14 / 05 / 2024

şanlıurfada orman var mı

şanlıurfada orman var mı

Bir milyon 940 bin hektarlık alana sahip Şanlıurfa'da, ormanlık alanlar toplam arazinin yüzde birini bile oluşturmuyor. 2013 verilerine göre, kentte yaklaşık 4 bin 400 hektar orman ile 4 bin 500 hektar bozuk ormanlık alan bulunuyor.

Deprem bölgesinde yeni sel riski var mı? Prof. Dr. Orhan Şen tek tek açıkladı!

Şanlıurfa ve Adıyaman'da dün yaşanan sel felaketinde 15 kişi yaşamını yitirirken, 4 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor. Peki deprem bölgesinde yeni sel riski var mı?

Şanlıteks İnşaat Otomotiv Elektrik Orman Ürünleri Reklam Temizlik Gıda Ve Tekstil Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şanlıteks İnşaat Otomotiv Elektrik Orman Ürünleri Reklam Temizlik Gıda Ve Tekstil Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Sadettin Kavaklı tarafından kuruldu.

Devlet Su İşleri 3 bin 231 personel alımı başvuruları ne zaman başlayacak? KPSS şartı var mı? İşte tüm detaylar!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde yapılmış olan personel alımı duyurusuna göre Devlet Su İşleri, bünyesine 3 bin 231 personel alacak! Kontenjanları açıklanan Devlet Su İşleri personel alımı başvuruları ne zaman başlayacak? KPSS şartı var mı? İşte tüm detaylar....

Orman yangınlarında konut sigortası koruması var mı?

Son zamanlarda Türkiye genelinde çok sayıda kentte çıkan orman yangınları birçok evi kullanılmaz hale getirdi. Peki orman yangınlarında konut sigortası koruma sağlar mı? DASK orman yangınları için geçerli olur mu işte detaylar...

Atatürk Kent Ormanı'nın tüm etapları açıldı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82. yıl dönümünde Sarıyer’deki Atatürk Kent Ormanı’nın açılışını yaptı. İmamoğlu, “Şehrin gerçekten kaybedilmiş yılları, kaybedilmiş alanları var. Daha önce bu alanlar niçin İstanbulluların olamadı? Herkesin oturup düşünmesi lazım” dedi.

Düzce'ye millet bahçesi ve orman parkı sözü!

AK Parti Düzce Belediye Başkan adayı eski Sanayi Bakanı Faruk Özlü, “Merkezde bir taşlaşma sorunu yaşanıyor. Çok konut var. İki büyük park planlıyoruz; biri millet bahçesi, diğeri orman parkı” diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu: Bursa beton ormanına döndü!

Bursa'nın beton ormanına döndüğünü söyleyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ''Bursa’nın tarihi ve kimliğine uygun değişim ve dönüşüme ihtiyacı var'' diye konuştu.

Bu gökdelenin ortasında orman var!

Vietnam'daki Ho Chi Minh şehrinde inşa edilen 333 metre yükseklikteki dev gökdelenin ortasına park orman kurulacak.

Kanal İstanbul Bölgesi'nde 7 kez el değiştiren tapular var!

Türkiye Veri İşleme Üssü (TUVIUS), oluşturduğu 40 kişilik ekiple gayrimenkul hareketlerini izliyor. Kurucusu Ishak Kurtuluş Altun, "Gayrimenkul arzlarını, gelişmeleri anlık raporlayabiliyoruz. Büyük projeler hareketi etkiliyor. Kanal İstanbul Bölgesi'nde 7 kez el değiştiren tapu var" dedi.

Şanlıurfa'nın 2B sorunu meclise taşındı!

Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Şanlıurfa'daki ormanlık alanlara ilişkin sorunları meclis gündemine taşıdı. Ayhan, sorularının Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Ormanı olmayan Şanlıurfa'da dışarıya en çok mobilya satılıyor!

Bir milyon 940 bin hektarlık alana sahip Şanlıurfa'da, ormanlık alanlar toplam arazinin yüzde birini bile oluşturmuyor. 2013 verilerine göre, kentte yaklaşık 4 bin 400 hektar orman ile 4 bin 500 hektar bozuk ormanlık alan bulunuyor.

Fikret Orman: Vodafone Arena çok pahalı bir stat!

Fikret Orman önlerinde 11 karşılaşma olduğunu söyledi. Beşiktaş Başkanı, "Şampiyonluğu Arena'da kutlayacağız. Bu nedenle hepimizde çok büyük bir heyecan var" ifadesini kullandı

Düzce Orman İşletme Müdürlüğü'nün binaları yenilendi!

2015 yılı içerisinde Düzce Orman İşletme Müdürlüğü yerleşkesi içerisinde bulunan İdare Binası ve lojmanlar ile Doğanlı, Muncurlu Toplu Koruma Ekip binaları ve Muncurlu Depo Binası yapılan tadilatlarla yeni görünümlerine kavuştu.

şanlıurfada orman var mı Haberi

şanlıurfada orman var mı

Orman varlığı az olan Van, Ağrı, Iğdır ve Aksaray gibi illerin arasında yer alan kentin en fazla ihraç ürününü ise mobilyanın oluşturması dikkati çekiyor.


Firmalar tarafından üretilen mobilyalar, aylık ortalama 10 milyon dolarlık ihracata ulaşıyor. İhracatın büyük kısmı Irak başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerine gerçekleşiyor.


ORTADOĞU'YA İHRAÇ EDİYORLAR


Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Eyüp Sabri Ertekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte ihraç edilen ürünler arasında orman ürünü ve mobilyaların birinci sırada yer aldığını belirtti.


Bu alandaki başarıda iş adamlarının büyük payının bulunduğunu aktaran Ertekin, orman ürünü ve mobilyaların ihracatında ülkelerin yakınlığının büyük önem taşıdığını kaydetti. Ertekin, "Kentimizde yetişen genç sanayicilerimiz bu sektöre yöneldiler. İş adamlarımız ürettikleri ürünlerini Irak başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerine ihraç ediyor. Hatta bazı iş adamlarımız Irak'a ihraç...