04 / 05 / 2024

Şanlıurfanın 2B sorunu

Şanlıurfanın 2B sorunu

Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Şanlıurfa'daki ormanlık alanlara ilişkin sorunları meclis gündemine taşıdı. Ayhan, sorularının Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Şanlıurfa'daki kalıcı konutlar için ilk kazma bugün vuruldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Şanlıurfa'nın Birecik ve Eyyübiye ilçelerinde kalıcı konutların yapımına başlandığını açıkladı.

Şanlıurfa Siverek'te muhtarlardan kentsel dönüşüm tepkisi!

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Selim Pınar Mahallesi Muhtarı Mustafa Başak, mahallelerinde görev alan muhtarlar kentsel dönüşüm başlamadığı için mağdur olduklarını dile getirdi. 

Ataşehir Yenisahra ve Barbaros’un dönüşüm sorunu KİPTAŞ’la çözülecek!

Yenisahra ve Barbaros Mahalleleri’nin imar durumlarının da çıktığını dile getiren Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, "Biz elimizi taşın altına koyarak KİPTAŞ ile birlikte bu sorunu çözmeye çalışacağız" dedi.

ÖİB, Şanlıurfa'daki 3 taşınmazın satışını onayladı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Sümer Holding AŞ adına kayıtlı Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde yer alan üç taşınmazın satışını onayladı.

Kanyon'daki İtalyan restoranın kira sorunu çözüldü!

Kanyon'da bulunan İtalyan restoranı Gina yüksek kira nedeniyle kapanmıştı. Kanyon'un patronu  Bülent Eczacıbaşı'nın devreye girmesiyle kira sorunu çözüldü.

Keçiören kentsel dönüşüm sorunu ABB meclis gündeminde!

Uzun süredir devam eden Keçiören kentsel dönüşüm sorunu ABB meclis gündeminde tartışıldı. 

Şanlıurfa Sakıbın Köşkü restore ediliyor!

Şanlıurfa'nın kültürel değerlerinden olan Sakıbın Köşkü, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin restorasyon çalışmalarıyla yenilenecek. 

Şanlıurfa Yeşildirek Kentsel Dönüşüm Projesi'nde ihale süreci başladı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin girişimleri ile Şanlıurfa’nın senelerdir beklediği Yeşildirek Kentsel Dönüşüm Projesinin 1. Etabı için ihale süreci başlatıldı.

Şanlıurfa'da inşaatın 3. katından düşen işçi yaşamını yitirdi!

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde çalıştığı inşaatın 3. kattaki penceresinden düşen işçi yaşamını yitirdi...

Kayseri Büyükşehir'den inşaatların ruhsat sorunu için önemli karar!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, inşaatların ruhsat sorunu ve bu sorun nedeniyle elektrik ve su aboneliğinde yaşanan problemlerin çözümü için önemli bir karar aldıklarını açıkladı.

Kayaköy'ün imar sorunu meclis gündeminde!

Fethiye ilçesindeki turizm merkezi Kayaköy'ün imar sorunu TBMM gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

Bitlis Rahva'nın imar sorunu çözüldü!

Bitlis'te yıllardır beklenen Rahva bölgesindeki imar sorunu yapılan girişimler ve çalışmaların ardından çözüldü.

Kocaeli'de kentsel dönüşüm sorunu!

Yüzölçümü en küçük, geliri en büyük büyükşehir belediyelerinden biri olan Kocaeli'de kentsel dönüşüm sorunu çözülmeyi bekliyor. 

Şanlıurfanın 2B sorunu Haberi

Şanlıurfanın 2B sorunu


Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Şanlıurfa'daki ormanlık alanlara ilişkin sorunları meclis gündemine taşıdı. Ayhan, sorularının Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti. 


Ayhan soru önergesinde "Kamuoyunda tartışılan ve sosyal medyada yer alan iddialara göre, Şanlıurfa'da 3 bin dekar civarında arazinin 2B olarak bilinen 6831 sayılı orman kanunun 2. maddesi B fıkrası (31/12/1981 tarihinden önce bilim ve fen bakımından orman niteliğini tam olarak kaybetmiş yerlerden; tarla, bağ, bahçe, meyvelik, zeytinlik, fındıklık, fıstıklık (Antep fıstığı, çam fıstığı) gibi çeşitli tarım alanları veya otlak, kışlak, yaylak gibi hayvancılıkta kullanılmasında yarar olduğu tespit edilen araziler ile şehir, kasaba ve köy yapılarının toplu olarak bulunduğu yerleşim alanları, orman sınırları dışına çıkartılır.) kapsamına alınması ile ilgili çalışmalar yürütülmektedir. Bu arazilerin önemli bir...