21 / 05 / 2024

şantiye şefi çalışma saatleri

şantiye şefi çalışma saatleri

İlgili yönetmelikte yer alan 5 inci maddenin ikinci fıkrasındaki yapılar hariç, yapı ruhsatına tabi tüm yapılarda şantiye şefi bulundurulması zorunlu oluyor. Peki, şantiye şefi ne iş yapar?

Şantiye şefi olmak için gerekli şartlar!

Şantiye şefi görev aldığı yapım işinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması için gerekli her türlü önlemi alıyor. Yapı ruhsatına tabi tüm yapılarda şantiye şefi bulundurulması zorunlu oluyor. Peki, şantiye şefi olmak için gerekli şartlar nelerdir?

Zirve Mimarlık Şantiye Şefi arıyor!

LC Waikiki Mağazacılık A.Ş kuruluşu olan Zirve Mimarlık, Merkezi Havalimanı Tem bağlantı yolu (Basın Ekspres Yolu) üzerinde bulunan firmanın şantiyelerinde görev almak üzere şantiye şefi arıyor.

Şenyuva Alüminyum şantiye şefi arıyor!

Şenyuva Alüminyum ve Cephe Sistemleri şantiye şefi ve projelendirme sorumlusu arıyor. İnşaat mühendisi, mimar ve tekniker özelliklerini arayan Şenyuva Alüminyum şirketinin işe alırken dikkat edeceği özellikler;

AVM'lerin çalışma saatlerini kim belirleyecek?

Yeni AVM Yasası'na göre alışveriş merkezlerinin çalışma saatlerini vali belirleyecek. Bu kararın özellikle Ege ve Akdeniz gibi turizm bölgelerinde artıya dönüşeceğini söyleyen sektör temsilcileri, "Çalışma saatleri esneklik kazanabilir" dedi..

Şantiye şefi ne iş yapar?

İlgili yönetmelikte yer alan 5 inci maddenin ikinci fıkrasındaki yapılar hariç, yapı ruhsatına tabi tüm yapılarda şantiye şefi bulundurulması zorunlu oluyor. Peki, şantiye şefi ne iş yapar?

İdris Güllüce: Kentsel dönüşüm zor bir çalışma gerektiriyor!

İdris Güllüce, kentsel dönüşümün zor bir çalışma olduğunu ifade ederek, "Bir belediye başkanının buna teşebbüs edebilmesi, bunun hazırlığını yapması, altyapısını hazırlaması, vatandaşla uzlaşarak ve vatandaşın gönlünü alarak yapması kolay değil" dedi.

Şantiye şefi nasıl olunur?

Müteahhit adına işin yapılmasını teknik ve idari bakımdan yürütmekten sorumlu olan kimseye şantiye şefi deniyor. Peki, şantiye şefi nasıl olunur? Şantiye şefi olma şartları nelerdir?

Orhangazi'de şehir içi yollarda çalışma başladı!

Altyapı çalışmaları, yoğun kar yağışı sebebi ile zarar gören ve caddelerde oluşan derin çukurların giderilmesi için Orhangazi Belediyesi şehir içi ulaşım yollarında çalışma başlattı.

İl genel meclisi çalışma yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği 2015!

İl genel meclisi çalışma yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, 8 Ocak 2015 tarihinde 29230 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte İl genel meclisi çalışma yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği 2015...

Belediye meclisi çalışma yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği 2015!

Belediye meclisi çalışma yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, 8 Ocak 2015 tarihinde 29230 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Belediye meclisi çalışma yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği 2015...

Kapıcıların çalışma şartları nelerdir?

Kapıcıların hizmetlerinin kapsam ve niteliği ile çalışma süresi, hafta tatili, yıllık ücretli izin hakları ve kapıcı konutlarına ilişkin usul ve esasları, Konut Kapıcıları Yönetmeliğinde düzenleniyor. Peki, kapıcıların çalışma şartları nelerdir?

Turizm için Ege Adaları ile birlikte çalışma yapılacak!

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir ile Ege adaları arasındaki ticaret ve turizmin geliştirilmesi için iki yakanın ortak çalışma ve yatırımlar yapması gerektiğine dikkat çekti...

Şantiyelerin çalışma saatleri!

Şantiyelerin çalışma saatleri, 4 Haziran 2010 tarihinde 27601 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi Ve Yönetimi Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. İşte, şantiye alanları için çevresel gürültü kriterleri..

şantiye şefi çalışma saatleri Haberi

şantiye şefi çalışma saatleri

Şantiye şefi ne iş yapar?

Plân, fen, sanat, sağlık, çevre şartlarına ve standartlara uygun yapı inşa edilmesine yönelik yapım faaliyet ve süreçlerinin takibini sağlamak üzere, yapı müteahhitlerine yetki belgesi numarası verilmesine, kayıtlarının tutulmasına,  mimar veya mühendis unvanlı şantiye şefi çalıştırılması mecburi yapılara, yapım işlerinde görev alan şantiye şeflerine ve yetki belgeli usta çalıştırılmasına ilişkin usul ve esaslar yönetmelik ile açıklanıyor.


Şantiye şefi; yapım işinin konusu, niteliği, büyüklüğü, imalâtın özel ihtisas gerektirip gerektirmediği de gözetilerek belirleniyor. Peki, şantiye şefi ne iş yapar?


Yönetmelikte yer alan 5 inci maddenin ikinci fıkrasındaki yapılar hariç, yapı ruhsatına tabi tüm yapılarda şantiye şefi bulundurulması zorunlu oluyor.


Yapı müteahhidi, bu maddedeki şartları haiz olması halinde şantiye şefliğini üstlenebilir. Bu durumda ayrıca şantiye şefi bulundurma şartı aranmaz.


Şantiye şefi, görev yaptığı...