02 / 05 / 2024

SATEM

SATEM

Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) Başkanı Mevlüt Oral, Türkiye genelinde emlak piyasasının çok durgun olduğunu belirterek " Konut fazlalığı var "dedi.

Samsun'da zirveyi gören emlak satışları durakladı!

Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) Başkanı Mevlüt Oral, konut kredi faizlerinin düşüşüyle zirveyi gören emlak satışlarının kredi faiz oranlarının yükselmesinden sonra duraksamaya girdiğini söyledi.

Ev sahibi olanlar dikkat! Yasaklandı!

Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) Başkanı Mevlüt Oral, emlak müşavirliği yasası çıktığında emlakçılar dışındaki kişilerin akraba veya başka birisinin gayrimenkulünü satmak istemeleri durumunda 30 bin lira para cezası alacaklarını söyledi.

Krediler düştü, Samsun'da ev fiyatları arttı!

SATEM Başkanı Mevlüt Oral, kamu bankalarının konut kredilerinde yaşanan faiz oranlarını yüzde 0.99'a çekmesiyle bazı özel bankaların da faizlerde indirim yapıldığını söyledi.

Mevlüt Oral: Konut ve araziye yatırım kazandırır!

Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) Başkanı Mevlüt Oral, parası bulunan konut ve araziye yatırım yapması gerektiğini söyledi.

Suriyeliler'den Atakum'a 1 milyon liralık konut yatırımı!

Samsun Tüm Emlakçılar Odası (SATEM) Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Oral, bölgedeki Suriyelilerin Atakum ilçesine 1 milyon lira değerinde konut yatırımı yaptığını açıkladı. 

Gayrimenkulde dolarla kira uyarısı!

SATEM Başkanı Mevlüt Oral, 'Dolarla kira sözleşmesi yapan vatandaşlar, 1 ay içerisinde sözleşmelerini Türk lirası üzerinden yenilemeli. Eğer bu değişiklik yapılmazsa cezai müeyyideleri büyük' dedi.

Faiz değil, gayrimenkul kazandırır!

SATEM Başkanı Mevlüt Oral, Samsun'da emlak sektörünü ve konut fiyatlarını değerlendirdi. Oral, "Banka faizi vatandaşa para kazandırmaz ama gayrimenkul kazandırır" şeklinde konuştu.

Mevlüt Oral: Gayrimenkul alın!

Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) Başkanı Mevlüt Oral, “Konut almanın tam zamanı” şeklinde konuşurken, emlakçılar ise, ‘Sakın geç kalmayın’ vurgusu yaptı

Mevlüt Oral: Samsun'da konut satışları artacak!

SATEM Başkanı Mevlüt Oral, Konut kredisi faizlerindeki indirimle Samsun'da konut satışlarının hızlı biçimde yükselmesini beklediklerini söyledi.

Yabancı yatırımcı emlak sektörünü canlandırıyor!

SATEM Başkanı Mevlüt Oral, emlak satışlarında yükseliş olduğunu belirterek" Yabancıların emlak satışında önde olması piyasayı hareketlendiriyor" dedi.

Mevlüt Oral: Türkiye'de konut fazlalığı var!

Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) Başkanı Mevlüt Oral, Türkiye genelinde emlak piyasasının çok durgun olduğunu belirterek " Konut fazlalığı var "dedi.

Samsun'da konut sektörü hareketlenecek!

Asgari ücrete yapılması beklenilen zammın ardından her şeye zam uygulanacağını söyleyen Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) Başkanı Mevlüt Oral, "Keşke zam vermeyip fiyatları aşağıya çekseler" dedi.

SATEM Haberi

SATEM

Türkiye genelinde emlak piyasasının hem durgun hem de pahalı olduğunu belirten SATEM Başkanı Mevlüt Oral, konut satışları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 


Türkiye'de durgun olan emlak piyasasının Samsun'da da geçerli olduğunu belirten Oral "Türkiye genelinde emlak piyasası durgun. Hem durgun hem de pahalı. Şimdi faizler yükseldikçe vatandaşın alım gücü düşüyor. Faizler 1.20'lerden 1.05'lere çekildi. Şu anda bir hareketlenme bekleniyor ama vatandaş zor durumda. Devlet memuru olmayan bir kişinin banka kredisine cesaret edipte daire alma şansı yok. Bugün bin 5002 bin TL maaş alan bir kişinin gidip 100 bin TL'lik kredi çekip daire alma şansı azaldı. Ortalama vasat bir dairenin fiyatları bugün 70-80 bin TL. Bu daireyi aldığın zaman yaklaşık olarak 30 bin TL de masraf ediyorsun. Masrafsız bir daire 120-130 bin...