07 / 05 / 2024

Sanayi Tezleri programı

Sanayi Tezleri programı

Bakan Fikri Işık, Sanayi Tezleri (San-Tez) Programı kapsamında 2006 yılından bugüne kadar 908 projeye 186 milyon lira destek sağlandığını bildirerek, "Programla 2014 yılı içinde 43 projeye, 27,4 milyon lira ödenek aktarıldı" dedi.

Türkiye’de bina stoku, sanayi binaları hariç 9.4 milyona ulaştı!

Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı TurSEFF Projesi’nin Direktörü Dr. Murat Sarıoğlu, Türkiye’de bugünkü bina stoku sanayi binaları hariç 9.4 milyon binaya ulaştığını söyledi.

Beypazarı Azmak Sanayi Sitesi kuruluyor!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 104 İşyerlik Beypazarı azmak Sanayi Sitesi'nin proje çalışmalarının da devam ettiğini aktardı. Yatırım Programı'na 2019 yılı sonu itibarıyla "Yeni Proje" olarak dahil edilen sanayi sitesinin 500 kişilik istihdam sağlanmasını bekleniyor...

Mustafa Varank: Küçük sanayi sitelerini şehir dışına taşıyacağız!

Cazibe Merkezleri Destekleme Programı kapsamında son projelerinin küçük sanayi sitelerinin dönüşümüne ilişkin olduğunu söyleyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, küçük sanayi sitelerini şehir dışına taşıyacaklarını anlattı.

BAKKA'dan sanayi projelerine 20 milyon liralık destek!

BSanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyetlerine devam eden BAKKA, 2020 Yılı Sanayi ve Çevre Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında proje teklif çağrısında bulundu.

KOSGEB'den girişimciler için yeni kredi programı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "KOSGEB'in girişimcilik destek programından yararlanan ya da yararlanmayı planlayan girişimcilerimize, 50 bin liraya kadar yeni bir kredi programı başlatıyoruz." şeklinde ifade kullandı.

Cazibe merkezleri Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlandı!

Cazibe Merkezleri Programı Kapsamında Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar ile cazibe merkezleri Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlandı...

Tek-Art İnşaat hisse geri alım programını genel kurulaca sunacak!

Tek-Art İnşaat Ticaret Turizm Sanayi ve Yatırımlar A.Ş., hisse geri alım programını genel kurulun onayına sunacak...

2017'de 102 yeni OSB projesi yatırım programında!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 2017 yılında 102 yeni OSB projesinin yatırım programında olduğunu açıkladı.

Cazibe Merkezi Programı Doğu'nun cazibesini artırdı!

Cazibe Merkezi Programı doğu ve güneydoğuda karşılığını buldu. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik yaptığı açıklamada Erzurum’un, yıllardır beklediği kalkınma hamlesini, Cazibe Merkezleri Programı ile gerçekleştirmeyi umut ettiklerini söyledi.

Cazibe Merkezleri Programı’na 400 hektarlık alan talebi!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Cazibe Merkezleri Programı’na yoğun ilgi olduğunu söyledi. Bakan Özlü, “Bugüne kadar 23 il için yapılan başvurularda 400 hektarlık alan talebi var. Bunu sağlayacak alanımız var” dedi.

Aksaray Yeni Sanayi Sitesi Mayıs'ta ihaleye çıkacak!

Aksaray'da sanayi bölgesindeki kavak pazarında bulunan esnaflarla kahvaltı programı gerçekleşti. Buluşmada Aksaray Yeni Sanayi Sitesi'nin ilk etabının tamamlandığı belirtildi.

Kilis, Cazibe Merkezleri Programı'na dahil edildi!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programı'na bazı Organize Sanayi Bölgeleri ile Kilis'te yer alan OSB de dahil oldu. Karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Ünye OSB 2017 yatırım programına alındı!

Ünye’nin Organize Sanayi Bölgesi hayali gerçek oluyor. Cüri mevkiinde yapılması planlanan ve en az 3 bin kişiye istihdam sağlayacak olan Organize Sanayi Bölgesi 2017 yılı yatırım programına alındı.

Sanayi Tezleri programı Haberi

Sanayi Tezleri programı


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Sanayi Tezleri (San-Tez) Programı kapsamında 2006 yılından bugüne kadar 908 projeye 186 milyon lira destek sağlandığını bildirerek, "Programla 2014 yılı içinde 43 projeye, 27,4 milyon lira ödenek aktarıldı" dedi.


Bakan Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamu-üniversite-sanayi işbirliğini kurumsallaştırmak ve Türkiye'nin uluslararası pazarlardaki rekabet gücünü artırmak için 2006 yılında San-Tez Programı'nı başlattıklarını hatırlattı.


Programla üniversitelerdeki bilgi birikimini sanayiye aktararak, sanayicinin sorunlarını çözmeyi, teknoloji seviyesini yükseltmeyi hedeflediklerini belirten Işık, böylece projelerde yer alan yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin sanayiyi tanıyarak, mezun olacağına ve sanayideki nitelikli eleman istihdamının artacağına işaret etti. 


Işık, San-Tez kapsamında proje bütçelerinin yüzde 85'ine kadar hibe desteği verildiğine dikkati çekerek, 2006 yılından bugüne kadar 908 projeye 186 milyon lira destek sağlandığını bildirdi.


Başvurular 2 ayda...