30 / 04 / 2024

Sarayburnu Camisi ve Külliyatı

Sarayburnu Camisi ve Külliyatı

Yapımı 27 yıldır devam eden, Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin özelliklerini taşıyan Giresun'un Bulancak ilçesinde yer alan Sarayburnu Camisi, kentin ziyaret edilen turizm merkezleri arasında yerini aldı.

Erzincan Terzibaba Cami ve Külliyesi'nin temeli atıldı!

Erzincan Valisi Mehmet Makas, 1200 kişilik Terzibaba camisi ve külliyenin inşaatında temel atma törenine katılım gösterdi.

Öğretmen Semiha Yıldırım Külliyesi ve Hicret Camisi açıldı!

Kartal'da hayata geçirilen "Öğretmen Semiha Yıldırım Külliyesi ve Hicret Camisi" açıldı...

Türkiye, Beyrut'taki sembol mabetlerin onarımına talip!

Türkiye, Lübnan'da meydana gelen patlamanın hasara yol açtığı başkent Beyrut'un sembolleri niteliğinde olan Muhammed el-Emin Camisi ve Meceriyye Kilisesi'nin onarımını üstlenmek istiyor. 

Kırşehir'deki Melikgazi Türbesi ve Lale Camisi restore edilecek!

Kırşehir'de 13. yüzyılda yaptırılan Melikgazi Türbesi ve Lale Camisi yapılacak restorasyon çalışması ve çevre düzenlemesiyle turizme kazandırılacak.

Ayasofya'nın imar planlarının Ayasofya Camisi ve Külliyesi olarak değiştirilmesi teklif edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nde, AK Parti ve MHP grupları, Ayasofya'nın imar planlarının "Ayasofya Camisi ve Külliyesi" olarak değiştirilmesini teklif etti.

Slovenya Ljubljana Camisi ve İslam Kültür Merkezi Haziran'da açılacak!

Temeli 2013 yılında atılan Ljubljana Camisi ve İslam Kültür Merkezi'nin inşaatı tamamlandı.

Cibuti 2. Abdülhamid Han Camisi ve Külliyesi açıldı!

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 4 yıl önce yapımına başlanan Cibuti 2. Abdülhamid Han Camisi ve Külliyesi hizmete açıldı.

Ekrem İmamoğlu'ndan Gülhane Parkı Haziran'a yetiştirilsin talimatı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sarayburnu sahili ve Gülhane Parkı’nda incelemeler yaptı. İmamoğlu, Gülhane Parkı'nın Haziran ayına yetiştirilmesinin talimatını verdi.

Almanya Aachen Yunus Emre Camisi ve meydanı açıldı!

Almanya'nın Aachen kentindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Aachen Yunus Emre Camisi önündeki meydan ve cami vatandaşın hızmetine açıldı. Aachen Yunus Emre Camisi önündeki meydana, "Cami Meydanı" (Moscheeplatz) ismi verildi.

Selimiye Camisi'nin tapusu sergilendi!

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nün kuruluşunun 172'nci yıldönümü sebebiyle bir sergi düzenlendi. Sergide Selimiye Camisi, İkinci Bayezid Camisi ve tarihi Rüstempaşa Kervansarayı'nın tapularına yer verildi.

Kuzey Ankara Merkez Camisi ve Külliyesi açıldı!

Ankara'nın üçüncü en büyük ibadethanesi olan Kuzey Ankara Merkez Camisi ve Külliyesi bugün cuma namazından sonraki törenle açıldı. Açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. 

Kuzey Ankara Merkez Camisi ve Külliyesi bugün açılıyor! 

İstanbul'daki dört tarihi camiden esinlenerek 6 yıl önce temeli atılan Kuzey Ankara Merkez Camisi ve Külliyesi bugün açılıyor. Caminin resmi açılışı cuma namazının ardından törenle yapılacak. 

Kuzey Ankara Merkez Camisi ve Külliyesi yarın açılıyor!

Temeli 6 yıl önce atılan, İstanbul'daki dört tarihi camiden esinlenilerek tasarlanan ve 15 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği "Kuzey Ankara Merkez Camisi ve Külliyesi"nin resmi açılışı, yarın cuma namazının ardından törenle yapılacak...

Sarayburnu Camisi ve Külliyatı Haberi

Sarayburnu Camisi ve Külliyatı

Giresun Bulancak ilçesinde Karadeniz Sahil Yolu güzergahındaki cami, seyahat edenlerin de ilgisini çekiyor. Sarayburnu Camisi, başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere birçok devlet adamını da ağırladı.


Sarayburnu Camisi ve Külliyatı Yapma ve Yaşatma Derneği Başkanı Yusuf Ziya Sipahi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, caminin temelinin 1987 yılında atıldığını söyledi.


Caminin projesine İstanbul Şehzadebaşı Camisi'nin ölçüsü alınarak başlandığını anlatan Sipahi, "Buna karşın cami üzerinde birçok değişiklik yapıldı. Selçuklu ve Osmanlı mimarisi harmanlanarak bu cami ortaya çıkarıldı. 2 bin 588 metrekare kapalı alan, 16 metre duvar yüksekliği, 38 metre kubbe yüksekliği ve 70 metre minare yüksekliği olan bir eser ortaya çıktı" dedi. 


Sipahi, kaplama olmayan blok taşları ocaktan getirdiklerini ve atölyede işleyerek duvarlara yerleştirdiklerini belirterek, "Camimizin doğu kapısına Sivas Divriği'deki Ulu Cami'nin taş kapısının örneğini...