13 / 05 / 2024

Yabancı yatırımlar bu yıl 2022'yi aşabilir!

Yabancı yatırımlar bu yıl 2022'yi aşabilir!

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, Türkiye'ye geçen yıl 13,3 milyar dolar yabancı yatırım geldiğini belirterek, "Geçen yılın üstünde bir yatırım çekebiliriz. Yatırımcının ilgisi artarak devam ediyor" dedi.



 

 Yabancı yatırımlar bu yıl 2022 yi aşabilir!

TÜRKİYE SAĞLAM VE HIZLI BÜYÜYOR

Dağlıoğlu gelecekteki 5 yıl içerisinde, Türkiye’nin son 20 yılda gerçekleştirdiği gibi uluslararası yatırımcıların güçlü bir ortağı olacağını herkese kanıtlayacağını belirterek, “Türkiye her zaman olduğu gibi sağlam ve hızlı şekilde büyümeye devam ediyor. Yatırımcı dostu bir ortamı sunuyoruz. Küresel pazarlara erişim sağlayan Asya, Avrupa ve Afrika'daki kesişim noktasında olan bir ülkeden bahsediyoruz” şeklinde konuştu.

Dağlıoğlu, Türkiye'nin 100 gigavatı aşan kurulu gücünün yarısından fazlasının yenilenebilir enerji kaynaklarından oluştuğunu da belirterek, rüzgar ve güneş enerjisi ekipmanlarında yüksek bir yerlilik oranıyla üretim yapıldığını sözlerine ekledi.


 


 


 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön