30 / 04 / 2024

Sanayi istihdamı son durum

Sanayi istihdamı son durum

TÜİK'in "Hanehalkı İşgücü İstatistikleri"nden derlenen bilgiye göre, geçen yılın mart ayında 5 milyon 83 bin olan sanayi istihdamı, bu yılın aynı ayında 282 bin kişi artarak 5 milyon 365 bine yükseldi.

Sanayi istihdamı 282 bin kişi arttı!

TÜİK'in "Hanehalkı İşgücü İstatistikleri"nden derlenen bilgiye göre, geçen yılın mart ayında 5 milyon 83 bin olan sanayi istihdamı, bu yılın aynı ayında 282 bin kişi artarak 5 milyon 365 bine yükseldi.

Sanayi istihdamında artış yaşandı!

Türkiye' de ocak ayı itibari ile sanayide istihdam edilenlerin sayısı, bir önceki yılın aynı ayına göre 98 bin kişi artarak 4 milyon 967 bin oldu.

Sanayi üretimi son bir yılın zirvesine çıktı! Yıllık bazda yüzde 7,4 arttı!

Sanayi üretimi temmuz ayında yıllık bazda yüzde 7,4 artışla beraber 13 ayın zirvesine çıktı. Ayrıca, üretimdeki artış istihdama yansıdı. 30 günde 318 bin kişiye yeni iş kapısı açıldı. Temmuz ayında işsizlik yüzde 0,2 düşüşle beraber yüzde 9,4’e geriledi.

Türkiye’de bir ilk! Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sosyal Etki Tahvili ile işsiz gençlere istihdam olanağı yaratacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda hizmet veren İstanbul Kalkınma Ajansı, işsiz gençleri yakından ilgilendirecek çok önemli bir projeye imza attı. Ajans, yazılım alanında kariyer yapmak isteyen gençleri eğitim programları ile destekleyip istihdam olanağı sağlayacak.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bilişim personeli istihdam edecek! Son başvuru tarihi 26 Mart 2023!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından çok sayıda bilişim personeli istihdam edileceği bildirildi. Son başvuru tarihinin 26 Mart 2023 olduğu paylaşıldı. İşte haberin detayları…

İş arayanlar dikkat! Çok sayıda sözleşmeli personel istihdam edilecek! Son başvuru tarihi 15 Şubat 2023!

İş arayanlar bu habere dikkat! Çok sayıda sözleşmeli personel istihdam ilanı askıya çıktı. Son başvuru tarihi 15 Şubat 2023 olarak belirlendi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank açıkladı! 357 binden fazla kişiye istihdam sağlayacak yatırımın önü açıldı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 13 bin 653 teşvik belgesi ile 357 binden fazla kişiye istihdam sağlayacak yaklaşık 579 milyar liralık yatırımın önünü açtıklarını belirterek, 2022’nin tablosunu paylaştı. İşte detaylar…

Sakarya için çok önemli gelişme! O ilçe Endüstri Bölgesi ilan edildi!

Türkiye’nin sanayi, istihdam ve dolayısıyla da ekonomisi için çok ehemmiyetli bir il olan Sakarya ile ilgili oldukça önemli bir gelişme yaşandı. Resmi Gazete’de yayımlananan Cumhurbaşkanı Karar ile Sakarya’nın hangi ilçesinin statüsü değişecek?

İnşaat sektörü 2022'nin ilk yarısında hareketlendi! İnşaat malzemeleri sanayi üretiminde son dakika!

İnşaat malzemeleri sanayi üretimi haziranda geçen senenin aynı ayına göre değişmezken, yılın ilk yarısında ise senelik bazda yüzde 2,9 arttı.

Morrıson Express İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Morrıson Express İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Orhan Ayhan tarafından kuruldu.

Son Gün Plastik Hırdavat İnşaat Hafriyat Ve Reklam Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Son Gün Plastik Hırdavat İnşaat Hafriyat Ve Reklam Sanayi Ticaret Limited Şirketi Üsküdar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Şeyhmus Turhan tarafından kuruldu.

Mustafa Varank: Son 10 senenin rekorunu kırdık!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 2019'da Ar-Ge harcamalarının milli gelire oranının yüzde 1.06'ya yükselip son 10 yılın rekorunun kırıldığını belirtti.

İnşaat sektörü 2020'nin son çeyreğinden umutlu!

2020 yılunın son çeyreğinde inşaat sektöründe ve sektör istihdamında olumlu gelişmeler bekleniyor.

4 Son İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

4 Son İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Kenan Yiğit tarafından kuruldu.

İnşaat sektöründe istihdam yılın ilk çeyreğinde yüzde 9,5 geriledi!

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında takvim etkilerinden arındırılmış istihdam endeksi, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,8 artış kaydetti. İnşaat sektöründe ise istihdam yüzde 9,5 geriledi...

Sanayi istihdamı son durum Haberi

Sanayi istihdamı son durum


Türkiye'de mart ayı itibariyle sanayi kuruluşlarında istihdam edilenlerin sayısı, geçen yılın aynı ayına göre 282 bin kişi arttı.


TÜİK'in "Hanehalkı İşgücü İstatistikleri"nden derlenen bilgiye göre, geçen yılın mart ayında 5 milyon 83 bin olan sanayi istihdamı, bu yılın aynı ayında 282 bin kişi artarak 5 milyon 365 bine yükseldi.


Sektördeki istihdam, yılın ilk ayına göre 133 bin, şubat ayına göre de 6 bin kişi arttı.  


Toplam işgücü istihdamın yüzde 21'ini karşılayan sanayi sektörü, tarihinin en yüksek çalışan sayısına ulaştı.  


Sektördeki erkek istihdamı şubat ayına göre 19 bin kişi artarak 4 milyon 109 bine yükselirken, kadın istihdamı ise 13 bin kişi azalarak 1 milyon 256 bine geriledi.  


Mart ayı itibariyle sanayide istihdam edilen 5 milyon 365 bin kişinin 4 milyon 986 bini...