05 / 05 / 2024

sarıyer çevre projeleri

sarıyer çevre projeleri

İBB Çevre Koruma Müdürlüğü'nün Sarıyer'de orman olarak görünen doğal sit alanının, yeşil alan ve rekreasyon alanı olarak düzenlenmesi amacıyla dolgu projesi Sit Kurulu'nda onay bekliyor...

Bakanlıktan flaş karar! Beşiktaş ve Sarıyer sınırındaki 58 bin metrekarelik hazine arazisinin imar planı askıda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul’da Beşiktaş ve Sarıyer sınırındaki 58 bin metrekarelik hazine arazisinin imar planlarını askıya çıkardı.

Sarıyer'de 15.5 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, İstanbul ili, Sarıyer ilçesi, Ayazağa Mahallesi, 10629 ada 3 parselde yer alan gayrimenkulün 116084/240000 hissesini 15 milyon 536 bin 850 TL'ye satıyor.

Sarıyer Derbent Mahallesi için hazırlanan imar planları değiştirildi!

İstanbul’un en eski gecekondu mahallesi Sarıyer Derbent için 2019'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan imar planları, İSKİ’nin itirazı sonrası değiştirildi. Mahallede planlanan 192 bin metrekarelik konut alanı 189 bin metrekareye indirildi.

Murat Kurum: Sarıyer'in mülkiyet ve tapu sorunlarını çözeceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İmar Barışı Yasası ile ilgili bilgilendirme için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sarıyer Kültür Merkezi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Kurum “Sarıyer'in mülkiyet ve tapu sorunlarını çözeceğiz" dedi.

Sarıyer'de “Yapı Kayıt Belgesi” alan yapılar yıkılmayacak!

Sarıyer Belediyesi tarafından yapılan uyarılar karşısında yanlıştan dönen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, “Yapı Kayıt Belgesi” alan kaçak ve ruhsatsız yapıların yıkılmayacağını söyledi. 

Sarıyer'deki yüzlerce gecekondu için 'imar barışı' şoku!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sarıyer'deki yüzlerce gecekondu için karar verdi. Bakanlık, ilçedeki kaçak yapıların imar barışı kapsamında yıkım kararının devam edeceğini açıkladı.

Sarıyer Derbent Mahallesi'nin imar planı onaylandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sarıyer'in gecekondu semti Derbent'in imar planlarını onayladı. İmar planı raporuna göre, bir parselin ancak yüzde 15'ine inşaat yapılabilecek ve bina yüksekliği 5 katı geçemeyecek.

Sarıyer'de yerinde dönüşüm başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Sarıyer'de kentsel dönüşüm söz verdi. Bakan Özhaseki, Armutlu ve Derbent’te proje geliştirdiklerini belirterek, “Sarıyer’de yerinde dönüşüme başlıyoruz” dedi

Sarıyer'de yurt inşaatının çökmesi çevre binalarda çatlak oluşturdu!

Sarıyer'de geçen hafta Cuma günü özel bir üniversiteye ait yurt inşaatında meydana gelen toprak kayması ve çökmenin ardından, çevredeki ev ve iş yerlerinde çatlaklar oluştu.

Sarıyer Zekeriyaköy alternatif yolu açıldı!

Sarıyer Zekeriyaköy Caddesi ile Zekeriyaköy 2. Cadde’yi bağlayan 450 metre uzunluğunda ve 12 metre genişliğindeki alternatif yol tamamlanarak hizmete girdi. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek projeleri çalışmaları denet

Sarıyer Belediyesi, Avrupa'ya götüreceği gençleri arıyor!

Sarıyer Belediyesi, Sarıyerli gençlere Avrupa’nın kapılarını açıyor; belediye Yunanistan-Xylokastro’da DHKEXE Belediyesi’nde gerçekleşecek çevre projesi için genç gönüllüler arıyor... İşte Sarıyer Belediyesi tarafından yapılan o açıklama...

Sarıyer'e yeni dolgu alanı geliyor!

İBB Çevre Koruma Müdürlüğü'nün Sarıyer'de orman olarak görünen doğal sit alanının, yeşil alan ve rekreasyon alanı olarak düzenlenmesi amacıyla dolgu projesi Sit Kurulu'nda onay bekliyor...

Sarıyer Derbent Mahallesi'ndeki Kentsel Dönüşüm Projesi'ne mahkemeden ret!

Sarıyer'de bulunan Derbent Mahallesi'nde yapılmak istenen Kentsel Dönüşüm Projesi mağdur olmak istemeyen mahallelinin açtığı dava sonucunda iptal edildi. Gerekçe; "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın plan yapma yetkisi olmadığı" olarak gösterildi.

sarıyer çevre projeleri Haberi

sarıyer çevre projeleri


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Çevre Koruma Müdürlüğü tarafından Sarıyer'de 78, 79, 111, 112, 113 ve 114 no'lu bölmelerdeki orman olarak görünen doğal sit alanının dolgu alanı yapılması talebi Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'nda görüşülüyor.


Eğer onay verilirse, söz konusu bölümler, yeşil alan ve rekreasyon alanı olarak düzenlenmesi amacıyla hafriyat toprağı ile dolgu yapılacak.




Gülcihan...