06 / 05 / 2024

şanlıurfadaki tarihi evler otel mi oluyor

şanlıurfadaki tarihi evler otel mi oluyor

Dünyanın en eski kentlerinden Şanlıurfa'daki tarihi evler restore edilerek butik otele dönüştürülüyor.

Düzce'deki tarihi evler restore edilecek! 

Düzce Belediyesi, Konuralp’in tarihi canlandırmak için çalışmalarına devam ediyor. Belediye bölgede yer alan 8 kültür varlığını restore edecek. 

Tekirdağ'da tarihi evler restore ediliyor!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde bulunan tarihi binaları restore ederek kültür varlığını korumaya devam ediyor. 

Manisa Kula'daki tarihi evler otel oluyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Kula'daki tarihi evler, otel olarak kullanılması için Kula Belediyesi'ne tahsis edildi. 

Giresun’da 200 yıllık tarihi evler UNESCO’ya aday!

Giresun'un Zeytinlik Mahallesi'nde bulunan 200 yıllık tarihi evler; Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesi'ne aday oldu. 

Konya'da tarihi evler kentsel dönüşüm ile yaşatılıyor!

Tarihi Konya evleri, restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarıyla turizme kazandırılıyor.

Ordu Taşbaşı'ndaki tarihi evler restore ediliyor!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Taşbaşı Mahallesi’nde yer alan tarihi evlerin restorasyon çalışmalarını inceledi.

Şanlıurfa'daki tarihi evler butik otele dönüşüyor!

Dünyanın en eski kentlerinden Şanlıurfa'daki tarihi evler restore edilerek butik otele dönüştürülüyor.

Manisa Kula evlerine Japon turist ilgisi!

Manisa'nın Kula ilçesinde 18. yüzyıl Osmanlı mimarisinin bu zamana kadar bozulmadan gelen evleri, Japon belgeseline konu olacak.Yabancı turistin uğrak noktası olan tarihi evler tanıtacak.

Şanlıurfa'daki tarihi evler restore edildi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, kentte restorasyon çalışmaları tamamlanan tarihi evleri yerinde inceledi.

TOKİ Şanlıurfa Viranşehir 2.Etap son başvuru tarihi 28 Aralık!

TOKİ Şanlıurfa Viranşehir 2.Etap projesinde yer alan 198 adet konut için son başvuru tarihi 28 Aralık olarak belirlendi.

Alaçatı'da imar planları ile tarihi evler koruma altına alınıyor!

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ‘Alaçatı ve Çeşme Kale Koruma İmar Planları’ ile tarihi evlerin koruma altına alınmasına öncülük ediyor. 

Şanlıurfa'da Peygamberler Tarihi Müzesi kuruluyor!

Dünya inanç turizminde dördüncü sırada yer alan Şanlıurfa'ya müze kuruşacak. Yeni Peygamberler Tarihi Müzesi'nin Balıklıgöl yerleşkesi yakınlarına inşa edilmesi planlanıyor...

Şanlıurfa'ya 'Peygamberler Tarihi Müzesi' inşa edilecek!

İnanç turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da, "Peygamberler Tarihi Müzesi" inşa edilmesi için çalışmalara başlandı.

şanlıurfadaki tarihi evler otel mi oluyor Haberi

şanlıurfadaki tarihi evler otel mi oluyor

Kültür turizminin yanı sıra önemli inanç merkezlerinden bir olarak dikkati çeken ve tarihin başlangıç noktası olarak kabul edilen UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alanGöbeklitepe sayesinde ünü artan Şanlıurfa, her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turisti de ağırlıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Şanlıurfa Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, bir dönem yaşanan olumsuzluklar sebebiyle 2015 ve 2016 yılında 650 binlere gerileyen konaklamalı ziyaretçi sayısı, huzurun sağlanması sayesinde 2017 yılında yeniden yükselişe geçerek 810 bin'e ulaştı.

Geçen sene 1 milyonun üzerinde kişinin konaklamak üzere ziyaret ettiği şehrin, 2019'un "Göbeklitepe Yılı" ilan edilmesinden dolayı çok daha fazla kişiyi ağırlaması bekleniyor. Bu kapsamda turizm sezonu olmamasına rağmen ocak ve şubatta bile yaklaşık 200 bin yerli ve yabancı turist Şanlıurfa'yı ziyaret etti.

Bölgede birçok otel, bahar...