05 / 05 / 2024

sanayi şirketleri gayrimenkul yatırımı

sanayi şirketleri gayrimenkul yatırımı

Gayrimenkule yatırım yapan şirketlerin sayısı her geçen gün artıyor. Farklı iş kollarında aradıklarını bulamayan yatırımcılar inşaata yöneliyor. İnşaat sektörüne girenlerin yüzde 80’ini pazarda tutunamayıp geri adım atıyor..

Matte İnşaat Ve Sanayi Ticaret Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Matte İnşaat Ve Sanayi Ticaret Gayrimenkul Anonim Şirketi  Esentepe’de  50 bin TL sermaye bedeli ile Veysi Mete Göktürk tarafından kuruldu.

Al Basha Group İnşaat Sanayi Ve Gayrimenkul Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Al Basha Group İnşaat Sanayi Ve Gayrimenkul Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Gazi Basha tarafından kuruldu.

Uzel Makine'nin arazisi 446 milyon TL'ye icradan satışta!

Bir dönem Türkiye’nin en köklü sanayi şirketleri arasında yer alan Uzel Makine’nin Topçular'da bulunan 97 dönümlük arazisi ve fabrika binası icradan satışa çıkarıldı. 

Has Delta İncirli: Delta İncirli projesinin adı değişti!

Delta İncirli projesinin adı Has Delta İncirli olarak değişti. Hafriyat aşamasında olan proje İmsa İstanbul Meşrubat Sanayi ve Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm A.Ş'ye ait arazi üzerinde yükselecek.

Kenan Şahin Arap yatırımcıları Pendik’e davet etti!

Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, “Sanayi ve gayrimenkul yatırımı kentimizde çok hareketli. Bu potansiyelden istifade etmeleri adına Arap yatırımcıları Pendik’e davet ediyorum." diye konuştu.

Delta İncirli ne zaman teslim?

İmsa İstanbul Meşrubat Sanayi ve Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm A.Ş'ye ait arazi üzerinde yükselecek olan Delta İncirli projesi Delta Proje İnşaat imzası taşıyor. Proje konut, dükkan ve otelden oluşuyor...

Tekfen, cirosunu 5 yılda 10 milyar TL'ye çıkaracak!

Bu yıl 60. yılını kutlayan Tekfen Grubu, müteahhitlik, tarımsal sanayi ve gayrimenkul sektörleri dışında dijital dünyadaki girişimciler için ABD’de Tekfen Ventures’i kuruyor

Araç kiralama şirketleri, gayrimenkul sektörünü canlandırdı!

Her yıl yüzde 100’e yakın büyüyen araç kiralama sektörüyle otomobil alımına ayrılan paralar, yatırım için konuta gidiyor. Uzmanlar, arabaların yatırım aracı olmaktan çıktığını vurgularken “Prim yapan konuta ilgi arttı” diyor

MVK Yapı Sanayi ve Gayrimenkul Yatırım Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Pendik Şubesi açıldı!

MVK Yapı Sanayi ve Gayrimenkul Yatırım Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Pendik Şubesi, Erdinç Mavuk, Nurettin Mavuk, Hacı Ertürk Mavuk Şube Müdürlüğü'nde 2 milyon 100 bin TL sermaye ile 19 Ağustos'ta Pendik'te açıldı.

Sanayinin devleri inşaat sektörüne giriyor!

Sanayi devleri gayrimenkul ve turizm sektörlerine giriyor. Kibar Holding ile Elginkan'ın önümüzdeki dönemde yeni işleri gayrimenkul ve turizm alanlarında olacak. Doğanlar Holding, mobilyadan sonra inşaat ve bilişimde büyümeyi planlıyor.

Reysaş GYO Gebze'de 5.5 milyon TL'lik ihale kazandı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kocaeli Gebze'de 7 bin 172 metrekarelik yüzde 80 sanayi imarlı gayrimenkul için 5 milyon 555 bin TL+KDV teklif verdi. İhale Reysaş GYO'nun lehine sonuçlandı.

Nuh Çimento Sanayi, Nuh Gayrimenkul İnşaat'ı devralıyor!

Nuh Çimento Sanayi AŞ., Nuh Gayrimenkul İnşaat AŞ.'nin yüzde 99,96 oranında ve 135.288.000 TL nominal değerli hisselerin tamamının devralınacağını KAP'a bildirdi.

Tevetoğlu Gayrimenkul Konut Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tevetoğlu Gayrimenkul Konut Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mehmet Tevetoğlu tarafından 100 bin TL'lik sermaye bedeli ile 6 Mart'ta Maltepe, Bağlarbaşı Mahallesi, Özcan Sokak'ta kuruldu.

sanayi şirketleri gayrimenkul yatırımı Haberi

sanayi şirketleri gayrimenkul yatırımı

Başta tekstil olmak üzere otomotiv, kuyumculuk, ilaç gibi iş kollarından şirketler rotayı inşaata kırımaya devam ediyor. Gayrimenkul hala cazip görülüp fırsatlar sunsa da uzun süredir iş yapan mevcut oyuncular kar marjının daralmasından yakınıyor. 


GAYRİMENKULE yatırım yapan şirketlerin sayısı her geçen gün artıyor. Farklı iş kollarında aradıklarını bulamayan yatırımcılar inşaata yöneliyor. Pastandan pay alanlar arttıkça dilimler küçülüyor. Son olarak Mutlu Akü’nün Hollandalı firma Metair Investments’a satılması ve şirketin yeni iş kolu olarak gayrimenkule yatırım yapacağının açıklanması yeni bir tartışma başlattı: Sanayicilerin inşaata girmesi ne kadar doğru? 


KÂR ORANI YÜZDE 15


İnşaat sektöründe son yıllarda kar marjlarının mimum seviyeye düştüğünü belirten Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği Başkanı Aziz Torun, “Eskiden 3’te 1 arsa, 3’te 1 imalat, 3’te 1 kar oranı olarak hesaplanırdı. Şimdi...