29 / 07 / 2024

Şanlıurfa Kaşmer Dağı imar planı

Şanlıurfa Kaşmer Dağı imar planı

Şanlıurfa'da bulunan Kaşmer Dağı'nın imara açılması konusu Belediye Meclisi'nde gündeme geldi. CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Bakan Kurum'a konu ile ilgili sorular sordu.

Ankara ve Şanlıurfa'da 10 adet arsa satılıyor! Arsa arayanlar bu tarihe dikkat! 

Ankara ve Şanlıurfa'da 10 adet arsa Belediyeler tarafından satılıyor. Peki iki şehirdeki arsaların satış fiyatları kaç TL? İşte detaylar...

Bilecik, Şanlıurfa ve Ankara'da 159 adet arsa ve arazi satılıyor! 

Bilecik, Şanlıurfa ve Ankara illerinde yer alan 159 adet arsa ve arazi satılıyor. Belediyeler ihale tarihlerini tek tek açıkladı. Peki 3 ildeki arsa ve arazilerin fiyatları ne kadar? 

Şanlıurfa'da 25 adet imarlı arsa satılıyor! İhalesi 4 Mayıs'ta!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa ili, Karaköprü ilçesi, Kızlar ilçesinde yer alan 24 adet imarlı arsayı satıyor. Peki Şanlıurfa'da yer alan arsaların fiyatları kaç lira? 

TOKİ Şanlıurfa projesinde son dakika müjdesi! 441 yeni konutu sakın kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Şanlıurfa'da hayata geçireceği projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek. 441 yeni konutu sakın kaçırmayın...

TOKİ’den Şanlıurfa Ceylanpınar’da 130 tane ucuz konut fırsatı!

TOKİ Sosyal Konut Projeleri açıklandığı ilk günden itibaren tüm Türkiye’nin gündeminde. TOKİ Şanlıurfa Ceylanpınar ilçesinde de projeye başlayacak. Peki TOKİ Şanlıurfa Ceylanpınar Sosyal Konut Projesi’nin detayları neler? İşte ayrıntılar…

Şanlıurfa Ceylanpınar'a iki yeni millet bahçesi geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Şanlıurfa Ceylanpınar'da iki yeni millet bahçesi inşa edecek. Projelerin ihalesi 28 Mart tarihinde yapılacak.

Şanlıurfa Ceylanpınar'a millet bahçesi geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Şanlıurfa Ceylanpınar'da millet bahçesi inşa edecek. Projenin ihalesi 2 Şubat 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Şanlıurfa Ceylanpınar'da metruk binalar yıkılıyor!

Şanlıurfa Ceylanpınar Belediyesi, ilçe genelinde tehlike arz eden 44 metruk yapının yıkımını gerçekleştirdi. 

Şanlıurfa´da kağıt toplayan aileye kira yardımı!

Şanlıurfa Valiliği kağıt toplayıcılığı yapan 21 Suriyeli aileye  kira yardımı yapacak. 

Şanlıurfa'da kaçak yapıya geçit yok!

Kentte kaçak yapılara geçit vermeyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm alanı içerisinde bulunan gecekonduların yıkımını gerçekleştirdi.

Şanlıurfa’da 4 kaçak yapı yıkıldı!

Şanlıurfa’da kaçak yapılara karşı çalışmalar düzenleyen ekipler kaçak olarak inşa edilen 4 yapıyı yıktı.

Şanlıurfa'da acele kamulaştırma kararı!

Şanlıurfa'da Karaköprü Enerji İletim Hattı projesi kapsamında bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

TOKİ Şanlıurfa Kadıkendi başvuruları 19 Nisan'da sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Şanlıurfa Kadıkendi projesinde yer alan konutlar için başvurular 19 Nisan'da sona eriyor.

Şanlıurfa Kaşmer Dağı imar planı Haberi

Şanlıurfa Kaşmer Dağı imar planı

Şanlıurfa'da bulunan Kaşmer Dağı'nın imar açılması konusu Meclis gündemine taşındı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Kaşmer Dağı‘nın imara açılması konusuyla ilgili Bakan Murat Kurum'a sorular dordu.

Urfanatik Gazetesi'nde yer alan habere göre, Aydınlık, TBMM Başkanlığına sunduğu önergede,  ’‘Kaşmer Dağı‘nın imara açılacağı iddialarının gerçek olduğu söyledi. Aydınlık, Bakan Murat Kurum‘un sorulara yazılı olarak yanıt vermesini istediğini söyledi.

İşte konu ile ilgili o sorular:
1- Dsİ, ’Balıklıgöl‘ü besleyen su kaynaklarına kuruma riski‘ nedeniyle daha önceden olumsuz rapor vermiştir. Çevre Düzeni Planı Notları bölümünde 5-19-6 ve 3. maddesinde bu alana plan yapılmasının şartlarından biri olan ’tüm kurum ve kuruluşların olumlu görüşüyle mümkün olacağı' belirtilmesine rağmen bu karar nasıl alınmıştır?

2- Çevre ve Şehircilik Şanlıurfa İl Müdürlüğüne 21.12.2016 tarih E.791 sayılı yazı ile...