02 / 05 / 2024

Şanlıurfa ulaşım sorunu

Şanlıurfa ulaşım sorunu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, kent merkezindeki ulaşım sorununu tamamen çözüme kavuşturmakta kararlı olduklarını söyledi.

Şanlıurfa İl Müftülüğü İdlib'e 90 konut inşa edecek!

Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından İdlip'e 90 konut inşa edilecek. Müftülükten yapılan açıklamaya göre; inşa edilecek konutlarının isminin  Şanlıurfa İbrahim Halilullah olacağı belirtildi. 

Şanlıurfa'da kentsel dönüşüm projeleri belirlendi!

Projeler için Urfa'ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Şanlıurfa'ya müjdeleri verdi Bakan Kurum'un Urfa'da yapılacak kentsel dönüşüm projeleri, tapu sorunlarının çözümü, Büyükşehir'e yapılacak yeni hizmet binası ile birçok yenilik hakkında açıklamalar yaptı...

Adalar Ulaşım Çalıştayı'nda imar eksiklikleri konuşuldu!

Adalar'daki ulaşım sorunlarına kalıcı ve sürdürülebilir çözümler getirmek için Büyükada'da "Adalar Ulaşım Çalıştayı' düzenlendi. Çalıştayda imar planı eksiklikleri, adalara ulaşım sorunu ve lojistik faaliyetler gibi çevre sorunları ele alındı.

Bursa'nın ulaşım sorununa metrobüs önerisi!

Bursa gibi büyüyen kentler için toplu ulaşımın omurgası olarak raylı sistem en önemli çözüm yolu olarak görülüyor. Ulaşım sorunu için metro ve metrobüs önerisinde bulunuldu.

Manisa Kula'nın ulaşım sorunu mecliste!

Manisa Kula'da yapılması talep edilen ulaşım düzenlemesi meclis gündemine taşındı. CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Artvin'in Çağlayan Köyü'nün ulaşım sorunu mecliste!

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin Şavşat'a bağlı Çağlayan Köyü'nün ulaşım sorununu meclis gündemine taşıdı...

Büyükçekmece'nin ulaşım sorunu çözülecek!

Büyükçekmece Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yol yapım çalışmaları hız kesmeden devam edecek. Alkent 2000 Mahallesi'nde başlatılan yol yapım çalışması ulaşım sorununu çözecek.

Suriyeli iş adamları Şanlıurfa OSB'de 10 fabrika kuracak!

SİAD, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi'nde ayakkabı, plastik ambalaj, inşaat malzemeleri, triko, tekstil ve geri dönüşüm gibi farklı alanlarda 10 ayrı fabrika kuracak. SİAD ve Şanlıurfa OSB Müdürlüğü arasında arsa tahsis protokolünü imzalandı.

İstanbul'da ulaşım sorunu metro ile çözülür!

İlçe ziyaretleri kapsamında Güngören’de esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen İBB Başkanı Mevlüt Uysal, "İtanbul’un ulaşım problemini çözme adına tarih boyunca değişik yöntemler denendiğini ama en etkili yöntemin metro olduğunu" dedi...

Şanlıurfa'ya hafif raylı sistem müjdesi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Hafif Raylı Ulaşım Projesi için EurAsia Strategies ve Çin Firması CAMC Mühendislik yetkilileri ile görüştü.

Şanlıurfa'da emlakçılar için eğitim protokolü imzalandı!

Şanlıurfa Tüm Emlakçılar Esnaf Odası ile Harran Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Uygulama Araştırma Merkezi (HARÜSEM) arasında emlakçıların eğitimine yönelik protokol imzalandı.

Mada Adası'nın ulaşım sorunu TBMM'de!

Beyşehir Gölü'nde yer alan Mada Adası'nın ulaşım sorunu TBMM'de konu oldu. CHP Isparta Milletvekili İrfan Bakır konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Şanlıurfa'da Peygamberler Tarihi Müzesi kuruluyor!

Dünya inanç turizminde dördüncü sırada yer alan Şanlıurfa'ya müze kuruşacak. Yeni Peygamberler Tarihi Müzesi'nin Balıklıgöl yerleşkesi yakınlarına inşa edilmesi planlanıyor...

Şanlıurfa ulaşım sorunu Haberi

Şanlıurfa ulaşım sorunu


Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, her geçen gün daha da büyüyen Şanlıurfa'yı geleceğe hazırlamak adına özellikle ulaşımda yoğun çalışma içerisinde olduklarını dile getirdi.


Planlamada ayrıntılara çok dikkat ettiklerini sözlerine ekleyen Başkan Çiftçi, "Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa'nın ulaşım noktasında büyük adımlar atıyor. İstanbul'dan, Muğla Üniversitesinden, Harran Üniversitesinden ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesinden kentimizde gerekli incelemelerde bulunuldu. Büyükşehir Belediyesi olarak Şanlıurfa'nın trafik soruna kalıcı çözümler üretmek için büyük bir çaba gösteriyoruz. Şanlıurfa'ya raylı sistemi getirme adına Büyükşehir Belediyesi Meclisimizden, Büyükşehir Başkanlığımıza gerekli görevler verilmiş durumda. Hamd olsun Şanlıurfa'mız hizmet noktasında önemli süreçlerden geçerek 13 ilçesiyle aynı anda hizmetleri alıyor. Raylı sistemi 4 veya 5 etap olarak düşünüyoruz. Bu konuda ilk olarak Atatük Bulvarı, Divan yolu, Haşimiye, Balıklıgöl ve Haleplibahçe olarak...