05 / 05 / 2024

Şanlıurfa yatırım talebi

Şanlıurfa yatırım talebi

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Şanlıurfa’da kısa sürede 3 Milyar TL’lik yatırım talebi geldiğini söyledi.

'Ev bir yatırım aracı değildir' diyenlere net cevap!

Konut fiyatları son zamanlarda tarihi zirvelere ulaşmış durumda. Güvenli liman olarak görülen konut fiyatlarının yatırımcısının alım gücü karşısında artması konuta olan talebi azaltmaya başladı. Bazı yatırımcılar ''ev bir yatırım aracı'' değildir diyerek farklı yatırım araçlarına yönelmeye başladı. 

Kozan OSB'ye yatırım talebi arttı!

Aralarında uluslararası firmaların da yer aldığı girişimciler, son bir yılda Kozan OSB'den yer almak için harekete geçti. Kozan OSB Bölge Müdürü Fatih Aydın, son yıllarda yoğun yatırım talebiyle karşılaştıklarına vurgu yaptı.

Moskova'dan dev inşaat yatırımı!

Yeni emlak yatırımları için artan arsa talebi üzerine Moskova’da, belediye eski sanayi tesisi arsa ve arazilerini daha aktif devreye sokmaya başladı. Şehrin farklı bölgelerinde bulunan eski Sovyet sanayi siteleri arazilerine 7 trilyon ruble (91,5 milyar dolar) yatırım yapılacak.

Yatırım tercihleri konuttan yana!

Vatandaş yatırımını konuta yapıyor. 100 metrekare ortalama ikinci el bir konutun fiyatı İstanbul'da 386 bin TL olurken, en ucuz ikinci el konut ise 194 bin TL ile Şanlıurfa'da bulunuyor. 

Halfeti'ye 20 milyon TL'lik yatırım!

Tarihi ve doğal güzellikleriyle her yıl çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayan Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi, yatırım çalışmalarıyla yeni bir çehreye kavuştu.

İbrahim Tatlıses'ten Şanlıurfa'ya yatırım çağrısı!

Şanlıurfa'yı ziyaret eden İbrahim Tatlıses burada iş insanlarına çağrıda bulundu. Tatlıses, "Karlı bir yatırım yapmak isteyen tüm iş insanlarını Şanlıurfa'ya davet ediyorum" diye konuştu.

Martı GYO, Martı Gayrimenkul Yatırım oldu!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. unvanının Martı Gayrimenkul Yatırım A.Ş. olarak değiştirilerek gayrimenkul yatırım ortaklığı statüsünden çıkmaya ilişkin talebi olumlu karşılandı...

Şanlıurfa'ya 17 yılda 45 katrilyon yatırım yapıldı!

Şanlıurfa mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Şanlıurfa'ya 17 yılda 45 katrilyon yatırım yaptık'' dedi.

Şanlıurfa Göbeklitepe'ye otel yatırımı bekleniyor!

UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınan Şanlıurfa'nın Göbeklitepe bölgesinde konaklama sıkıntısı yaşanıyor. Şehre büyük firmaların otel yatırımı yapması bekleniyor.

Spor Toto'dan Şanlıurfa'ya 17 milyon TL'lik yatırım!

Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, Şanlıurfa'ya son 5 yılda 17 milyon TL'lik yatırım yaptı. 

Şanlıurfa'ya 3,5 katrilyon lira yatırım yapıldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Bundan 15 sene önce IMF kapılarında '100 milyon, 200 milyon dolar borç bulabilir miyiz' diye, el pençe divan durduğumuz bir dönemden, sadece Şanlıurfa'ya 3,5 katrilyon lira yatırım yapan bir döneme geldik." dedi.

Suriyeli işadamlarından Şanlıurfa'ya 40 milyon dolarlık yatırım!

Suriyeli işadamları, Şanlıurfa´da yatırım atağına geçti. Bölgede 40 milyon dolara 'Silver Nano Particles' teknolojisiyle organik gübre üretim tesisi kuruldu.

Firmalar yurt yatırımına yöneldi!

Hızla artan üniversiteler ve genç nüfus yurtlara talebi artırdı. Firmalar yurt yatırımına yöneldi. Eğitim sektöründe 42 yeni proje için teşvik belgesi alındı.

Şanlıurfa yatırım talebi Haberi

Şanlıurfa yatırım talebi

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Şanlıurfa’da kısa sürede 3 Milyar TL’lik yatırım talebi geldiğini söyledi.


Şanlıurfa iş dünyası temsilcileri ile bir araya gelen Bakan Elvan, Şanlıurfa’nın tarım sektöründeki potansiyeli ile Türkiye’nin kalkınmasında önemli bir konuma geleceğini belirtti. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Kongre Salonu’nda işadamlarına Cazibe Merkezleri Programı hakkında bilgi veren Bakan Elvan, “Peygamberler ve medeniyetler şehri olan Şanlıurfa, bölgesinin cazibe merkezi olacaktır. Şuana kadar yapılan yatırımlar Şanlıurfa’nın bu merkez konumunu güçlendirmiştir. Şanlıurfa gelişmeden bölge gelişmez, bölge gelişmeden Türkiye gelişmez. Bu bilinçle hareket ediyoruz. Şanlıurfa’da ilimiz Cazibe Merkezi Programı kapsamında şuna kadar 3 Milyar TL’lik yatırım talebi geldi. Bunun önümüzdeki dönemde artacağına inanıyoruz” dedi.


23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programının yatırımcıların önünü açmayı hedefleyen bir anlayışla hazırlandığını ifade...