18 / 05 / 2024

şanlıurfada kaya mezarı bulundu

şanlıurfada kaya mezarı bulundu

Şanlıurfa’nın tarihi bölgelerinden olan Kızılkoyun’da yapılan kentsel dönüşüm ve tarihi yapıların yeniden canlandırılması ve Şanlıurfa’ya kazandırılması için yapılan çalışmalarda bulunan 2 yeni mağarada 2 tane kaya mezar gün yüzüne çıkarıldı...

Şanlıurfa Büyükşehir'e yeni külliye inşa ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Hazreti Eyyüp Peygamber'in mezarının bulunduğu ve adını taşıyan Viranşehir ilçesindeki Eyüp Nebi Beldesini ayağa kaldırmak için çalışmalara başladı.

Eskişehir'de kiraladıkları evde define arayan şüpheliler aranıyor!

Eskişehir'de SİT alanı içindeki bir evi kiralayarak içinde kaçak kazı yapan ve buldukları kaya mezarı tahrip eden şüheli şahıslar aranıyor.

TURSAB Şanlıurfa'da otel yapımına başladı!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Şanlıurfa Göbeklitepe’de yeni bir otel yapımına başladıklarını açıkladı. Bağlıkaya, "2019'da 1 milyona yakın turist bekliyoruz'' diye konuştu.

Şanlıurfa Kale Eteği projesi için 276 ev kamulaştırıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen “Urfa Kale Eteği Kaya Mezarları Restorasyon ve Çevre Düzenlemesi Projesi”nde sona gelindi.

Şanlıurfa Kale Eteği Projesi'nde sona gelindi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü “Urfa Kale Eteği Kaya Mezarları Restorasyon ve Çevre Düzenlemesi Projesi”nde sona gelindi.

Van Kalesi’nde kaya mezarı bulundu!

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Van Bölgesi Tarih ve Arkeoloji Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erkan Konyar başkanlığında Van Kalesi’nde yürütülen kazılarda Urartu krallarına ait önemli bir kaya mezarı 100 yıl aradan sonra gün yüzüne çıkarıldı.

Şanlıurfa Kale Eteği Projesi'nde son durum!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada Kale Eteği Projesi çalışmalarında yeni kaya mezarları ve mozaikler bulunduğu bildirildi.

Şanlıurfa Kızılkoyun Projesi'nde son durum!

Kentin tarihi dokusunu korumak ve tarih turizmini canlandırmak için çalışmalarını yürüten Büyükşehir Belediyesi'nin 'Eski Urfa' olarak adlandırılan Haleplibahçe Mahallesi'nde başlattığı 'Kızılkoyun Projesi'nde 61'inci kaya mezarına ulaşıldı.

Şanlıurfa Kale Eteği cazibe merkezi olacak!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen “Urfa Kale Eteği Kaya Mezarları Restorasyon ve Çevre Düzenlemesi Projesi” çalışmalarını yerinde inceledi.

Gaziantep'teki cami inşaatında kaya mezarı bulundu!

Gaziantep'te merkez Şehitkamil ilçesi İbrahimli Mahallesi'nde cami inşaatı hafriyat çalışması sırasında Roma dönemine ait kaya mezarı ve dibek taşı bulundu.

Şanlıurfa'da tarihi kaya mezarları turizme kazandırılacak!

Şanlırfa Kalesi'nin eteğinde gün yüzüne çıkarılan tarihi kaya mezarları turizme kazandırılacak. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, kale eteğinde çevre düzenleme işlemlerine başladıklarını söyledi.

Perre Antik Kenti turizme kazandırılıyor!

Perre Antik Kenti'nin turizme kazandırılması amacıyla yürütülen çevre düzenleme çalışmalarında sona gelindi. Kent merkezine 5 kilometre uzaklıkta, Kommagene Krallığı'nın başkenti Samosata ile Melitene arasında yer alan 208 kaya mezarı bulunuyor.

Bodrum'da kaya mezarın üzerine inşa edilen villalara tepki geldi!

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde, Helenistik Dönem’e ait iki kaya mezarının üzerine villa inşaatı yapılması tepkilere neden oldu. Mavi Yol Girişimi Sözcüsü Ali Dizdar da ilçenin her yerinden tarih fışkırdığını ancak koruyacak yetkili olmadığını söyledi.,

şanlıurfada kaya mezarı bulundu Haberi

şanlıurfada kaya mezarı bulundu

Şanlıurfa Kızılkoyun’daki tarihi mağaralar gün yüzüne çıkarılıyor. Yapılan çalışmalarda 2. ve 4. yüzyıla ait önemli tarihi eserler bulundu.



Şanlıurfa’nın tarihi bölgelerinden olan Kızılkoyun’da yapılan kentsel dönüşüm ve tarihi yapıların yeniden canlandırılması ve Şanlıurfa’ya kazandırılması için yapılan çalışmalarda bulunan 2 yeni mağarada 2 tane kaya mezar gün yüzüne çıkarıldı.


Aynı sit alanında Haleplibahçe’de daha önce yapılan tarihi kazı çalışmalarında mozaikler ortaya çıkartılmıştı. Kamulaştırıldıktan sonra Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi arkeologlarının gözetiminde yapılan kazı çalışmalarında 2 yeni kaya mezar gün yüzüne çıkartıldı.


389 ev ve iş yerlerinin yıkımı esnasında yapılan kazı çalışmalarında gün yüzüne çıkarılan mağaraların, turizme kazandırılması için temizleme ve ilaçlama çalışmaları aralıksız devam ediyor. Yapılan çalışmalarda yeni mağara ve tarihi eserlerin ortaya çıkmasıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını daha da yoğunlaştırdı.


KUDEM Şube Müdür Vekili Nilüfer...