08 / 05 / 2024

santral Elbistan

santral Elbistan

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Afşin-Elbistan kömür havzasında yapılacak santral konusunda Çin’in durumuna ilişkin temas başlattıklarını belirterek, B planını da uygulamaya koyduklarını söyledi...

Kahramanmaraş Elbistan Termik Santrali için ikinci ÇED kararı!

Diler Elektrik Şirketi tarafından, Elbistan’a bağlı Akbayır Mahallesi’nde kurulması planlanan 400 MW gücündeki termik santral için yeniden ÇED süreci başlatıldı. ÇED Süreci kapsamında Akbayır Termik Santrali için herhangi bir kanuni engel kalmadığı ifade edildi.

Elbistan A Termik Santrali yenileme ihalesi 13 Temmuz'da!

Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürlüğü (EÜAŞ) Afşin-Elbistan A Termik Santral İşletmesi'nde yapılacak olan yenileme çalışmaları için ihale ilanı yayınladı. Elbistan A Termik Santrali yenileme ihalesi 13 Temmuz'da.

Afşin-Elbistan bölgesine yeni termik santral yapılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, "Afşin-Elbistan bölgesine termik santrallerin yapılması söz konusu. 12 milyar liralık yatırımla 30-35 bin kişinin istihdamı sağlanacak" dedi.

Afşin-Elbistan Termik Santrali'nde Katarlular ve Japonlar ortak olacak!

14 milyar dolara mal olacak Afşin-Elbistan santralına ilgi gösteren Katarlı Nebras, Japonlarla işbirliği anlaşması imzaladı. Nebras'ın ortakları Chubu, Marubeni ve Mitsubishi oldu..

Afşin-Elbistan A Termik Santrali devrediliyor!

Afşin-Elbistan A Termik Santralı, ERGVerbund ortaklığına devrediliyor. Devlet, Akkuyu ve Sinop’a inşa edilecek nükleer santralların ardından yıllar sonra bir kömür santralı için 20 yıl boyunca elektrik alım garantisi verdi..

Çinliler Afşin-Elbistan sahasında 12 milyar dolarlık yatırıma talip!

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Afşin-Elbistan'da kömür havzasının kullanımı ve santral yapımını da içeren ve toplam yatırım tutarı 10-12 milyar dolar olacak yatırım için Çin ile görüştüklerini söyledi...

Türkiye'de 53 yeni santral elektrik üretimine başladı!

Bu yılın ilk 3 ayında 30 ilde 650 megavat kurulu güce sahip 53 santral elektrik üretimine başladı. Türkiye'nin elektrik üretimindeki kurulu gücü 64 bin 612 megavata ulaştı.

Vodafone Diyarbakır Santral Merkezi’ni, 19 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirdi!

Vodafone Diyarbakır Santral Merkezi’ni, 19 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirdi. Merkez, Batman, Şanlıurfa, Siirt, Şırnak, Malatya, Elazığ, Mardin ve Adıyaman olmak üzere toplam 9 şehirde hizmet vermeye başladı.

Vodafone, Diyarbakır Santral Merkezi'ni açtı!

Vodafone Türkiye, bölgedeki 9 ile hizmet verecek olan Diyarbakır Santral Merkezi'ni hizmete açtı. Santral Merkezi'nin, Diyarbakır'ın yanı sıra Batman, Şanlıurfa, Siirt, Şırnak, Malatya, Elazığ, Mardin ve Adıyaman'a hizmet sunacağı belirtildi...

Japonlar, Kahramanmaraş'ta termik santral alanını inceledi!

Japon Mitsui firmasının yetkilileri, Kahramanmaraş'ın Afşin ve Elbistan ilçelerinde kurulması planlanan C ve D termik santrali alanını inceledi. Heyet Afşin-Elbistan Linyitleri İşletme Müdürü Ahmet Yaldız'la makamında görüştü.

Çalık Enerji Al Khairat Elektrik Santralı ile ödül aldı!

Çalık Enerji, Irak’ın Kerbela Bölgesi’nde gerçekleştirdiği Al Khairat Elektrik Santralı projesiyle dünyanın en büyük mühendislik ve müteahhitlik ödülü olarak kabul edilen “Best Global Project” ödülünü kazandı...

Elektrikte iki ayda 41 santral devreye alındı!

Elektrikte iki ayda 41 santral devreye alındı. Türkiye'nin elektrikteki kurulu gücü, ocak ve şubat ayları içinde işletmeye alınan 41 santralle birlikte 64 bin 483 megavata ulaştı.

Veysi Kaynak: Adliyemizi Elbistan'a özgü mimari ile yapacağız!

Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Elbistan Adliye Sarayı’nın ihale aşamasına geldiğini belirterek, Elbistan’ın tarihi ve kültürel yapısına uygun bir mimari proje için düzenleme yaptıklarını, ihalenin ise Nisan ayı içinde yapılacağını düşündüğünü söyle

santral Elbistan Haberi

santral Elbistan

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Afşin-Elbistan kömür havzasında yapılacak santral konusunda Çin’in durumuna ilişkin, “Bir temas var, başladı. Gerçekten B planını hemen uygulamaya koyduk”...