01 / 10 / 2024

sapanca fidan borsası nedir

sapanca fidan borsası nedir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ankara'da düzenlenen 113 eserin toplu açılış töreniyle hizmete giren Tanıtım ve Sergileme Fidanlığı için Sapanca ilçesinde de tören düzenlendi....

Sapanca Gölü’nde son yağışlarla birlikte su miktarı artmaya başladı!

Kuraklık nedeniyle bir süredir S.O.S. veren Sapanca Gölü’nde son yağışlarla birlikte su miktarı artmaya başladı. Tehlike sınırı olan 29.00 koduna inen su seviyesi, 29.60 koduna çıktı...

Sapanca'ya alternatif Akçay Barajı olacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Akçay Baraj çalışmalarını yerinde inceledi. Toçoğlu, Şehrimizin tek içmesuyu kaynağı Sapanca Gölü'ne alternatif kazandırmak için başlattığımız Akçay Baraj çalışmalarımız devam ediyor dedi...

Enerji Borsası için 34 şirket kuyruğa girdi!

Borsa İstanbul'un çatısı altında kurulacak ve enerji borsasını bünyesinde barındıracak olan Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi'nin (EPİAŞ) özel sektöre açılması planlanan yüzde 40 payı için bugüne kadar 34 şirket başvuruda bulundu.

Sapanca Gölü'ndeki su seviyesi düştü!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu " Akçay Barajı'yla Sapanca Gölü’nden 40 milyon metreküp su tasarrufu sağlayacağız. Akçay Barajı, gölde ciddi rahatlama sağlayacak " dedi.

Sapanca hattından su alımı 2 pompaya indirildi!

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, Yuvacık Barajı, Sapanca gölü, Namazgah barajı ile Kocâeli'nin içmesuyu ihtiyacını karşılıyor. İSU Genel Müdürlüğü, 3 ay gibi kısa sürede 82,5 milyon TL yatırım yaptı.

Sapanca Gölü'nden Kocaeli'ne çekilen su azaltıldı!

Yağışların yetersizliği nedeniyle su kaynaklarındaki azalma sonucu Sapanca Gölü nden takviye su alan Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi, kaynak ve yeraltı sularını devreye sokarak Sapanca Gölü'nden çektiği su miktarını azalttı.

Sapanca Gölü'nden su alımı 2 pompaya indirildi!

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, kuraklığa karşı aldığı önlemlerde membaa ve kaynak suları ile yer altı sularını koordineli olarak devreye alarak Sapanca gölünden su alımını 3 pompadan 2 pompaya indirdi.

Kocaeli'nin Sapanca Gölü'nden aldığı su miktarı azaldı!

Kocaeli'nin Sapanca Gölü'nden aldığı su miktarı azaldı. Kentin içme suyu ihtiyacını karşılayan gölden çekilen su miktarı, açılan kuyular sayesinde günlük 163 bin metreküpten 120 bin metreküpe düşürüldü.

1938 yılında İstanbul Menkul Kıymetler ve Kambiyo Borsası kapatılmış!

1866 Dersaadet Tahvilat Borsası kurulmuş, 1906 yılında Esham ve Tahvilat Borsası ismini alan borsa 1929 yılında Menkul Kıymetler ve Kambiyo Borsası adını almış. 1938 yılında borsa kapanarak Ankara merkezli çalışacakmış.

Sapanca'da sadece Araplar için müstakil villalar yapılıyor!

Son yıllarda zengin Araplar'ın gözdesi haline gelen Sapanca'da, Kartepe ormanları içinde sadece Araplar'ın yaşayacağı site içinde müstakil villalar yapılıyor. Bölgede şu ana kadar Araplar için Sapanca Gölü manzaralı yaklaşık 200 müstakil...

Tohum bahçeleri için 37 bin fidan toprakla buluşacak!

Orman Genel Müdürlüğü uygulamaya koyduğu Geniş Yapraklı ve Meyveli Türlere Ait Tohum Bahçeleri Tesisi Eylem Planı kapsamında, 2014-2018 döneminde 37 bin 125 geniş yapraklı ve meyveli tür fidanı toprakla buluşturulacak.

Sapanca Gölü'nün su seviyesi işletme kodunun altına düştü!

Son iki yılda kuraklığın etkisiyle gölü besleyen kaynakların önemli bölümünün kuruması sonucu su düzeyi giderek düşen Sapanca Gölü'nde tehlike her gün biraz daha büyüyor. Sapanca Gölü'nde su kodu 2.90 olan işletme kodunun altına düştü.

Sapanca Gölü'nden kontrolsüz su çekimi su seviyesini düşürdü!

Son iki yılda kuraklığın etkisiyle gölü besleyen kaynakların önemli bölümünün kuruması sonucu su düzeyi giderek düşen Sapanca Gölü’ nde tehlike her gün biraz daha büyüyor...

sapanca fidan borsası nedir Haberi

sapanca fidan borsası nedir


Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yapımı tamamlanan 113 eser arasında yer alan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ankara'da düzenlenen toplu açılış töreniyle hizmete giren Tanıtım ve Sergileme Fidanlığı için Sapanca ilçesinde de tören düzenlendi.


Törende konuşan Sakarya Valisi Mustafa Büyük, fidanlığın tanıtım ve borsa işlevlerini yerine getirebilmesi için yapılması gerekenler olduğunu söyledi.


Orman ve Su İşleri Bakanlığının yanı sıra Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından da destek sağlandığını ifade eden Büyük, “Bu fidanlığın işletmesinin sağlanabilmesi için MARKA Kalkınma Kurulu Başkanı Akgün Altuğ ve Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Kösemusul, katkıda bulundu. Burada oluşturulacak işletme modeline Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılan 5 milyon liralık katkı kadar, Güdümlü Destek Projesi çerçevesi çerçevesinde MARKA tarafından da 5 milyon lira destek verilmesi prensipte kararlaştırıldı”...