29 / 04 / 2024

Şanlıurfada konut sektörü hareketlendi mi

Şanlıurfada konut sektörü hareketlendi mi

Şanlıurfa’da TOKİ tarafından 2019 yılına kadar yapılması planlanan 10 bin konut müjdesi emlak piyasasını da hareketlendirdi. Bazı Emlakçılar piyasadaki ev fiyatlarının aşağı çekeceği düşüncesini savunsa da bazı emlakçılar aksi düşüncede.

Rusya'da konut sektöründe başı Moskova ve St. Petersburg çekiyor!

Rusya'da düşük faiz ve teşvikli ipotek programı sayesinde patlama yapması öngörülen konut sektörü, birkaç bölge dışında durağanlığını sürdürüyor. Rusya'da 800'ün üstünde şehirde tek bir yeni inşaat projesi olmadığı belirtiliyor.

Rekabet ortamı konut sektörünü hareketlendirecek!

Şanlıurfa Tüm Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Fatih Topal, "Özel bankaların da bu tür özel indirimleri gitmesi durumunda bu pasta bölünecek, rekabet ortamı oluşacak ve rekabet ortamının oluşması ile konut sektörü hareketlenecek" dedi.

Konut sektörü Babalar Günü kampanyasıyla hareketlendi!

Ramazan ayı ve Babalar Günü nedeniyle konut sektöründe kampanya yarışı yaşanıyor. Yaz aylarında durgunlaşan sektörde satışları hızlandırmak isteyen firmalar birer birer kampanyaları devreye almaya başladı.

Tamer Özyurt: Faiz indirimi konut sektörüne ivme kazandıracak!

Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, Türkiye Merkez Bankası’nın yarım puanlık faiz indirimine gitmesini sevindirici bulduklarını ifade etti. Özyurt "Faiz indirimi konut sektörüne ivme kazandıracak" dedi.

Haluk Sur, Moody’s'in konut sektörü değerlendirmesini yorumladı!

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s dün yaptığı Türkiye konut sektörü açıklamasını GYODER İcra Kurulu Üyesi Haluk Sur değerlendirdi. İşte Haluk Sur'un değerlendirmesi..

Moody’s'in uyarısına konut sektöründen yorum!

Moody’s, Türkiye’de konutta 5 yılda yüzde 93’e ulaşan fiyat artışları için ‘Sürdürülebilir değil. Yumuşak iniş yaşanacak’ yorumu yaptı, konut sektörü açıklamayı değerlendirdi.

Karlılık sorunu yaşayan gruplar konut sektörüne yöneliyor!

Kârlılık sorunu şirketleri hızlı geri dönüş alabilecekleri konut yatırımına yöneltiyor. Anadolu Grubu, Aksoy Holding ve Kosifler Group gibi mevcut faaliyetlerinde kârlılık sorunu yaşayan gruplar daha cazip gördükleri konut sektörüne yöneldi.

Faiz ucuzlarsa konut sektörü hareketlenir!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Tevfik Güngör bugünkü yazısında yüksek faiz oranlarının etkilerini anlattı. Güngör, ''Ucuz faiz sayesinde konut talebi artacak, konut sektöründeki canlılık artarak devam edecek'' dedi.

KİT bu yıl konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira yatırım yapacak!

Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT), bu yıl 11 milyar 884 milyon 373 bin liralık yatırım yapacak. KİT'ler arasında en fazla yatırımı, bu yıl da TCDD gerçekleştirecek. Bu yıl içerisinde konut sektörüne 1 milyon 62 bin lira KİT yatırımı yapılması öngörülüyor.

Küresel ölçekteki ekonomik sıkıntılar konut sektörüne nasıl yansıdı?

Küresel ölçekte yaşanan ekonomik sıkıntılar konut sektörüne yansıdı. Genel olarak, Şubat ayında satışı yapılan konutların yüzde 56'sını ilk satışlar, yüzde 44"ünü ikinci el konut satışlar meydana getiriyor.

Adana konut sektöründe çığır açacak!

Adana'da emlakçılık sektörünün önde gelen kuruluşlarından olan AS Çukurova Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Ömür Aslan, Adana'da yeni projeler üreterek konut sektöründe çığır açacaklarını söyledi.

Pendik Kurtköy'de 2. el konut sektörü yükselişte!

Konut Atölyesi ve Emlakistan Gayrimenkul'ün Proje Direktörü Mehmet Akif Dilsiz Pendik Kurtköy'deki 2. el konut sektörü değerlendi.

Emlak ve konut sektöründe gelecek 10 yılda neler olacak?

Türkiye'nin tek emlak uzmanı Gazeteci Yazar Tebernüş Kireçci, Capital Perapost'ta gelecek 10 yılda emlak ve konut sektöründe yaşanacak gelişmelerden bahsetti. İşte Tebernüş Kireçci'nin o yazısı...

Şanlıurfada konut sektörü hareketlendi mi Haberi

Şanlıurfada konut sektörü hareketlendi mi

Ülke genelinde konut ihtiyacının karşılanmasına yönelik talep gelen bölgelerde yeni konut inşaatına başlanacağı müjdesi TOKİ’nin en yetkili ağzından geldi. Şanlıurfa’dan da bu noktada gelen talepleri değerlendiren TOKİ kente 2019 yılına kadar 10 bin konut yapılacağı müjdesini verdi.


Emlak piyasasının 5 aydan bu yana durgun olduğunu kente yapılacak her konutun piyasayı hareketlendireceğini söyleyen Emlakçı Mustafa Bağış “10 bin konutun yapılması Urfa için iyi olur. Fiyatların düşmesi açısından iyi olur. Piyasa olarak da 5 aydan beridir çok mağduruz. Ondan dolayı Urfa’nın 10 bin konuta ihtiyacı var mı yok mu onu da bilmiyoruz. Şuanda evlere ihtiyaç duyulmuyor. Fiyatlar git gide düşüyor. Artık ne çare düşünülüyorsa bir an önce yapılmasını istiyoruz. İşlerimiz çok kötü ve çoğu esnaf kapatmak üzere. Konut fazla olunca fiyatlar da...