27 / 04 / 2024

Sapanca yabancı ilgisi artıyor

Sapanca yabancı ilgisi artıyor

Sapanca'ya son birkaç yılda Araplar akın ediyor. İlçeye bağlı göl manzaralı orman ev ve araziler, Türk ortaklı Arap yatırımcılarda satın alınarak, fiyatların 650- 700 bin dolara kadar villaların inşa edildiği Villaköy'lere dönüşüyor.

TÜROB açıkladı! Türkiye'de zincir ve grup otel sayısı 67’ye kadar çıktı! 21'i ise yabancı grupların!

Otel zincir ve gruplarının Türkiye'ye turizm pazarına olan ilgisi artarak devam ediyor. Buna göre, Türkiye'de 46’sı yerli, 21’i yabancı olan zincir ve grup otellerdeki oda sayısı kapasitesi 157 bine çıktı.

En yüksek temettü veren ve yabancı yatırımcıda zirveye oynayan 10 hisse  

Borsa İstanbul’da dalgayı seyir yerini yükselişe bırakırken, yabancı yatırımcının da ilgisi artıyor. Temettü Direktör, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yabancı payının en yüksek oldu 10 temettü hissesini listeledi.

Türkiye’de evler çok ucuz ama yabancıya! Dar ve orta gelirlilerin ev sahibi olması neredeyse imkânsız!

Türkiye'de yabancıların tatil semtlerine olan konut ilgisi devam ediyor. Bu durumu değerlendiren Alaattin Durmaz, Türkiye’deki yabancıların dövizdeki uçurum sayesinde çok rahat gayrimenkul sahibi olabildiklerini söyledi. Ancak Türklerin ise bir o kadar zorlandığını belirtti. 

Gayrimenkule yabancı ilgisi azalıyor! 2023'ün ilk altı ayında yüzde 50 düşüş kaydedildi!

EVA Gayrimenkul Değerleme, son iki yılda yabancı yatırımcıların Türkiye’de gerçekleştirdikleri gayrimenkul yatırımlarını ele aldı. 2023'ün ilk altı ayında yabancıların yatırımcılarında yüzde 50 düşüş kaydedildi.

Yabancı yatırımlar bu yıl 2022'yi aşabilir!

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, Türkiye'ye geçen yıl 13,3 milyar dolar yabancı yatırım geldiğini belirterek, "Geçen yılın üstünde bir yatırım çekebiliriz. Yatırımcının ilgisi artarak devam ediyor" dedi.

Gayrimenkule yabancı ilgisi sürüyor! Yabancı sermaye gayrimenkule 2 ayda 920 milyon dolar yatırdı!

Bu yılın ilk 2 ayında net yabancı sermaye girişi yüzde 39 oranında artış gösterdi. Artışta 920 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımları etkili olurken, yabancı sermaye girişi yıllık bazda ise 8 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Yabancıların Türkiye ilgisi katlanıyor! En çok hangi ilden gayrimenkul alıyorlar? Peş peşe açıklandı!

Yabancı yatırımcıların 2022 ve 2021 yılındaki Türkiye'de yaptıkları tüm gayrimenkul cinsinden alımları tüm detaylarıyla belli oldu. Yabancıların Türkiye ilgisi katlanıyor! En çok hangi ilden gayrimenkul alıyorlar? Peş peşe açıklandı!

Yabancıların Türkiye'deki konutlara ilgisi 2023'te de tam gaz olacak!

Türkiye'de geçtiğimiz sene yabancılara 67 bin 490 konut satıldığı belirlendi. Yabancıların Türkiye'deki konutlara ilgisi 2023'te de sürecek!

Yabancıların Türkiye'deki gayrimenkullere ilgisi katlandı! En çok hangi ülke vatandaşları mülk alıyor? 

Son 20 senede  yabancı ülke vatandaşlarının arsa ve konut alımları artarken adını bile duymadığımız ülkelerin vatandaşları da Türkiye'den mülk aldı. İşte ayrıntılar...

Yabancıların gayrimenkulde Türkiye'ye ilgisi tam gaz! Katar ve BAE vatandaşlarının gayrimenkul alımları katlandı!

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu üyesi Orhan Sümer, Katar ve Arap Emirlikleri vatandaşlarının Türkiye’ye gayrimenkulde yoğun ilgisi olduğunu belirtti.

Konut satışları hareketlendi! Yabancıların Türkiye'ye olan ilgisi katlanıyor!

TÜİK Nisan 2022 Konut Satış İstatistikleri’nden yola çıkan inşaat ve gayrimenkul sektörü temsilcileri, konut satışlarını değerlendirdi. Sektör temsilcileri, yabancıların Türkiye'ye ilgisinin arttığını, konut satışlarının hareketlendiğini belirtti.

Yabancıya konut satışının 2021 karnesi!

Yabancıların Türkiye'deki konutlara ilgisi gün geçtikçe artıyor. Yabancılara yapılan konut satışları 2020'ye göre yüzde 43,5 yükseldi.

Yabancılar Türkiye'den ev alma yarışına girdi!

Konut satışlarında rekor kırılmasının büyük sebeplerinden biri fiyat artışının sürme beklentisi ve yabancıların gayrimenkul yatırımlarına olan yoğun ilgisi.

Sapanca yabancı ilgisi artıyor Haberi

Sapanca yabancı ilgisi artıyor

Sapanca'ya son birkaç yılda Araplar akın ediyor. İlçeye bağlı göl manzaralı orman ev ve araziler, Türk ortaklı Arap yatırımcılarda satın alınarak, fiyatların 650- 700 bin dolara kadar villaların inşa edildiği Villaköy'lere dönüşüyor. Uzaktan bakıldığında yemyeşil orman içinde dikkat çektikleri inşaatları için iddiaları gündeme gelmesine rağmen, Sapanca Belediye Bakanı Ak Partili Aydın Yılmazer villaların inşa edildiği alanların daha önceden imara acık, eskiden köy statüsündeki orman içi mahalleler olduğumu söyledi. Sen yıllarda turizme tafta geçen Sapanca'da, yaz-kış önemli bölümü Suudi Arabistan ve Katarlı olmak üzere Araplara rastlanıyor. Birçoğu daha önce yapıdan villalarda oturan Arapların gelişiyle bölgedeki ev ve arazi fiyatlar da katlandı. Suudi Arabistan idildi Arap ortaklı daha çok tercih edildiği için Sapanca Gölüne hakim noktalardan villa isliyor, Büyükşehir Yasası'ndan önce...