen senenin aynı dönemine göre dış piyasada yüzde on artıran otomotiv sektörü, ihracatın yaklaşık 4'te birini en büyük pazar olan Almanya'ya yaptı. İşte ayrıntılar...

İhracatın yarısından fazlasını sanayi sektörü üstlendi!

Türkiye'nin geçen yılki ihracatının yüzde 42,3'ünü, ithalatının ise yüzde 60,9'unu büyük ölçekli girişimler yaparken, ihracatın yüzde 55,4'ü, ithalatın ise yüzde 49,5'i sanayi sektöründe faaliyet gösteren girişimlerden geldi.

İnşaat malzemesi ihracatı Mayıs'ta 2,54 milyar dolara yükseldi!

Türkiye İMSAD'ın hazırladığı İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi’ne göre, inşaat malzemesi sanayi ihracatı Mayıs'ta 2,54 milyar dolara yükseldi. 

Türk otomotiv sektörünün yan sanayi ihracatı 7 milyar doları aştı!

Türkiye'den 2023 yılının 6 aylık döneminde 7 milyar 172 milyon 556 bin dolarlık otomotiv yan sanayi ürünü ihracatı gerçekleştirdi.

İstanbul'un ihracatında başrolü sanayi sektörü oynuyor!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlenen detaylara göre, İstanbul'da faaliyet gösteren şirketlerin ihracatında başrolü sanayi sektörü oynuyor.

Sanayi bünyesindeki 7 sektör en yüksek ocak-mayıs ihracatına imza attı!

Sanayi bünyesindeki 7 sektör, resmen tüm zamanların en yüksek ocak-mayıs ihracatına imza attı. İşte Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerinden derlenen o bilgiler...

Sanayi bünyesindeki 7 sektörden ihracat rekoru geldi!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, sanayi bünyesindeki 7 sektör, tüm zamanların en yüksek ocak-nisan ihracatına imza attı.

Sanayi sektörü ihracatı 9 ayda 140 milyar dolara ulaştı!

Türk sanayi sektörü, 139,3 milyar dolarla tüm zamanların en yüksek ocak-eylül ihracatını yaptı. 

İnşaat sektörü küresel endişelerden nasıl etkileniyor? 

İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi’ne göre Temmuz'da, inşaat malzemeleri sanayi ihracat performansında yavaşlama kaydedildi. İşte merakla beklenen o verilerin tümü...

İnşaat malzemeleri ihracatında Haziran ayında tüm zamanların aylık rekoru kırıldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin inşaat malzemeleri sanayi ihracatı Haziran ayında 3,36 milyar dolarla tüm zamanların aylık rekorunu kırdı.

ODE Yalıtım'a İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği'nden ödül!

ODE Yalıtım İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) tarafından “2019 yılının en çok izolasyon malzemesi ihracatı yapan firmaları” kategorisinde ödüle layık görüldü.

İnşaat malzemeleri sanayi ihracatı Mayıs'ta yüzde 11,5 arttı!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından her ay düzenli olarak yayınlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’nin Mayıs 2020 analizi açıklandı. 

İnşaat malzemeleri sanayi ihracatı nisan ayında 1,35 milyar dolara geriledi!

İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi nisan ayı sonuçlarına göre; inşaat malzemeleri sanayisi Covid-19 salgınının olumsuz etkilerini fazlasıyla hissetti. Sektörün ihracatı 2020 yılı nisan ayında 1,35 milyar dolar seviyesine indi.

sanayi ihracatı Haberi

sanayi ihracatı

Sanayi sektörü, jeopolitik risklerin fazla olduğu bir ortamda ürünlerini dünyanın dört bir yanına ulaştırmaya tam gaz devam ediyor.

Türkiye’nin enerji güvenliğinde bir problem yaşanmaması da bu rekorların elde edilmesinde önemli bir etki yaptı.

Enerji yoğun sektörlerde Türkiye güvenilir tedarikçi olarak ön plana çıkıyor. Küresel anlamda yenilenebilir enerjiye yoğunluk verilmesi ise Türkiye'nin ihracatına büyük katkıda bulunuyor.

Yerli firmaların yenilenebilir enerji için ihraç gerçekleştirdiği ürünler Türk sanayi sektörünün ürünlerine talebi artırıyor.

Bu kapsamda sektör, 139,3 milyar dolarla tüm zamanların en yüksek ocak-eylül ihracatını yaptı. İşte ihracata ilişkin diğer merak edilen tüm detaylar...

Sektörün dış satımı 2022'nin dokuz ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,2 artarken sanayi dış satımının toplam ihracat içerisindeki payı da yüzde 82,5 olarak kayda geçti.

SANAYİ GRUBU REKORA KOŞUYOR!

Sanayi grubuna kapsamında...