28 / 04 / 2024

Keçiören kentsel dönüşüm sorunu ABB meclis gündeminde!

Keçiören kentsel dönüşüm sorunu ABB meclis gündeminde!

Uzun süredir devam eden Keçiören kentsel dönüşüm sorunu ABB meclis gündeminde tartışıldı. 



Ankara Keçiören'de hayata geçirilecek olan kentsel dönüşüm,  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, tarafında veto edilmişti. Sabah'tan Vuslat Ay'ın haberine göre; önceki gün gerçekleşen 2021 yılındaki ilk meclis toplantısından Keçiören'deki kentsel dönüşüm sorunu ele alındı. Keçiören'deki mahallerde oluşan imar değişiklikleri ve yapılması planlanan kentsel dönüşüm konusu yer aldı. Keçiören Çiçekli, İncirli, Kalaba, Karargahtepe, Basın Evleri, Emrah, 19 Mayıs ve Tepebaşı Mahallelerini kapsayan yerlerde oluşan imar değişikliği önergesi, yapılan karşılıklı konuşmaların ardından İmar ve Bayındırlık komisyonuna gönderildi.

KOMİSYONA GİTMESİNİ SAĞLAYALIM  

Konuyla ilgili öneride bulunan Ankara Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, "İmar konularının önerge olarak meclise sunulması durumunda, konunun içeriği ne olursa olsun; gruplarının ret oyu vereceğini söyledik. İmar ve bütçe komisyonlarının kurulması zorunludur. İmar konularını, önerge olarak sunmayalım, komisyona gitmesini sağlayalım" dedi.

KEÇİÖREN DOSYASI GÜNDEME GELMEDİ 

Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse ise Keçiören'in hayati konularından biri olan bu gündemin yanlış lanse edildiğini ileri sürerek, "Yaşar Bey, konuyu bilmiyor sanırım. Bilseydi bu şekilde konuşmazdı. Bu konuda Keçiören Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi'ne dosyayı iletiyor. Yaşar Bey'in dediği prosedür işlemediği için meclisimize konu taşınmıyor. Bu konunun neden bekletildiğine dair bir açıklama olmadığı için arkadaşlarımız bu konuyu önerge olarak sunmak zorunda kalıyor. Kendisinin dediği ufak tefek konularda kendisinin de bizden talebi oluyor ancak biz gerekeni yapıyoruz. Bizim belediyemiz de basit bir şey istiyor ancak ret alıyoruz. İnsanları doğru bilgilendirmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

İMAR SORUNU İVEDİLİKLE ÇÖZÜLMELİ 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Fatih Ünal, "Yenimahalle'de olduğu gibi Keçiören'de de acilen bir kentsel dönüşüm ihtiyacı var. Keçiören olarak Büyükşehir'e birçok dosya verdik. Bu dosyalarımız maalesef imar dairesinde bekletildi. Bu konuyu hızlandırmamız lazım. Bu konuda CHP ve İYİ Parti gruplarından destek bekliyoruz. Bu çalışmamızı dört dörtlük yapıyoruz. Bir düşünceniz varsa dinleriz. İmar ile ilgili çalışmamızı ivedilikle bitirmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

Keçiören kentsel dönüşüm sorunu ABB meclis gündeminde!

BU KONUYU ÇÖZELİM 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise, "Keçiören Belediyesi'nin daha önce bu konuda 3 tane talebi olmuş. 3'ü de dava konusu olmuş. Önerge olunca hızlı olmuyor. Bu konuyu komisyona havale edelim. Engel olmak gibi bir niyetimiz yok. Dava açılmadan bu konuyu çözelim" ifadelerini kullandı.
 


Geri Dön