18 / 05 / 2024

sarayköy kıblesi yanlış cami

sarayköy kıblesi yanlış cami

Denizli'nin Sarayköy ilçesinde, kıblesinin yanlış olduğu belirlenen caminin yıkımına başlandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'den Sekbanlı ve Sepetçi TOKİ’leri hakkında açıklama

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Sepetçi ve Sekbanlı mahallerinde hak sahibi vatandaşların evlerine kavuşamamasının nedeni ile ilgili olarak kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini belirterek açıklama yaptı.

Karadeniz'de akıllara durgunluk veren yıkım! Kepçe operatörü yanlış adrese gidip yanlış evi yıktı

Samsun'da yaşanan bir yıkım duyanları şaşkına çevirdi. Kepçe operatörü yıkım için gittiği evin adresini yanlış yazınca başka birinin evini yıktı. Olay ortaya çıkınca müteahhit hemen olay yerine gitti ama iş işten çoktan geçmişti.

İzmir depreminde yıkılan Emrah Apartmanı'na ilişkin iddianame hazırlandı!

İzmir'de, geçtiğimiz sene yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremde 30 kişinin yaşamını yitirdiği Emrah Apartmanı'na ilişkin hazırlanan iddianamede apartmanın projelendirmedeki eksiklikler, malzeme özelliklerindeki yetersizlikler, uygulama ve işçilik yanlışları sebebiyle yıkıldığı belirtildi.

İzmir’de yıkımların nedeni yanlış imar mı? 

Dün İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremde 25 kişi hayatını kaybederken çok sayıda bina yıkıldı. Yıkılan binalar sonrasında İzmir'in imar planları tartışmalara neden oldu. 

Ev alıp satacaklar dikkat! Cezası büyük!

Konut alım-satım işlemlerinde ödenen tapu harcında ‘gerçek beyan'da bulunmamanın cezası büyük. Tapu dairesinde ev değerinin altında beyan edilirse, ileride hem farkı hem de gerçek harç üzerinden yüzde 25 ceza ödeniyor. Yanlış beyan, dilekçeyle düzeltilebilir.

Yıkım kararı alınan evinin camlarını kırdı!

Sakarya Söğütlü'de Cengiz Bilgiç (52), 10 yaşındayken yanlışlıkla kırdığı ve babasının 3 gün evden çıkmama cezası verdiği evin camlarını, 42 yıl sonra ev yıkılmadan önce bir bir kırdı...

Uzungöl'de yanlışlıkla yıkıldığını iddia edilen bina kaçak çıktı!

Trabzon'un Çaykara ilçesindeki turizm merkezi Uzungöl'de, 'İmar Barışı'na aykırı 95 yapının yıkımı sırasında, sahibinin yanlışlıkla yıkıldığını iddia ettiği 2 katlı binanın da kaçak olduğu ortaya çıktı.

Sarıyer'de “Yapı Kayıt Belgesi” alan yapılar yıkılmayacak!

Sarıyer Belediyesi tarafından yapılan uyarılar karşısında yanlıştan dönen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, “Yapı Kayıt Belgesi” alan kaçak ve ruhsatsız yapıların yıkılmayacağını söyledi. 

İmar barışında en büyük sorun yanlış beyan!

Tektaş İmar Affı Uzmanı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Hakan Çatalkaya, vatandaşlara imar uyarısında bulundu. Çatalkaya, ‘İmar barışı’ ile ilgili bugüne kadar en çok karşılaşılan sorunun yanlış beyan olduğunu belirtti.

İmar affında en büyük sorun yanlış beyan!

Tektaş İmar Affı Uzmanı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Çatalkaya, imar affı ile ilgili bugüne kadar en çok karşılaşılan sorunun yanlış beyan olduğunu belirtti. 

Sarayköy TOKİ kura çekimi 16 Mayıs'ta!

Denizli’nin Sarayköy İlçe Belediyesi ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ortaklığında hayata geçirilen 410 konutun kura çekimi 16 Mayıs tarihinde yapılacak.

Denizli Sarayköy'de 7.7 milyon TL'ye satılık 3 arsa!

Sarayköy Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Gerali Mahallesi'ndeki 3 arsasını ihale usulü ile satıyor. İhale 7 Şubat'ta yapılacak..

Sarayköy'de TOKİ Konutları'nın yapımına başlandı!

Denizli’nin Sarayköy Belediyesi ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliği ile ilçeye yapılacak 403 konutun temel kazım çalışmaları başladı.

sarayköy kıblesi yanlış cami Haberi

sarayköy kıblesi yanlış cami


Denizli'nin Sarayköy ilçesinde, kıblesinin yanlış olduğu belirlenen caminin yıkımına başlandı. Yaklaşık üç yıl önce, Atatürk Mahallesi Efeler Meydanı'ndaki Ağalar Camii'nde namaz kılan bir vatandaş, akıllı cep telefonundaki program sayesinde caminin kıblesinin yanlış olduğunu fark etti. İncelemeler sonucu bu yanlışlık kesinleşti. Doğru kıble yönüne ip çekilen camide, halıların yönü de değiştirilerek ibadetlere devam edildi. Namaza gelen cemaatin caminin yıkılıp tekrar yapılmasını istemesi üzerine ilçe müftülüğü harekete geçti.

Gerekli izinlerin alınmasının ardından, caminin yıkılıp yerine kıblesi doğru ve daha büyük bir cami yapılması kararlaştırıldı.

Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun oluruyla boşaltılan caminin yıkımına başlandı.

Ramazan ayına yetiştirilmesi planlanan caminin bahçesine afiş asılarak, yardım kampanyası düzenlendi.


"Namazlar geçerli"


Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, "Camide namaz kılanların gönül huzuruyla ibadetlerini yapabilmesi için yeni bir cami yapılması...