21 / 05 / 2024

sanayi parseli imar planı

sanayi parseli imar planı

Belediye Başkanı Hamza Karataş, Osmancık Organize Sanayi Bölgesinin şehir plancısı tarafından hazırlanan imar planlarının bakanlık onayına gönderildiğini belirtti.

Kadastro parseli nedir? Kadastro parseli ile imar parseli arasındaki farklar nelerdir?

Kadastro parseli, belirli bir alanı kapsayan arazidir. Bu arazi yasal yönetmelikler tarafından belirlenmiştir. İmar parseli ile karıştırılan kadastro parselinde dikkate alınması gereken bazı kurallar vardır. Peki kadastro parseli nedir, imar parseliyle farkları nelerdir? İşte bilinmesi gerekenler...

Bostancı Oto Sanayi Sitesi konut alanına mı dönüşecek?

Dünya Gazetesi köşe yazarlarından Hilmi Develi bugünkü köşe yazısında Bostancı Oto Sanayi'nin imar planlarını kaleme aldı.

2020'nin ikinci yarısında 840 sanayi parseli yatırımcılara tahsis edildi!

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, 2020'nin ikinci yarısında OSB'de yatırımcılara  840 yeni sanayi parselinin tahsis edildiğini söyledi.

Sivas’ta OSB için yer tahsisleri devam ediyor!

Demirağ Organize Sanayi Bölgesi üzerinde 224 adet sanayi parseli buluyor. Elektrik ve içme suyu isale hattı altyapı inşaatlarının 2021 yılı sonunda tamamlanması planlanan bölge, yeni yatırımcılarını bekliyor...

Anadolu Efes'in Lüleburgaz’daki fabrikası 60 milyon TL'ye satıldı!

Anadolu Efes'in Lüleburgaz’daki fabrikasının bulunduğu sanayi parseli ve çevresindeki tarım parsellerinden oluşan taşınmazların KDV hariç toplam 60 milyon TL bedelle Toybox Gıda Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş firmasına satılmasına karar verildi.

Niğde OSB'de 4 firmaya arsaları tahsis edildi!

Niğde Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) sanayi parseli talep eden müteşebbislere 3 günde arsaları tahsis edildi.

Isparta Gül İki Sanayi Sitesi'nin imar planı onaylandı!

Isparta'nın Bozanönü yolunda 1 milyon 200 bin metrekarelik Gül İki Sanayi Sitesi'nin mimari projesi tamamlanırken, imar planı onayı da sonuçlandı. 

Sanayi yapıları imar barışından yaralanabiliyor mu?

İmar barışı kapsamında imar mevzuatına veya ruhsatına aykırı olan tüm yapılar ile barışılıyor. Peki, sanayi yapıları imar barışından yaralanabiliyor mu?

Aydınlı Küçük Sanayi Alanı Nazım İmar Planı askıya çıktı!

Tuzla'daki Aydınlı Küçük Sanayi Alanı Nazım İmar Planı değişikliğine ilişkin imar planı tadilatı bugün askıya çıktı...

Menderes Türel'den sanayi imar planı açıklaması!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, sanayi esnafının merakla beklediği imar planı konusunda açıklama yaptı.

Kağıthane Sanayi Mahallesi imar planı tadilatı askıda!

Kağıthane İlçesi'ne bağlı Sanayi Mahallesi'ndeki bazı parsellerin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı bugün askıya çıktı..

Güngören Sanayi Mahallesi imar planı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Güngören İlçesi, Sanayi Mahallesi'ndeki imar plan tadilatı bugün askıya çıkarıldı. 

Kilis 2. OSB'de 50 sanayi parseli bu yıl firmalara tahsis edildi!

Mevcut 1. OSB'de taleplere cevap verecek parsel kalmaması nedeniyle genişleme çalışmalarına başlanıldı. 128 hektarlık alanda toplam 50 adet sanayi parseli oluşturuldu ve bu parseller 2017'nin ilk çeyreğinde firmalara tahsis edildi.

sanayi parseli imar planı Haberi

sanayi parseli imar planı

Osmancık Organize Sanayi Bölgesinde çalışmaların aralıksız devam ettiğini kaydeden Başkan Karataş, şehir plancısı tarafından imar planlarının hazırlandığını ve 39 adet sanayi parselinin bakanlık onayına sunulduğunu ifade etti.

İmar planlarının onaylanmasının ardından yatırımcılar için tahsislere başlanacağını kaydeden Hamza Karataş “Osmancık Organize Sanayi Bölgesinde sanayi parsellerinin belirlenmesi için çalışmalar sürüyor. OSB alanın yaklaşık yüzde 43’ü olan 200 dönümlük alanda 39 sanayi parseli oluşturuldu. Bakanlık onayının ardından mütevelli heyetimiz yatırımcılarımız için arsa tahsislerine başlayacaktır.” dedi.

OSMANCIK BÖLGENİN PARLAYAN YILDIZI

Osmancık’ın sanayi alanında da önemli gelişmeler gösterdiğini kaydeden Karataş “Son yıllarda tekstil sanayisinin gelişmesi ilçemize önemli katkı sağlamıştır. Osmancık’ın gerek D-100 Karayolu gibi önemli bir güzergahta bulunması, gerekse liman ve havaalanına yakınlığı, büyükşehirlere ulaşım kolaylığı gibi avantajları nedeniyle yatırımcılar için bir cazibe merkezi konumundadır. Organize Sanayi...