01 / 05 / 2024

saraybosna tahliye

saraybosna tahliye

Saraybosna'daki bir inşaat alanında 2'inci Dünya Savaşı'ndan kalma 500 kilogramlık bomba bulundu. Bombanın imha edilmesi şehrin 2 kilometrelik alanı boşaltılacak. 

Kentsel dönüşümde riskli binalar nasıl tahliye edilir?

Kentsel dönüşümden faydalanmak isteyen daire sahipleri, riskli yapıları için lisanslı kurumlara müracaat ederek risk raporu alabiliyor. Peki, kentsel dönüşümde riskli binalar nasıl tahliye edilir?

İşyeri kiracısı nasıl tahliye edilir?

Kiracının tahliyesinin gerçekleşmesi için, haklı tahliye nedenlerin var olması veya karşılıklı olarak anlaşma sağlanmış olması gerekiyor. Peki, işyeri kiracısı nasıl tahliye edilir? İşte tahliye gerekçeleri..

Kiracının tahliye taahhüdü örneği!

Kiracının tahliye taahhüdü, kiracının yazılı olarak evin boşaltılacağı tarihi belirttiği taahhüt olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tahliye taahhütünün geçerlilik şartları nelerdir? İşte kiracının tahliye taahhüdü örneği..

Kira süresi bitimi nedeniyle tahliye!

Kanunen kiraya veren kişi, kiracısını her istediği zaman çıkaramıyor. Ancak haklı nedenlerin meydana gelmesi halinde kiracının tahliyesi istenebiliyor. Peki, kira süresi bitimi nedeniyle tahliye mümkün mü?

Kiracı tahliye davası avukat ücreti!

Kiracı tahliye davası, bazı haklı nedenlerin söz konusu olması halinde kiracının kiralamış olduğu gayrimenkulü tahliyesi için kiralayan tarafından açılabiliyor. Peki, kiracı tahliye davası avukat ücreti ne kadardır?

Kiracının ölümü halinde tahliye!

Kiracının ölümü nedeniyle kira sözleşmesi feshedilebiliyor. Kiracının ölümü nedeniyle sözleşmenin feshi ile tahliye istemi nasıl yapılır? İşte taşınmaz kiralamalarında kiracının ölümü halinde tahliye istemi örneği..

İflas eden kiracı nasıl tahliye edilir?

Kiralamalarda taraflardan her biri, kira ilişkisinin devamını kendisi için çekilmez hâle getirmesi halinde sözleşmeyi her zaman feshedebiliyor. Peki, kiracı iflas ederse ne olur? İflas eden kiracı nasıl tahliye edilir?

Kuşadası'nda 114 konut tahliye edildi!

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde fore kazık çalışması yapılan bir inşaattan kaynaklandığı sanılan zemin hareketliliği nedeniyle, riskli bulunan üç sitedeki 63'ü aktif kullanılan toplam 114 konut tahliye edildi.

Kentsel dönüşümde tahliye süresi!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli alanlarda yer alan riskli binalar yıkılarak yerine yeni ve sağlam binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde tahliye süresi kaç gündür? İşte kanun esasları..

Nuhoğlu İnşaat Fikirtepe projesi için tahliye tebligatları hazır!

Yenitepe Kadıköy'le Fikirtepe kentsel dönüşüm çalışmalarında yerini alan Nuhoğlu İnşaat, ikinci adasında da imzalarını tamamlayarak tahliye sürecini başlatıyor. Hak sahibine 20 Ekim'de ulaşacak tebligatları ve tahliye sürecini Emlakkulisi.com açıklıyor...

Sinabung Yanardağı çevresindeki köylerde tahliye!

Endonezya’da bulunan Sinabung Yanardağı çevresinde bulunan köyler, askeri ekipler tarafından tahliye edilmeye başlandı. Kuzey Sumatra Adası’nda bulunan yanardağ çevresinde bir haftadır tehlike alarmı devam ediyor.

Yeni yasa ile 10 yılını doldurmuş kiracıları tahliye kabusu sardı!

Yeni yasa ile 10 yılını doldurmuş kiracıyı gerekçe göstermeksizin çıkarma imkanına kavuşan gayrimenkul sahiplerinin bir bölümü, daha yüksek kazanç için mevcut kiracılarını tahliye etmeye ya da bu kozu kirayı artırmada kullanmaya başladı...

Kat malikleri tahliye edilebilir mi?

Apartmanda üzerine düşen yükümlerini yerine getirmeyen; diğer kat maliklerinin haklarını, onlar için çekilmez hale gelecek derecede ihlal eden kat malikleri tahliye edilebilir mi? İşte yanıtı..

saraybosna tahliye Haberi

saraybosna tahliye

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da Radyo ve Televizyon Kurumu binasının inşaatı sırasında 500 kilogramlık bomba bulundu. Tesadüfen bulunan bomba için güvenlik önlemleri alındı. 

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre, İkinci Dünya Savaşı'na ait uçak bombasının imha edilmesi için şehrin 2 kilometrelik alanı boşaltılacak. 500 kilogramlık bomba duruma göre yerinde veya şehir dışına taşınarak imha edilecek. 

Bosna Hersek Federasyonu Sivil Koruma İdaresi (FUCZ) Başkanı Fahrudin Solak, pimin bombanın taşınmasına engel olacak türde olması durumunda şehrin neredeyse yarısını tahliye etmek zorunda kalabileceklerini belirterek, uzmanlar tarafından yapılacak imha işlemi sırasında bombanın etrafındaki 2 kilometrelik bir alanın boşaltılması gerektiğini anımsattı.

Bombanın taşınma işlemi bu akşam saatlerinde gerçekleşeceği belirtildi. Bu esnada 2 kilometrelik alan...