27 / 07 / 2024

Şanlıurfa Mevlana Külliyesi inşaatı ne zaman bitecek

Şanlıurfa Mevlana Külliyesi inşaatı ne zaman bitecek

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, yapımı devam eden Mevlana Külliyesine giderek devam eden çalışmaları inceledi.

Şanlıurfalılara müjdeli haber geldi! Şanlıurfa'da köy konutları mart ayında teslim edilecek!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde depremzedeler için yapılan konutların mart ayında teslim edilmesi planlanıyor.

Şanlıurfa'da Eyüp Nebi Külliyesi inşa ediliyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kentte Eyüp Nebi Camii Ve Külliyesi, için inşaat çalışmalarına devam ediyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Şanlıurfa Eyyüp Nebi Cami ve Külliyesi'ndeki restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Şanlıurfa Viranşehir'de yer alan Eyyüp Nebi Camii ve Külliyesi'nde bir süre önce başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Şanlıurfa'da kütüphane inşaatları hız kesmiyor! 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Hilvan ilçesinde yapımına devam ettiği kütüphaneyi tamamladı. Belediye aynı zamanda, Bozova İlçe Kütüphanesinin temelini de kazdı.  

Şanlıurfa'daki Eyyüpnebi Külliyesi inşaatında sona gelindi!

Peygamberler Şehri Şanlıurfa'ya yakışır projeleri birer birer inşa eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Eyyüpnebi Külliyesi'nin inşaatını da tamamlıyor.

Şanlıurfa Eyyüp Nebi Cami ve Külliyesi'nin inşaatında son aşamaya gelindi!

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde inşaat çalışmaları süren Eyyüp Nebi Camii ve Külliyesi inşaatında sona gelindi.

Şanlıurfa Eyyüp Nebi Camii ve Külliyesi bin 400 metrekare alana yapılıyor!

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine bağlı Eyyüp Nebi'de Büyükşehir Belediyesi ve Şanlıurfa Valiliği işbirliğinde yapılan Eyyüp Nebi Camii ve Külliyesi inşaatı devam ediyor. Cami ve külliye bin 400 metrekarelik alana yapılıyor...

Şanlıurfa Kızılkoyun'da kamulaştırma tamam!

Şanlıurfa'da Kızılkoyun Mağarları'nın gün yüzüne çıkarılması amacıyla bölgede hayata geçirilen yıkım çalışmalarında sona gelindi. Bölgede kamulaştırma çalışmaları tamamlandı.

Şanlıurfa 11 Nisan Külliyesi'nde son durum!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 11 Nisan Külliyesi'nde incelemeler yaptı.

Şanlıurfa Millet Kıraathanesi açıldı!

Çalışmalarına devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, halkın sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlayacak projelerinden olan Millet Kıraathanesi’ni hizmete açtı.

Şanlıurfa Millet Kıraathanesi açılıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, halkın sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlayacak projeler arasında yer alan Millet Kıraathanesi’ni hizmete açıyor.

Şanlıurfa 11 Nisan Külliyesi tamamlanıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, inşaatı süren 11 Nisan Külliye'sindeki çalışmaları yerinde inceledi.

Şanlıurfa 11 Nisan Külliyesi'nde son durum!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Osmanlı Selçuklu mimarisine uygun olarak inşa ettiği 11 Nisan Külliye'sinin çalışmaları devam ediyor.

Şanlıurfa Mevlana Külliyesi inşaatı ne zaman bitecek Haberi

Şanlıurfa Mevlana Külliyesi inşaatı ne zaman bitecek

Vali İzzettin Küçük, Şanlıurfa merkezde inşaatı devam eden Mevlana Külliyesi’ndeki çalışmalar hakkında bilgi almak için Mevlana Külliyesi Vakfı Başkanı Kasım Hafız’la görüştü. Vali Küçük, incelemelerinin ardından, burada camisi ve diğer müştemilatıyla muhteşem bir eserin ortaya çıkarıldığını belirterek, yapılan eserin ilim irfan yuvası haline gelerek Şanlıurfa’ya ışık saçacağını dile getirdi. Şanlıurfa’da Hz. İbrahim geleneğini sürdüren yapıların, inşaatı süren külliyenin benzeri yapılar olduğunu sözlerine ekleyen Vali Küçük, “Bu yapıların ayakta kalması ve yenilerinin yapılması gerekiyor. Çünkü ruhumuzu kaybedersek geriye fazla bir şey kalmayacak. Maddi anlamda ne kadar gelişirsek gelişelim; asıl olan bizim kültürümüz, inancımız, karakterimiz ve geleneklerimizdir. İşte bu mekanlar bu ruhu yaşatmak, ayakta tutmak ve gelecek nesillere aktarmak için yapılıyor. İnşallah en kısa sürede bu mekan Şanlıurfalıların hizmetine girecektir. Buraya...