04 / 05 / 2024

Sapanca Gölündeki çekilme ne kadar

Sapanca Gölündeki çekilme ne kadar

Sapanca Gölü'ndeki çekilme, multikopterle görüntülendi. GÖLDER Başkanı Karaağaç: "Göldeki çekilme, bitkiler ve canlılar için trajik boyutlara geldi" dedi.Sapanca Gölü’ndeki çekilme, kuraklık nedeniyle bazı bölgelerde 70 metreye ulaştı.

Gül İnşaat'ın sahibi Ali Gül için tutuklama kararı!

Büyükçekmece Belediyesi'ndeki rüşvet iddialarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 22 şüpheliden 8 tanesi tutuklandı. Tutuklanan isimler arasında Gül İnşaat'ın sahibi Ali Gül de bulunuyor.

Tüm ülkede barajlar alarm veriyor! Bolu'da Gölköy Baraj Gölü'nde su seviyesi yüzde 53'e düştü

Bolu'da kente içme suyu temini ve tarım alanlarının sulanmasında kullanılan Gölköy Baraj Gölü'ndeki su oranı kuraklık nedeni ile azaldı. Yapılan ölçümlerde, Gölköy Baraj Gölü'nde su seviye oranı yüzde 53'e kadar düştü. İşte haberin ayrıntılar...

Sapanca Lake Villas geliyor! Sapanca Gölü'nün kıyısına 19 villa!

Nexonya imzasıyla hayata geçen Sapanca Lake Villas, kullanıcılarına akıllı villa konsepti sunuyor. Toplam 19 lüks villadan oluşan projenin detayları yatırımcılar tarafından merakla sorgulanıyor. İşte Sapanca Lake Villas projesine dair merak edilenler...

Adana Göl Mahallesi sakinlerinden kentsel dönüşüme tepki!

Adana'da kentsel dönüşüm projesine dahil edilen Göl Mahallesi'ndeki vatandaşlar Adana Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ'ye tepki gösterdi.

İnşaat sektöründeki en güçlü 6 isim!

Capital tarafından 17'nci defa iş dünyasının en güçlü 30 ismi belirlendi. Bu isimlerde inşaat sektörünün temsilcileri de yer alıyor. İşte inşaat sektöründeki en güçlü 6 isim...

Çevre derneklerinden Salda Gölü'ndeki inşaat çalışmaları açıklaması!

Birinci derece doğal sit alanı olan Salda Gölü’ndeki çalışmalar gündemden düşmüyor. Gölün kıyısında hayata geçirilen millet bahçesinin korumak yerine yoğunluğu yükselteceği ifade ediliyor. 

İnşaat sektöründeki hangi isimler en güçlü 50 iş kadını listesinde yer aldı?

Fortune Dergisi tarafından bu sene 11'incisi hazırlanan 'Türkiye'nin en güçlü 50 iş kadını listesi' belli oldu. Peki inşaat sektöründeki hangi isimler 50 Güçlü Kadın CEO listesinde yer aldı?

Michael Schumacher'in İsviçre Cenevre Gölü'ndeki evi satışa sunuldu!

Formula 1'in 7 kez şampiyonluk kazanan rekortmen pilotu Michael Schumacher'in eşi Corinna Schumacher, İsviçre Cenevre Gölü'ne nazır, 'Aşk yuvamız' dedikleri evi 5.8 milyon Euro'ya satıyor...

İznik Gölü’ndeki imar planı değişikliğine mahkemeden dur kararı!

Bursa 2'nci İdare Mahkemesi, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 25 Şubat 2020 tarihinde kabul edilen İznik Gölü Nazım İmar Planı’nın yürütmesinin durdurulması kararını verdi.

Salda Gölü'ndeki derin çukur havadan görüntülendi! 

Salda Gölü'nde iş makinesi ve kamyonların beyaz kuma zarar vermesinden sonra geriye iş makinelerinin kazdığı derin çukur havadan görüntülendi...

Salda Gölü'ne makineli araç sokan yüklenici firmaya ceza verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı yaptığı açıklamada Salda Gölü'ndeki inşaat alanına makineli araçların girmesi nedeniyle yüklenici firmaya sözleşmesindeki cezai hükümlerin işletildiğini belirtti.

Salda Gölü’nde inşaat başladı!

Salda Gölü'nde inşaat çalışmaları başladı. CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Salda Gölü’ndeki iş makinelerinin çalışma görüntüsünün yer aldığı bir video paylaştı...

Bursa'ya 'Cristiano Ronaldo' etkisi! Uluabat Gölü'ndeki adaya ilgi arttı!

Ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo’nun corona virüsten korunmak için kendisini adada karantina altına almasındasn sonra Bursa Uluabat Gölü'ndeki adaya ilgi arttı.

Sapanca Gölündeki çekilme ne kadar Haberi

Sapanca Gölündeki çekilme ne kadar

Son 10 yılın en düşük seviyesinin ölçüldüğü Sapanca Gölü, multikopterle havadan görüntülendi.


Sakarya ve Kocaeli'nin en önemli içme suyu kaynağı Sapanca Gölü’ndeki çekilme, kuraklık nedeniyle bazı bölgelerde 70 metreye ulaştı.


Gölün Kartepe ilçesi bölümündeki kayak tesisi, bu nedenle kullanılamaz hale geldi. Ürkütücü boyutlara ulaşan göldeki çekilme, multikopterle havadan görüntülendi.


Sapanca Gölü’nün her geçen gün kötüye giden durumunu anlatabilmek için birçok etkinlik düzenlediklerini belirten Sapanca Gölü ve Doğayı Koruma Derneği (GÖLDER) Başkanı Cemal Karaağaç, AA muhabirine, aylar önce Başbakanlık İletişim Merkezine müracaat ettiklerini söyledi.


"Göldeki çekilme, bitki ve canlılar için trajik boyutlara geldi" diyen Karaağaç, şunları kaydetti:


"Bugün gelinen durumda, uzun süredir GÖLDER tarafından gösterilen hassasiyetin ne kadar haklı olduğu ortaya çıkmıştır. Göl bitkileri ve canlıları dengesi trajik boyutlarda olumsuzluğa çevrildi. Sapanca Gölü için saptama...