15 / 05 / 2024

Sapanca Gölü 2015

Sapanca Gölü 2015

Orman ve Su İşleri Bakanlığının Sapanca Gölü'nün daha iyi korunmasına yönelik aldığı kararlar doğrultusunda, çalışmaların daha etkin yürütülmesi için Başbakanlık genelgesi hazırlanacak.

Meteoroloji belediyeleri uyardı! 2015 yılından güçlüsü geliyor! Yaz kışa dönecek!

Meteoroloji belediyeleri hazır olun diye uyardı. Meteoroloji uzmanları 2015 yılından sonraki en güçlü yağışların geleceğini söyledi. İşte detaylar!

Sapanca Lake Villas geliyor! Sapanca Gölü'nün kıyısına 19 villa!

Nexonya imzasıyla hayata geçen Sapanca Lake Villas, kullanıcılarına akıllı villa konsepti sunuyor. Toplam 19 lüks villadan oluşan projenin detayları yatırımcılar tarafından merakla sorgulanıyor. İşte Sapanca Lake Villas projesine dair merak edilenler...

Sapanca Gölü’ndeki kaçak pansiyonlara ceza!

Sapanca Gölü kaçak yapılaşmayla gündeme geldi. Bölgede bulunan kaçak pansiyonlara toplamda 50 bin 700 TL para cezası kesildi.

Sıla 1,5 milyon TL'ye Sapanca Gölü manzaralı lüks villa aldı!

Sıla, Kırkpına Tepebaşı mevkiinde, Sapanca Gölü manzaralı lüks villa aldı. Ünlü popçu yeni evine 1,5 milyon TL ödedi.

Sapanca Gölü havzası için 100 milyonluk yatırım!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, "Sapanca Gölü havzasının korunması amacıyla kurum olarak bugüne kadar 100 milyon liranın üzerinde yatırım yaptık ve halen de yapmaya devam ediyoruz." dedi

Sapanca Gölü Koruma Eylem Planı'nda sona gelindi!

Kocaeli İSU ve Sakarya SASKİ genel müdürlükleri tarafından yapılan Sapanca Gölü Eylem Planı son aşamaya geldi. Göl havza koruma eylem planı ve özel hüküm belirleme projesi kapanış toplantısı yapıldı.

VitrA’nın ürünleri iF Tasarım Ödülü 2015'i aldı!

VitrA’nın porselen karo serileri Terra Nova ve Fango Mix, dünya çapında ürün ve tasarım kalitesi açısından mükemmelliğin sembolü olarak kabul edilen iF Tasarım Ödülü 2015’e layık görüldü.

Sapanca Gölü havzası kontrol altında!

Sapanca Gölü Havzası Özel Hükümleri Belirleme Toplantısı, Sakarya Sapanca’da yapıldı.Toplantıya katılan Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, “Sapanca Gölü, bölgenin en önemli içmesuyu kaynağıdır'' dedi.

Kaşmir Göl Evleri Eryaman daire fiyatları!

Kaşmir Göl Evleri Eryaman daire fiyatları 31 Aralık 2015 tarihine kadar 330 bin TL yerine 297 bin TL'den başlıyor. Kaşmir Göl Evleri'nde teslimler hemen yapılıyor...

Kaşmir Göl Evleri'nde 31 Aralık'a kadar yüzde 10 indirim!

Ankara Kaşmir Göl Evleri projesinde 31 Aralık 2015 tarihine kadar 50 daireye özel yüzde 10 indirim uygulanıyor. Kaşmir Göl Evleri'nde fiyatlar 330 bin TL yerine 297 bin TL'den başlıyor...

Eylül 2015'te yabancılar İstanbul'dan 561 konut aldı!

Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayma göre 964,8 azalarak 1768 oldu. Yabancılara yapılan konut satışlarında, Eylül 2015'te ilk sırayı 561 konut satışı ile İstanbul aldı.

Emlak vergisi en son ödeme günü 2015!

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Verginin ikinci taksitleri Kasım'da ödeniyor. Peki, emlak vergisi en son ödeme günü 2015 ne zaman?

Kayseri Gül Park açılıyor!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri’ye renk katacak, bir ilk olacak 22 bin metrekare büyüklüğünde, 2,3 milyon liraya mal olan Gül Park’ı 17 Ekim 2015 Cumartesi günü saat 15’te hizmete açacaklarını söyledi.

Sapanca Gölü 2015 Haberi

Sapanca Gölü 2015

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile bürokratların gerçekleştirdiği toplantıda, Sapanca Gölü Havzası Koruma Eylem Planı masaya yatırıldı.


Eylem planı çerçevesinde bugüne kadar yapılanların gözden geçirildiği toplantıda, bazı yeni kararlar alındı.


Toplantıda, su bütçesinin hazırlanması, atık ve atık su yönetimi, maden alanlarından kaynaklanan kirliliğin kontrolü, acil müdahale eylem planlarının hazırlanması, dere yataklarının temizlenmesi ve ıslahı, erozyonla mücadele ve ağaçlandırma, havza bilgi sistemi kurulması, Sapanca Gölü'ne alternatif içme suyu temini çalışmaları gibi konularda yapılan çalışmalar değerlendirildi.


Sapanca Gölü için koruma kurulları oluşturulacak


Ayrıca Sapanca Gölü'nün daha iyi korunması için bir Başbakanlık genelgesinin hazırlanması, "Sapanca Havzası Üst Koruma Kurulu" ile "Sapanca Havzası Mahalli Koruma Kurulu" oluşturulması kararlaştırıldı.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı müsteşarı başkanlığında Kocaeli ve Sakarya valileri, büyükşehir belediye başkanları,...