28 / 04 / 2024

Yabancı yatırımlar bu yıl 2022'yi aşabilir!

Yabancı yatırımlar bu yıl 2022'yi aşabilir!

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, Türkiye'ye geçen yıl 13,3 milyar dolar yabancı yatırım geldiğini belirterek, "Geçen yılın üstünde bir yatırım çekebiliriz. Yatırımcının ilgisi artarak devam ediyor" dedi.



Uluslararası yatırımcılarla görüşmek üzere Londra'da bulunan Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, uluslararası yatırımcıların Türkiye'ye ilgisi, Türkiye-İngiltere ekonomik ilişkileri ve gelecek dönem hangi sektörlere yatırım olacağı konusunda AA'nın sorularını yanıtladı.

Türkiye'ye geçen yıl 13,3 milyar dolarlık yabancı yatırımın geldiğini belirten Dağlıoğlu, "Dünyadaki yatırımlardan yüzde 1 civarında pay aldığımızı hep söylüyoruz. Hedefimiz, bunu yüzde 1,5 düzeyine çıkarmak. Bu yılın ilk 4 ayı verilerine göre yaklaşık 4 milyar dolara yakın bir yatırım söz konusu. Son on iki ay verisi 14 milyar doların üzerinde oldu. Geçen yıl çektiğimizin üstünde bir yatırım olacağını düşünüyoruz. Çok pozitif bir eğilim var, yatırımcının ilgisi giderek artıyor. Seçim sonrası dönemde de uluslararası yatırımcılar gözünü Türkiye'ye çevirdi. Yeni yatırımlar sürpriz olmayacaktır" şeklinde konuştu.

İNGİLİZ ŞİRKETLERLE BİREBİR GÖRÜŞME

Türkiye ile İngiltere arasındaki ticaret hacminin 19 milyar dolar civarında olduğunu belirten Dağlıoğlu, son 20 yıllık dönemde Türkiye'nin aldığı 250 milyar doları aşkın uluslararası doğrudan yatırımın 13,5 milyar dolarını İngiltere merkezli şirketlerin yaptığını söyledi. İngiltere merkezli 3 bin 200 civarında şirketin Türkiye'de faaliyette olduğunu ifade eden Dağlıoğlu, İngiltere'den Türkiye'ye finans şirketleri, gelişim sermayesi ve teknoloji yatırımları şeklinde geniş bir finansal yatırımcı tabanının yatırım yaptığına dikkat çekti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön