03 / 05 / 2024

sapanca ormanları imara açık mı

sapanca ormanları imara açık mı

İstanbulluların hafta sonu tatil mekanı olan Sapanca, artık Arapların gözde mekanı. 3-4 yıldır ilçeye akın eden Arap turistler, son aylarda orman içine yapılan villaları 650 bin dolardan satın alıyor.

Muğla'da yanan ormanlar imara açılmayacak!

Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, orman yangınlarda zarar gören 60 bin hektar alanın imara açılmayacağını dile getirdi. 

Beykoz’daki 111 bin metrekare ormanlık alan imara açılıyor mu?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Beykoz’da 111 bin metrekarelik ormanlık alanını imara açıyor. Beykoz Çevre Dayanışması, "İstanbul’da kalan son ormanlar buralar" dedi. 

Kuzey Ormanları Savunması'ndan Beykoz'daki ormanlık alanın imara açılmasına tepki!

Kuzey Ormanları Savunması, Beykoz’da 111 bin metrekarelik ormanlık alan imara açılmasına tepki gösterirken, "Binlerce ağacın kesilip yerine villa, AVM ve cami yapılmasında bir kamu yararı göremiyoruz" açıklamasında bulundu.

Ormanların imara açılması meclis gündeminde!

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, orman yangınlarının artışının nedenini imara açılması olarak gösterdi.

Hamza Dağ: Ormanların imara açılması mümkün değildir!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ yaptığı açıklamada "Anayasa'nın 169'uncu maddesine göre ormanların imara açılması mümkün değildir." dedi.

Yanan ormanların imara açılması söz konusu olamaz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bodrum'un kıyı ve koylarını incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, "Yanan ormanlarımızın imara açılması söz konusu olamaz." diye konuştu.

Ormanlar imara açılıyor mu?

Özellikle büyükşehirlerde Türkiye'nin hazinesi olarak belirtilen ormanlar hazineye devrediliyor.

Boğaz'daki ormanlar imara mı açıldı?

Orman Genel Müdürlüğü’nün 4 Mayıs’ta “özel” ormanlar ile hükmü şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanlara ilişkin yönetmelikte yaptığı değişiklik rant iddialarına yol açtı.

Sevil Ural: Ormanlar imara açılacak!

Çanakkale Mimarlar Odası Şube Başkanı Sevil Ural Çanakkale Gündem Gazetesi'nde değerlendirmelerde bulundu. Ural, ormanların orman olmaktan çıkacağını, aynı zamanda mimarlık ve şehircilik ilkelerinin hiçe sayılacağım ifade etti.

Ertuğrul Günay Sapanca ormanlarındaki yapılaşmayı şikayet etti!

Kültür eski Bakanı Ertuğrul Günay, twitter hesabından Sapanca ormanlarındaki yapılaşmayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na şikayet etti. Eroğlu bu şikayete kayıtsız kaldı.

Ormanlar imara mı açılacak?

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın, dün Resmi Gazete’de yayımlanan, “Hususi Ormanlar ve Hükmi Şahsiyeti Haiz Amme Müesseselerine Ait Ormanlar Yönetmeliği”nde yaptığı değişiklik tartışma yarattı.

Bolu'da 51 bin hektarlık yeşil alan yatırımlar için imara açıldı!

Bolu'da aralarında orman arazilerinin de bulunduğu 51 bin hektarlık yeşil alan, turizm yatırımları için imara açıldı. Bolu Valisi Aydın Baruş, tahsis edilen alanın Bolu'nun toplam ormanlarının binde beşini geçmediğini söyledi.

Bolu'da 51 bin hektar yeşil alan imara açıldı!

Bolu'da aralarında orman arazilerinin bulunduğu 51 bin hektarlık yeşil alan, turizm yatırımları için imara açıldı. Tahsis edilen alanın Bolu'nun toplam ormanlarının binde beşini geçmediği açıklandı.

sapanca ormanları imara açık mı Haberi

sapanca ormanları imara açık mı

Gölü ve yemyeşil örtüsüyle göl ve dağ turizminde büyük ilgi gören, peş peşe 5 yıldızlı oteller inşa edilen, hafta sonları özellikle İstanbulluların doğayla baş başa stres atmak için akın ettiği Sapanca'ya, son birkaç yılda Araplar akın ediyor.


Büyükşehir Yasası'ndan sonra ilçeye bağlı göl manzaralı orman içi köylerde ev ve araziler, Türk ortaklı Arap yatırımcılar tarafından satın alınarak, fiyatları 650- 700 bin dolara kadar çıkan lüks villaların inşa edildiği 'Villaköy'lere dönüşüyor.


Orman talanı yok, zaten imara açıktı

Uzaktan bakıldığında yemyeşil orman içinde dikkat çeken villa inşaatları için 'Orman talanı' iddiaları gündeme gelmesine rağmen, Sapanca Belediye Başkanı AK Partili Aydın Yılmazer villaların inşa edildiği alanların daha önceden imara açık, eskiden köy statüsündeki orman içi mahalleler olduğunu söyledi.


Araplar yaz kış geliyor

Son yıllarda turizmde atağa geçen...