28 / 04 / 2024

Sanayi üretimi son bir yılın zirvesine çıktı! Yıllık bazda yüzde 7,4 arttı!

Sanayi üretimi son bir yılın zirvesine çıktı! Yıllık bazda yüzde 7,4 arttı!

Sanayi üretimi temmuz ayında yıllık bazda yüzde 7,4 artışla beraber 13 ayın zirvesine çıktı. Ayrıca, üretimdeki artış istihdama yansıdı. 30 günde 318 bin kişiye yeni iş kapısı açıldı. Temmuz ayında işsizlik yüzde 0,2 düşüşle beraber yüzde 9,4’e geriledi.



Türkiye ekonomisinde yatırım, üretim ve ihracata bağlı büyüme stratejisi, istihdama da olumlu katkı sağlıyor. Ekonominin lokomotifi sanayide çarklar temmuzda da hızla dönmeyi sürdürdü. TÜİK’in açıkladığı verilere göre; sanayi üretimi yıllık bazda yüzde 7,4 oranında arttı. Bu sayede, sanayi üretiminde geçen yılın haziran ayından beri en yüksek hızda büyüme meydana geldi. Bu durumun iş gücü piyasasında da pozitif etkisi görüldü. Yine TÜİK verilerine göre; temmuzda istihdam edilen kişi sayısı 318 bin kişi artarak 31 milyon 671 bin oldu. İstihdam oranı da 0,5 puanlık yükselişle beraber yüzde 48,4 seviyesine çıktı.

 Sanayi üretimi son bir yılın zirvesine çıktı! Yıllık bazda yüzde 7,4 arttı!

İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 9,4’E GERİLEDİ

Türkiye’de tek haneli işsizlik serisi mayıs ve haziran aylarının ardından temmuzda da devam etti. İşsizlik oranı 0,2 puan düşüşle beraber yüzde 9,4 oldu. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 7,6 seviyesindeyken, kadınlarda yüzde 12,9 olarak öngörüldü. 15 ve daha yukarı yaştaki bireylerde işsiz sayısı 38 bin kişi düşerek 3 milyon 291 bin oldu.

İŞ GÜCÜNE KATILIM 35 MİLYONA DAYANDI

Mevsim etkisinden arındırılmış iş gücünde de artış meydana geldi. İş gücü, temmuz ayında aylık bazda 280 bin kişi yükselerek 34 milyon 962 bin kişiye, iş gücüne katılma oranı 0,4 oranında artarak yüzde 53,4 bandına çıktı. İş gücüne katılma oranı erkeklerde yüzde 71,1 seviyesindeyken, kadınlarda yüzde 36,1 olarak kayıtlara geçti.

 Sanayi üretimi son bir yılın zirvesine çıktı! Yıllık bazda yüzde 7,4 arttı!

GENÇ İŞSİZLİK 0,3 PUAN DÜŞTÜ

15-24 yaş grubunu içeren genç nüfusta işsizlik oranı temmuz ayında hazirana göre 0,3 puanlık düşüşle beraber yüzde 18 seviyesine düştü. Bu yaş grubunda işsizlik oranı, erkeklerde yüzde 15,2 seviyesinde ve kadınlarda ise yüzde 23,1 olarak hesap edildi. Zamana bağlı eksik istihdam, potansiyel işgücü ve işsizlerden meydana gelen atıl işgücü oranı ise temmuz ayında bir önceki aya kıyasla 1,5 puanlık düşüşle beraber yüzde 22,7 oldu.

Fitch Ratings’tan Türkiye ekonomisine ilişkin olumlu açıklama!

ŞOK’ta her bütçeye uygun indirim! Asus bilgisayar 10 bin 299 TL’ye, konsol 1.199 TL’ye, TV ünitesi 999 TL’ye düştü!

En düşük emekli maaşı 10 bin 332 TL olacak! Detaylar peş peşe geldi! İşte son gelişmeler...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön