20 / 07 / 2024

Sanayi Tesisleri Rüzgar Planlama

Sanayi Tesisleri Rüzgar Planlama

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, hava kirliliğini kontrol altına almak için bir genelge yayımladı

Tanyer Yapı, sanayi tesisleri pazarında büyümeyi hedefliyor...

Konut sektöründe 30 senedir birçok projeler yapan Tanyer Yapı, son 2 senedir adım attığı sanayi tesisleri inşası konusunda büyümesini sürdürdüğünü açıkladı. Şu an farklı sanayi bölgelerinde de toplam 10 adet şantiyesi bulunan Tanyer Yapı'nin hedefi büyümek. İşte haberin ayrıntıları...

Rüzgarım Lojistik Otomotiv Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rüzgarım Lojistik Otomotiv Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de Yüksel Gündü tarafından kuruldu.

Rüzgar Hafriyat Altyapı İnşaat Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Rüzgar Hafriyat Altyapı İnşaat Sanayi Limited Şirketi Murat Dayanç tarafından kuruldu.

Rüzgar Altyapı Hafriyat Geri Dönüşüm Makine Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rüzgar Altyapı Hafriyat Geri Dönüşüm Makine Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Arnavutköy'de 350 bin TL sermaye bedeli ile Durmuş Koçak tarafından kuruldu.

Damla Rüzgar Güneş Enerji Santralleri Ve Panoları İmalat İnşaat Sanayi Ticaret Limited kuruldu!

Damla Rüzgar Güneş Enerji Santralleri Ve Panoları İmalat İnşaat Sanayi Ticaret Limited bugün Şişli'de 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Alı Nadrmohammadı Moghad ve Mohammakmahdı Mohsenı ortaklığında kuruldu.

Rüzgar Kapı Mobilya İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rüzgar Kapı Mobilya İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Silivri'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Bilal Çiftçi tarafından kuruldu.

Bakanlıktan 'sanayi tesisleri kapatılacak' iddialarına yalanlama!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 'sanayi tesisleri kapatılacak' iddialarını yalanladı. Açıklamada, ''Asılsız haberler, gece gündüz fedakarca çalışan emekçilerimiz başta olmak üzere tüm üretim aktörlerince üzüntüyle karşılanmaktadır'' ifadeleri kullanıldı.

Akıllı Şehirler Kongresi'nde Kahramanmaraş rüzgarı esti!

T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliğiyle Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) koordinesinde gerçekleştirilen “Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi'nde Kahramanmaraş rüzgarı esti!

Poyraz Rüzgarı Mobilya İnşaat Malzemeleri Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!    

Poyraz Rüzgarı Mobilya İnşaat Malzemeleri Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi Bağcılar'da 4 milyon TL sermaye bedeli ile Hıdır Demircan tarafından kuruldu.

Delta Rüzgar İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Delta Rüzgar Türbinleri Ve Endüstriyel Dağcılık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Durmuş Ali Ünal tarafından Küçükçekmece’de 10 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Milli rüzgar santrali yetişirse bu ay içinde dikilecek!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, " MİLRES projesi bitme aşamasına geldi. Milli rüzgar santralini yetişirse bu ay içinde dikeceğiz " dedi.

Çatalca'da kurulacak rüzgar türbini 280 bin konuta elektrik üretecek!

İstanbul Çatalca'ya 91 rüzgar türbini yapılması planlanıyor. Projenin Çevre Etki ve Değerlendirme (ÇED) raporu tamamladı. Uzmanlar santral için 40 bin metrekarelik bir alanda en az 20 bin ağacın kesilebileceğini söylüyor...

Akbük Rüzgar Enerji Santrali imar planı askıya çıktı!

Aydın Didim ve Muğla Milas ilçesi sınırların içerisinde kalan Akbük Rüzgar Enerji Santrali için hazırlanan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı 3 Aralık'ta askıya çıktı...

Sanayi Tesisleri Rüzgar Planlama Haberi

Sanayi Tesisleri Rüzgar Planlama

Genelgede, hava kirliliğine yol açan sanayi tesislerinin, emisyonlarının yerleşim yerlerindeki hava kalitesini etkilemeyecek şekilde hâkim rüzgâr yönü dikkate alınarak yerleşim yerlerinden uzak planlanması gerektiği belirtildi. Genelgede, sanayi tesislerinde doğalgaz gibi temiz yakıtların kullanımının yanı sıra arıtma sistemlerinin önemi vurgulandı.  

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, insan sağlığı ve çevrenin korunması açısından önemli olan hava kalitesinin iyileştirilmesi amacıyla Hava Kalitesi Değerlendirme ve Yönetimi Yönetmeliği yayınladı.

Hava Kalitesi Değerlendirme ve Yönetimi Yönetmeliği’ndeki her yıl kademeli olarak azalan sınır değerlerini sağlayabilmek için, 2012–2013 kış sezonu başta olmak üzere yapılması gerekli hususları içeren 04/07/2012 tarih ve 2012/16 sayılı Hava Kalitesi Değerlendirme ve Yönetimi Genelgesi yayınlandı. Genelgede, sanayiden kaynaklanan hava kirliliğinin kontrolü için; kirletici vasfı yüksek olan tesislerin, hava kirliliğine yol açan emisyonlarının yerleşim yerlerindeki hava kalitesini...