06 / 05 / 2024

satış kirayı etkiler mi

satış kirayı etkiler mi

Mesken ihtiyacını karşılamak adına bir başkasının evini kiralayan kimselerin en çok merak ettiği husus; evin satılması halinde durumlarının ne olacağı oluyor. Peki satış kirayı bozar mı?

Kiralık ve satılık konut fiyatlarında şok açıklama! Uzman isim her şeyi tek tek anlattı!

Konut sektöründeki satışlar nisan ayında düştü. Bu düşüş satılık ev fiyatlarını etkiler mi, ev fiyatları düşecek mi? İşte detaylar!

Yeni ev sahibi kirayı artırabilir mi? Satılan ev için kira zammı yapılır mı?

Kirada oturan ve ev sahibi değişen pek çok vatandaş ‘Yeni ev sahibi kirayı artırabilir mi?’ ve ‘Satılan ev için kira zammı yapılır mı?’ tarzında soruların yanıtlarını arıyor. Kiracı ve ev sahibinin hakları Borçlar Kanunu’na göre düzenlenmiştir ve bu soruların yanıtları da kanun ile belirtilmiştir.

Rusya ve Ukrayna savaşı yabancıya konut satışını etkiler mi?

Helmann Consturaction Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, yabancıların Türkiye'den konut alımlarıyla ilgili konuştu. Özgün, "Yıl sonu için beklenen minimum 70 bin adet rakamı biraz daha aşağılarda gerçekleşebilir, ancak 2022'yi yine artışla kapatırız" açıklamasında bulundu.

Konut satışları kira fiyatlarını etkiler mi?

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Yıldırım bugünkü köşesinde Ağustos 2021'e ilişkin konut satışlarını kaleme aldı. İşte Abdurrahman Yıldırım'ın 'Ne kadar ucuz kredi o kadar kira artışı' başlıklı yazısı...

Gayrimenkulün satış değeri vergiyi nasıl etkiler?

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Karabıyık bugünkü yazısında Gayrimenkulün satış değerinin vergiyi nasıl etkilediğini kaleme aldı. İşte Karabıyık'ın o yazısı...

Özderici GYO'nun daire satışından elde edeceği gelir şirketin karını nasıl etkiler?

Özderici’de sermaye artırımından kaynaklanan daire satışından elde edilecek gelir şirkete nasıl iade edilebilir? Şirketin karını nasıl etkiler? İşte merak edilen sorunun yanıtı...

Konut satışlarındaki rekor artış fiyatları etkiler mi?

Bu ayki konut satışları rekora koştu. 190 binlik satışla tüm zamanların en yüksek Haziran ayı satışı gerçekleşti. Peki satışlardaki bu artış, fiyatları nasıl etkileyecek?

Gayrimenkul satışında vergi muafiyetinin kaldırılması satışları etkiler mi?

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, ev alım satımlarından doğan gelir vergisinde 5 yıllık vergi muafiyetinin kalkmasının mecliste görüşüldüğünü ancak muafiyetin kalkmasının gayrimenkul satışlarına etki etmeyeceğini söyledi.

Konut alırken gerçek satış bedelini gösterin!

Tapuda gösterilecek satış bedeli sizin alım-satım masraflarınızı etkiler. Alacağınız konutu rayiç bedelinin üstünde alırsanız aldığınız bedeli göstermeniz gerekmektedir. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş konuyla ilgili detayları anlatıyor:

Mashattan’da Kirayı Kendinize Ödeyin, Evinizin Sahibi Olun kampanyası başladı!

Mashattan’da Kirayı Kendinize Ödeyin, Evinizin Sahibi Olun kampanyası başladı. Peşinat olmadan, hemen teslim daireler, 3.650 TL’den başlayan fırsat ödeme seçenekleriyle Maslak Mashattan Kent’sell satış ofisinde ve evdekifirsat.com’da...

Satış kirayı bozar mı?

Mesken ihtiyacını karşılamak adına bir başkasının evini kiralayan kimselerin en çok merak ettiği husus; evin satılması halinde durumlarının ne olacağı oluyor. Peki satış kirayı bozar mı?

Loft Dragos'un yüzde 20'si satıldı! 12 ay kira garantisi!

Loft Dragos'ta satışların yüzde 20'si tamamlandı. Ortaklık, 'kira garantili' kampanya kapsamında, projeden konut alanların evini üç ay boyunca kiraya verememesi durumunda 12 aylık kirayı karşılıyor.

Pişmanlık dilekçesi ile ödenen alım satım harcı emlak vergisini etkiler mi?

Eksik beyanda bulunan vergi mükellefleri, "pişmanlık dilekçesi" ile gayrimenkulün gerçek değerini bildirebiliyor. Peki, pişmanlık dilekçesi ile ödenen alım satım harcı emlak vergisini etkiler mi? İşte yanıtı...

satış kirayı etkiler mi Haberi

satış kirayı etkiler mi

Satış kirayı bozar mı?

Mesken ihtiyacını karşılamak adına bir başkasının evini kiralayan kimselerin en çok merak ettiği husus; evin satılması halinde durumlarının ne olacağı oluyor.


Bu noktada kiracı olarak sizin de içinde bulunduğunuz evin satılma ihtimali varsa ve "Satış kirayı bozar mı?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Evde kiracı varken, evin satılması kira sözleşmesinin devamlılığını etkilemiyor. Ancak, evi satan alan kişinin ihtiyaç durumu kiracının tahliye konusunda bire bir etkili oluyor.


Eğer evi satan alan kişinin bu eve ihtiyacı yoksa, diğer ifade ile bu evi oturum için kullanmayacaksa ve kiracısına tahliye için bildirimde bulunmadıysa kira sözleşmesi aynen devam etmiş oluyor.


Ancak, evi satın alan kimsenin bu eve ihtiyacı varsa ve bu ihtiyacını ispatlayabiliyorsa, bildirim koşullarına bağlı kalmak şartıyla kiracıdan tahliyesini isteyebiliyor.


Konu ile ilgili hususlar Borçlar Kanunu kapsamında...