22 / 07 / 2024

şantiyelere denetleme

şantiyelere denetleme

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "18 bin 317 şantiye denetimi sonucunda 1566 adet kuruluşa geçici faaliyet durdurma cezası verilmiş, 155 adet kuruluşun ise belgesi iptal edildi" dedi.

Çimento zammı şantiyelere kilit vurdurdu! Müteahhitler isyanda!

Çimento fiyatlarında yüzde 50’ye varan artışlar şantiyelere kilit vurdurdu. Müteahhitler inşaatların ve şantiyelerin hali hazırda girdi maliyetleri sebebiyle durduğunu açıkladı.

Yapı denetim kuruluşları isyan etti! Yapın denetim firması çok, denetleme alanı yok!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Bursa Şube Başkanı Esra İnhanlı, Bursa’da ihtiyacın üzerinde firma olduğunu, gerçekte öyle bir denetleme alanının olmadığını söyledi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bilişim personeli istihdam edecek! Son başvuru tarihi 26 Mart 2023!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından çok sayıda bilişim personeli istihdam edileceği bildirildi. Son başvuru tarihinin 26 Mart 2023 olduğu paylaşıldı. İşte haberin detayları…

Birevim'in Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu  lisansı onaylandı! 

Birevim’in lisansı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından Tasarruf Finansman Yasası kapsamında onay aldı.

FuzulEv Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu lisansını aldı!

Faizsiz finansman sisteminin öncü markası FuzulEv, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yürütülen intibak sürecini tamamlayarak lisansını aldı.

Tasarruf finansman şirketlerinin düzenleme ve denetleme yetkisi BDDK'da!

Tasarruf finansman şirketleri, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından denetlenecek.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu kuruldu!

Sigortacılık ve özel emeklilik sektörlerinin düzenlenmesi ve denetlenmesine dair görevleri yürütecek Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu kuruldu.

Bankacılık Düzenleme Ve Denetleme Kurulu Kararı 2019!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu bugünkü 30699 sayılı Resmi Gazete'de Bankacılık Düzenleme Ve Denetleme Kurulu Kararı'nı yayımladı. Karar kapsamında Türkiye Emlak Katılım Bankası A.Ş.’ye faaliyet izni verildi. 

Turizm amaçlı 33 Sahil Sağlık Denetleme Merkezi açılacak!

Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, turizme katkı sağlamak için Türkiye'ye sınır olan sahillerde sağlıkla ilgili denetimleri hızlandırmak için gemi ve yatlara hizmet vermek amacıyla 33 Sahil Sağlık Denetleme Merkezi açılacak.

Konut kredisi evin tamamına çıkıyor mu?

Ev almak için konut kredisine müracaat eden kimselerin en çok merak ettiği husus "Konut kredisi evin tamamına çıkıyor mu?" sorusu oluyor. İşte ilgili Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Kararı...

UEFA müfettişleri Vodafone Arena inşaatını inceledi!

Üç gündür Beşiktaş’ın hesaplarını kontrol eden, gelir ve giderleri konusunda bilgiler alan biri UEFA’dan, diğeri de bağımsız denetleme kurulundan olmak üzere üç kişiden oluşan heyetten olumlu bir rapor bekleniyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi hafriyatı denetleme yetkisi aldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı. hafriyat atıklarının denetimi ve idari yaptırım kararını verme konusunda Ordu Büyüksehir Belediyesine tam yetki verdi. Çevre konusunda artık her türlü yetkiye sahip oldu.

Kayıp-Kaçak'ta gözden kaçan ayrıntılar!

Kayıp - Kaçak'ta başka ayrıntılar da ortaya çıktı. Enerji Piyasası Denetleme Kurumu'nun (EPDK) hazırladığı tasarıya göre, şirketlerinin değişmesini istediği kaçak oranlarındaki değişimin faturasını da tüketici ödeyecek.

şantiyelere denetleme Haberi

şantiyelere denetleme

YÜKSEK kaliteli yapı için şantiye denetimleri devam ediyor. Yapılan açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nm temel hedeflerinden birinin; ülkede, olası afetler sonrası can ve mal güvenliğini sağlayacak yaşanabilir çevreye sahip, mekân ve yaşam kalitesi yüksek yapılaşmayı sağlaması olduğu vurgulanarak Anayasa ile de güvence altına alınmış olan yaşam hakkının teminat altına alınmasında önemli bir yere sahip olan Bakanlığın temel hedefine ulaşılmasında yapılaşmanın etkin bir şekilde denetlenmesinin büyük önem taşıdığı kaydedildi. 



Denetimler sıklaştırıldı 

Bu kapsamda yapı denetim kuruluşlarının görevlerini mevzuata ve standartlara uygun olarak gerçekleştirip gerçekleştirmediğinin tespitine yönelik olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca bir takvim yılı içinde her bir yapı denetim kuruluşunun en az 6 kere şantiye denetimi yapıldığına dikkat çekilerek "Denetimler de öncelikle gerçekleşen imalatların yapının ruhsat ve eki projesine uygunluğuna bakılıyor; ayrıca...