05 / 05 / 2024

Şarkikaraağaç

Şarkikaraağaç

Beyşehir Gölü üzerindeki Mada Adası sakinleri, en önemli geçim kaynağı olan hayvanlarını, balıkçı teknelerinin çektiği dubayla, adadan 700 metre uzaklıkta bulunan karaya geçirdikten sonra kurbanlık pazarında satışa sunuyor

Milli Emlak'tan 110 bin TL'ye imarlı arsa fırsatı! İhalesi yarın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Isparta  ili, Şarkikaraağaç ilçesi Aşağı Kale Mahallesi'nde bulunan arsa için satış ihalesi gerçekleştirecek. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen satış ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

Siz de 67 bin TL'ye 500 metrekare imarlı arsa sahibi olabilirsiniz! İhalesi 4 Ağustos'ta!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Isparta  ili, Şarkikaraağaç ilçesi Çiçekpınar - Orta Mahallesi'ndeki arsayı satışa çıkardı. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen konut satış ihalesi 4 Ağustos 2022 tarihinde saat 14:10'da yapılacak.

Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinin konut eksikliği TBMM'de!

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinin konut eksikliğine ilişkin soru önergesi verdi. 

Isparta Belceğiz Köyü'nde bazı yerler sit alanı ilan edildi!

Isparta ili, Şarkikaraağaç ilçesi, Belceğiz Köyü sınırları içerisinde yer alan alan bazı yerler sit alanı olarak tescil edildi.

Isparta'da bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Isparta İli, Yenişarbademli ve Şarkikaraağaç sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31429 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Isparta Şarkikaraağaç'a sosyal konut müjdesi!

Isparta Şarkikaraağaç Belediyesi tarafından dar gelirli vatandaşlar için Camikebir Mahallesi’ndeki Belediye Konut evlerinin bulunduğu yerde sosyal konut inşa edilecek.

Isparta'da 2 adet jeotermal saha ve doğal mineralli su sahası ihale edilecek!

Isparta İl Özel İdaresi tarafından Senirkent-Gençali, Merkez-Yakaören ve Şarkikaraağaç-Arak mevkiilerinde bulunan 2 adet Jeotermal Kaynak Arama Sahası ve 1 adet Doğal Mineralli Su Arama sahası 275 bin TL'ye ihaleye çıkıyor.

Adese, Isparta'daki ikinci mağazasını açtı!

Adese, Isparta'daki ikinci mağaza açılışını geçtiğimiz günlerde Şarkikarağaç'ta düzenlenen bir törenle gerçekleştirdi. Açılış töreni; Şarkikaraağaç protokolü, İttifak Holding ve Adese yöneticileri ile Şarkikaraağaç halkının katılımıyla gerçekleşti.

Adese AVM Isparta Şarkikaraağaç'ta mağaza açtı!

Adese Alışveriş Merkezleri Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Adese Alışveriş Merkezleri Ticaret Isparta'da bulunan Şarkikaraağaç'ta bir mağaza açtı.

Isparta'da şifalı balıkların su kaynağı korumaya alınıyor!

Isparta'da şifalı balıkların su kaynağı korumaya alınıyor. ISPARTA'nın Şarkikaraağaç İlçesi'ne bağlı Aslandoğmuş Köyü'nde, özellikle cilt hastalığı tedavisine iyi geldiğine inanılan balıkların yaşadığı Ilıca su kaynağı, korumaya alınıyor.

Şarkikaraağaç imam Hatip Lisesi depreme dayanıksız olduğu için boşaltıldı!

Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kent merkezi ve ilçelerde 8 okulda depreme dayanıklılık testi yaptırdı. Bu okullardan biri olan Şarkikaraağaç imam Hatip Lisesi'nin deprem testi sonrasında, güçlendirme yapılması yönünde rapor çıktı.

Depreme dayanıklı olmayan yurt öğrenci alımlarını durdurdu!

Şarkikaraağaç ilçesinde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna (YURT KUR) ait yurt binası depreme dayanıklı çıkmayınca, öğrenci alımı durduruldu. Yurda kayıt yaptıran 50 öğrencinin verdikleri ücretlerin geri ödenecek...

Mehmet Kudret Selçuk, yarım kalan liseyi tamamlayacak!

Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinde ödenek yetersizliği nedeniyle yarım kalan sağlık meslek lisesi binası, emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Kudret Selçuk'un katkısıyla tamamlanacak

Şarkikaraağaç Haberi

Şarkikaraağaç

Beyşehir Gölü üzerindeki Mada Adası sakinleri, en önemli geçim kaynağı olan hayvanlarını, balıkçı teknelerinin çektiği dubayla, adadan 700 metre uzaklıkta bulunan karaya geçirdikten sonra kurbanlık pazarında satışa sunuyor.


Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Mada Adası, Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü Beyşehir Gölü'nde bulunan irili ufaklı 32 adadan en büyüğü. Konya ile Isparta arasında kalan göldeki yerleşim yerinin bulunduğu tek ada olma özelliği taşıyan Mada Adası, 700 metre uzaklıktaki kıyıda Gedikli köyünün bir mahallesi konumunda.


36 haneli adada yaşayan 250 kişinin en önemli geçim kaynağı ise büyükbaş hayvancılık. Yıl boyunca 822 hektarlık adada hayvancılık yapan ada sakinleri, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla hayvanlarını, adadan 35 kilometre uzaklıkta bulunan ilçe merkezindeki hayvan pazarına taşımanın telaşı içine giriyor ancak bu o kadar da kolay olmuyor. 


Sabahın ilk...