22 / 05 / 2024

Satılamayan 800 bin konut üniversiteliye yurt olsun

Satılamayan 800 bin konut üniversiteliye yurt olsun

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, yurt sayılarının yetersiz olduğunu vurgulayarak, arz fazlası 800 bin konutun, kurulacak bir teşvik sistemiyle üniversiteli öğrenciler için yurtlara dönüştürülmesini önerdi.

Yeni Eyüp Evleri 2'de daire fiyatları 3 milyon 800 bin liradan başlayan fiyatlarla! Teslimler 4 ay sonra!

Yeni Eyüp Evleri 2 projesinde konut fiyatları 3 milyon 800 bin liradan başlayan fiyatlarla satılıyor. Projede teslimlerin 4 ay sonra yapılması planlanıyor.

Sinpaş Boulevard Çankaya Manzara Bloğu satışta! Kasım ayına özel 3 milyon 800 bin TL indirim fırsatı!

Sinpaş Boulevard Çankaya Manzara Bloğu'nun satışları başladı. Projede Kasım ayına özel olarak 3 milyon 800 bin TL indirim imkanı sağlanıyor.

Azur Konakları'nda daireler 1 milyon 800 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Sivişoğlu İnşaat tarafından Sakarya ili Karasu ilçesinde denize 350 metre uzaklıkta konumlanıyor. Azur Konakları'nda daire fiyatları 1 milyon 800 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılmaya devam ediyor. 

Marka Bornova Plus'ta 1+1'ler 3 milyon 800 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Marka Bornova Plus projesi Özdeker İnşaat tarafından İzmir Bornova'da inşa ediliyor. Marka Bornova Plus'ta 1+1'ler 3 milyon 800 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışta. 

Bunu yapan restoran yandı! Cezası tam 1 milyon 800 bin lira!

Restoranların etik dışı, müşteriyi yanıltıcı uygulamaları Ticaret Bakanlığı ve ilgili kurumlar tarafından titizlikle takip ediliyor.  Tüketiciye piyasa fiyatının çok üstünde fahiş fiyatla satış yapmak ise ağır şekilde cezalandırılabiliyor. Ticaret Bakanlığı bir işletmeye tam 1 milyon 800 bin lira ce

Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Lefter'in evi 2 milyon 800 bin TL başlangıç fiyatıyla satışa çıkıyor!

Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Lefter'in evi açık arttırma ile satışa çıkartılacak. Büyükada'daki 90 metrekarelik olan bu daire için 2 milyon 800 bin TL başlangıç fiyatı isteniliyor. İşte ayrıntılar...

Güzelbahçe Nefes Bulvar'da 800 bin TL'ye 4+1 daire!

Yunusoğlu İnşaat imzası ile hayata geçirilen Nefes Bulvar projesinde 4 oda 1 salon daireler 800 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor.

Kayseri Kocasinan'da 8 milyon 800 bin TL'ye satılık 3 arsa!

Mülkiyeti Kocasinan Belediyesi'ne ait olan 3 adet konut + ticaret alanlı arsalar toplamda 8 milyon 800 bin TL bedelle 28 Eylül 2016 Çarşamba günü ihale edilecek.

Satılamayan 800 bin konut üniversiteliye 'yurt' olsun!

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, yurt sayılarının yetersiz olduğunu vurgulayarak, arz fazlası 800 bin konutun, kurulacak bir teşvik sistemiyle üniversiteli öğrenciler için yurtlara dönüştürülmesini önerdi.

Trakya Vidanjör'den 800 bin liralık yatırım!

Son olarak değeri 800 bin TL'yi geçen kombine kanal açma ve temizleme aracı satın alan firmaTrakya'nın lider şirketlerinden biri olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu.

Midilli Adası 800 bin euroya satılıyor!

Yunanistan'da 20'den fazla ada, lüks daireden daha ucuza satışa çıkarıldı. Midilli adası sadece 800 bin euroya alıcısını bekliyor...

Cadılar Bayramı satışı: 800 bin dolara hayaletli kasaba!

Amerika ’nın Connecticut eyaletindeki Johnsonville kasabası, Cadılar Bayramı sebebiyle açık arttırmaya sunuldu. Cadılar Bayramı sebebiyle 800 bin dolar gibi özel bir fiyata satışa çıktı. İşte o hayaletli kasabanın öyküsü...

Ardıçlı Evler Sitesi'nde icradan 800 bin TL'ye satılık villa!

Büyükçekmece 3. İcra Dairesi; İstanbul İli, Esenyurt İlçesi, Kapadık Köyü, Çiftlik Namı Mevkii'nde yer alan Ardıçlı Evler Sitesi'ndeki villayı 800 bin TL'den ihale ile satışa çıkarıyor.

Satılamayan 800 bin konut üniversiteliye yurt olsun Haberi

Satılamayan 800 bin konut üniversiteliye yurt olsun

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, arz fazlası 800 bin konutun, kurulacak bir teşvik sistemiyle üniversiteli öğrenciler için yurtlara dönüştürü1mesini önerdi. 


CHP'li Oran yazılı değerlendirmesinde, sektörde yıllardır devlet eliyle şişirilen balonla 1 milyonun üzerinde arz fazlası ortaya çıktığını, öte yandan Türkiye'de 6 milyona yakın üniversite öğrencisinin ancak yüzde 8'ine yetecek yurt kapasitesi bulunduğuna dikkat çekti. Ekonomideki mevcut kötü gidişat sebebiyle eritilme imkânı bulunmayan konuttaki arz fazlasının, etkin teşviklerle üniversite öğrencileri için 'yurt'kapasitesine dönüştürülebileceğini aktardı. Umut Oran, alt-orta gelir grubunun ekonomideki daralma sebebiyle 2014'te konut talebini ertelediğini belirtti. Oran şöyle devam etti: "Geçen yıl mortgage kapsamındaki satışlarda yüzde 15 gerileme yaşandı. Toplam konut satışındaki artış yüzde 1 in altında kaldı. Konut kredisine dayalı satışların toplam satışlarda 2013'te yüzde olan payı geçen vıl...