02 / 05 / 2024

Sanayi istihdamı ne kadar arttı

Sanayi istihdamı ne kadar arttı

TÜİK'in "Hanehalkı İşgücü İstatistikleri"nden derlenen bilgiye göre, geçen yılın mart ayında 5 milyon 83 bin olan sanayi istihdamı, bu yılın aynı ayında 282 bin kişi artarak 5 milyon 365 bine yükseldi.

Sanayi istihdamı 282 bin kişi arttı!

TÜİK'in "Hanehalkı İşgücü İstatistikleri"nden derlenen bilgiye göre, geçen yılın mart ayında 5 milyon 83 bin olan sanayi istihdamı, bu yılın aynı ayında 282 bin kişi artarak 5 milyon 365 bine yükseldi.

Yükselen Güneş İnşaat Turizm Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Yükselen Güneş İnşaat Turizm Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Tuzla'da 100 milyon TL sermaye bedeli ile Kurye Net Motorlu Kuryecilik ve Dağıtım Hizmetleri tarafından kuruldu.

Erdoğan Turgut kimdir? Ne iş yapıyor? İngilizce biliyor mu?

Erdoğan Turgut hangi üniversitede okudu? Hangi otelde Genel Müdür olarak çalıştı? Enka İnşaat ve Sanayi’de ne iş yapıyor? İşte Erdoğan Turgut’un biyografisi...

Mega Şaşmaz Oto Sanayi AVM Projesi nerede, dükkan fiyatları ne kadar?

Ankara'da TRinvest tarafından inşa edilen Mega Şaşmaz Oto Sanayi AVM Projesi'nde satışlar devam ediyor. Peki, Mega Şaşmaz Oto Sanayi AVM Projesi nerede, dükkan fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Türkiye’de bir ilk! Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sosyal Etki Tahvili ile işsiz gençlere istihdam olanağı yaratacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda hizmet veren İstanbul Kalkınma Ajansı, işsiz gençleri yakından ilgilendirecek çok önemli bir projeye imza attı. Ajans, yazılım alanında kariyer yapmak isteyen gençleri eğitim programları ile destekleyip istihdam olanağı sağlayacak.

Zıgzag Marıne Yatçılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Konusu:

Zıgzag Marıne Yatçılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir’de 200.000,00 TL sermaye bedeli ile Mustafa Yakışkan tarafından kuruldu.

Rahime Alev Dumanlı hangi üniversitede okudu? Çuhadaroğlu Metal Sanayi’nde hangi görevi yürütüyor?

Rahime Alev Dumanlı kimdir? Hangi okulda okudu? Sermaye Piyasası Kurulunda hangi alanda çalıştı? Çuhadaroğlu Metal Sanayi’nde ne iş yapıyor? İşte Rahime Alev Dumanlı ile ilgili merak edilen her şey...

Metin Yılmaz kimdir? Çuhadaroğlu Metal Sanayi’nde hangi görevi yürütüyor?

Metin Yılmaz hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi görevlerde yer aldı? Çuhadaroğlu Metal Sanayi’nde ne iş yapıyor? İşte Metin Yılmaz ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Sabit Aydın ne zaman ve nerede doğdu? Batısöke Çimento Sanayi’nde ne iş yapıyor?

Sabit Aydın kimdir? Ne zaman hangi ilde dünyaya geldi? Hangi alanlarda çalıştı? Batısöke Çimento Sanayi’ndeki görevi ne? İşte Sabit Aydın ile ilgili merak edilen her şey...

Gold Güneş İnşaat Emlak Gayrimenkul Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gold Güneş İnşaat Emlak Gayrimenkul Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Burhan Yılmaz tarafından kuruldu.

Eşbah Yapı'dan Esenyurt Evren 2 Sanayi Sitesi'ne yeni proje! 

Eşbah Yapı tarafından Esenyurt Evren 2 Sanayi Sitesi'nde yeni proje hayata geçiriliyor. Yeni nesil ticaret ve endüstri merkezleri olarak hayata geçirilen projenin detayları merak ediliyor...

Güneşler Madencilik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Güneşler Madencilik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Arnavutköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Zekeriya Turan tarafından kuruldu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank açıkladı! 357 binden fazla kişiye istihdam sağlayacak yatırımın önü açıldı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 13 bin 653 teşvik belgesi ile 357 binden fazla kişiye istihdam sağlayacak yaklaşık 579 milyar liralık yatırımın önünü açtıklarını belirterek, 2022’nin tablosunu paylaştı. İşte detaylar…

Sakarya için çok önemli gelişme! O ilçe Endüstri Bölgesi ilan edildi!

Türkiye’nin sanayi, istihdam ve dolayısıyla da ekonomisi için çok ehemmiyetli bir il olan Sakarya ile ilgili oldukça önemli bir gelişme yaşandı. Resmi Gazete’de yayımlananan Cumhurbaşkanı Karar ile Sakarya’nın hangi ilçesinin statüsü değişecek?

Sanayi istihdamı ne kadar arttı Haberi

Sanayi istihdamı ne kadar arttı


Türkiye'de mart ayı itibariyle sanayi kuruluşlarında istihdam edilenlerin sayısı, geçen yılın aynı ayına göre 282 bin kişi arttı.


TÜİK'in "Hanehalkı İşgücü İstatistikleri"nden derlenen bilgiye göre, geçen yılın mart ayında 5 milyon 83 bin olan sanayi istihdamı, bu yılın aynı ayında 282 bin kişi artarak 5 milyon 365 bine yükseldi.


Sektördeki istihdam, yılın ilk ayına göre 133 bin, şubat ayına göre de 6 bin kişi arttı.  


Toplam işgücü istihdamın yüzde 21'ini karşılayan sanayi sektörü, tarihinin en yüksek çalışan sayısına ulaştı.  


Sektördeki erkek istihdamı şubat ayına göre 19 bin kişi artarak 4 milyon 109 bine yükselirken, kadın istihdamı ise 13 bin kişi azalarak 1 milyon 256 bine geriledi.  


Mart ayı itibariyle sanayide istihdam edilen 5 milyon 365 bin kişinin 4 milyon 986 bini...