17 / 05 / 2024

Şanlıurfa enerji santrali

Şanlıurfa enerji santrali

Son yıllarda enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için Türkiye'de yerli ve yenilebilir Enerji potansiyelini ekonomiye kazandırmaya yönelik çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülüyor. Bu kapsamda güneş enerjisine dayalı yatırımlar önemli bir yer tutuyor.

Şanlıurfa'da acele kamulaştırma kararı!

Şanlıurfa ilinde tesis edilecek Karkamış Hidroelektrik Santrali'nin yapımı amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Şanlıurfa'da acele kamulaştırma kararı!

Şanlıurfa'da Karaköprü Enerji İletim Hattı projesi kapsamında bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali özelleştiriliyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Elektrik Üretim A.Ş.ye ait Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali ile bu Santral tarafından kullanılan taşınmazları özelleştiriyor. Özelleştirme ihalesine en yüksek teklifi 247 milyon 500 bin TL ile Rönesans Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. verdi.

Şanlıurfa HES'te en yüksek teklifi Rönesans Enerji verdi!

EÜAŞ ait ve 51 megavat kurulu güce sahip Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali (HES) ve taşınmazlarının özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklifi 247 milyon 500 bin lira ile Rönesans Enerji Üretim ve Ticaret AŞ verdi.

Şanlıurfa Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin inşaatı tamamlandı!

10 ilçeden toplanan katı atıkları ayrıştırılarak enerji üretimi yapan tesisi inceleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi "Türkiye medeniyet anlamında katı atığını ekonomiye kazandırarak enerji üreten bir yapıya kavuşuyor" dedi

Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali özelleştirilecek!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali, Tortum Hidroelektrik Santrali, Adıgüzel ve Kemer Hidroelektrik Santralleri özelleştirilecek.

Çalık, Şanlıurfa'daki petrol arama ruhsatını terk etti!

Çalık Petrol Arama Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ, Şanlıurfa'daki petrol arama ruhsatını terk etti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Güneş enerjisi Şanlıurfa'ya kazandıracak!

Güneş Enerjisi Potansiyel Atlası'na göre Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde yıllık ortalama 1600-1650 kilovatsaat / metrekare güneş radyasyonuyla güneş santrali kurmak için elverişli bölgeler arasında yer alıyor.

Şanlıurfa'ya güneş enerjisi santrali!

Güneş ışığından en fazla faydalanan iller arasında yer alan Şanlıurfa'ya Güneş Enerjisi santrali kurulacak. Viranşehir'de kurulacak santralin proje bedeli ise 940 bin lira olarak belirlendi.

Şanlıurfa Pekmezli Enerji İletim Hattı Projesi için acele kamulaştırma!

TEİTAŞ'a ait Şanlıurfa 380 - Pekmezli Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında proje güzergahına isabet eden alanlar için acele kamulaştırma kararı çıktı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı...

Şanlıurfa'da güneş enerji santrali kurulacak!

Alternatif enerji kaynaklarına büyük yatırım yapan Türkiye'de iller adeta yarışa girdi. Konya- Karapınar'da 3 bin megavat güce sahip dünyanın en büyük güneş enerjisi santralını kurmak için projeler devam ederken Şanlıurfa da harekete geçti...

Dedeman Şanlıurfa Otel'de araç şarj istasyonu kuruldu!

Dedeman Şanlıurfa, enerji verimliliğinin artmasına ve gürültü kirliliğinin azalmasına büyük oranda fayda sağlayan elektrikli araçlar için otel bünyesinde " Elektrikli Araç Şarj İstasyonu " kurdu...

TOKİ Şanlıurfa'da okul spor salonu ve pansiyon ihalesi 3 Ocak'ta!

TOKİ Şanlıurfa'da yer alan lise, ilköğretim okulu, pansiyon ve spor salonunu ihaleye çıkarıyor...

Şanlıurfa enerji santrali Haberi

Şanlıurfa enerji santrali

Güneş ışığından en fazla faydalanan iller arasında yer alan Şanlıurfa'ya Güneş Enerjisi santrali kurulacak. Son yıllarda enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için Türkiye'de yerli ve yenilebilir Enerji potansiyelini ekonomiye kazandırmaya yönelik çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülüyor. Bu kapsamda güneş enerjisine dayalı yatırımlar önemli bir yer tutuyor.


YATIRIM KÜÇÜK GETİRİSİ BÜYÜK


Bu çerçevede, Arya Energy Mühendislik Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi de Şanlıurfa'ya Güneş Enerjisi santrali kurmaya hazırlanıyor. Santral için hazırlanan proje tanıtım dosyasında yer alan bilgilere göre, şirket Şanlıurfa'da 9,99 megavat kurulu Güce sahip Güneş Enerjisi santrali kuracak. Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde kurulacak santralin proje bedeli ise 940 bin lira olarak belirlendi. Paneller için 445 bin lira harcanması planlanan projenin Enerji nakil hattı için ise 95 bin liralık kaynak kullanılacak.


İSTİHTAM SAĞLAYACAK


Söz...