02 / 05 / 2024

satış vaadi neden yapılır

satış vaadi neden yapılır

Posta Gazete Yazarı Tamer Heper, konut alacağız ama tapudan değil noterden satmak istiyor ne yapabiliriz diye soran okurunu cevaplıyor. İşte o yazı!

Yabancılara konut satışı neden düştü? 

Yabancılara konut satışı 2023'te önceki seneye göre yarı yarıya düşüş gösterdi. Peki yabancıya konut satışları neden düştü? 

Gayrimenkul satışları neden düştü? Uzman isim satışlardaki düşüşlerin nedenlerini ve etkilerini açıkladı!

Gayrimenkul satışlarında son dönemlerde belirgin bir duraksama görüldü. Bu duraksamanın çeşitli nedenleri ve sektöre olan etkileri Özgür Cihad Özaydoğu tarafından açıklandı.

Konut satışlarındaki sert düşüşün nedeni belli oldu!

Türkiye genelinde konut satışları ekim ayında yüzde 8.7 oranında düşüş gösterdi. Peki konut satışları neden düşüyor?

Satış vaadi sözleşmesi nedir ve şartları nelerdir?

Satış vaadi sözleşmesi, gayrimenkul alanında tarafların belirli haklarına yönelik düzenlenen bir sözleşme türüdür. Bu sözleşme, gelecek dönemde gayrimenkulün alım satımının gerçekleştirilmesine yönelik yapılır. Belirli şart ve tarih göz önünde bulundurularak satış vaadi sözleşmesi hazırlanır.

Gram altında şok eden gelişme! Satıştan kaldırılıyor mu? Yarım gram altın tedavülden kalktı mı?

Yarım gram altın ile ilgili son dakika kararı yatırımcıları şok etti. Yarım gram altının satıştan neden kaldırılacağı ise merak ediliyor. Yarım gram altın tedavülden kalktı mı? Yarım gram altın neden satıştan kaldırılıyor?

Konut satışları neden geriledi? Seçim ve deprem piyasayı nasıl etkiledi? Sektör temsilcileri tek tek açıkladı!

Tüketicinin yatırımda ‘güvenli liman’ gördüğü konut sektöründe satışlar nNisan ayında sert geriledi. Sektör temsilcileri, düşüşün sebebini “Seçim sürecinde ‘bekle-gör’ dönemi, krediye erişimin neredeyse imkansızlaşması ve arz sıkıntısının fiyatlar üzerindeki baskısı” şeklinde işaret etti. 

Yeni Evim Kampanyası'nda deprem etkisi: Satışlar iptal ediliyor! 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 16 Ocak’ta başlayan "Yeni Evim Konut Finansman Programı" kampanyasını da etkiledi. 6 Şubat'ta meydana gelen depremler kampanyada satış iptallerine neden oldu. İşte ayrıntılar...

Konut fiyatları yıllık olarak arttı! Satışlar neden geriledi?

Vatandaşın konut alma hayalleri neredeyse suya düşerken piyasadaki alıcılar yatırımcılar ya da yabancılar oldu. Ekonomistler, konut fiyatlarını, yüzde 15'e varan yabancı satışlarının katladığına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul alım satımı yapacaklar dikkat! Dolandırıcılara yem olmayın

Noterde imzalanacak satış vaadi sözleşmesi sizi tapu sahibi yapmaz, sözleşmeyle parayı teslim ederseniz mahkemenin yolunu tutmak zorunda kalabilirsiniz!

Daha yolda satılıyorlar! Otomobil satışları neden patladı?

Yeni otomobil almak isteyenler satış bayilerine koşuyor. İşte sebebi...

Eylül'de satılan konut sayısı yüzde 22,9 geriledi! Konut satışları neden düşüyor? 

Türkiye'de konut satışları son üç aydır düşüyor. Geçen Cuma açıklanan verilere göre Eylül ayında satılan konut sayısı, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 22,9 geriledi ve 113 bin 402 oldu. Peki konut satışları neden düşüyor? İşte konut satışlarıyla ilgili merak edilenler...

7 maddede konut satışlarında yaşanan düşüşün nedenleri! Uzmanlar açıkladı!

TÜİK tarafından, Eylül 2022 konut satışları istatistikleri de bugün açıklandı. Açıklanan verilere göre Eylül ayında son bir senenin en sert düşüşü kaydedildi. Peki konut satışları neden düşüyor? Uzmanlar 7 maddede açıkladı. İşte ayrıntılar...

Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi nedir?

Taşınmaz satış vaadi sözleşmesine dair pek çok soru sorulmaktadır. Peki Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi nedir?

satış vaadi neden yapılır Haberi

satış vaadi neden yapılır



Ev sahibi evini bize satacak ama kendisi de alalı beş seneden az olmuş, tapudan satamam diyor da noterden satayım diyor. Böyle bir satış mümkün mü, ne gibi problem yaşanır?


Gayrimenkulün alımdan sonraki beş yıl içinde satılamayacağı diye bir kural yok. Ancak beş yıl içinde satış halinde alım satım arasında doğan lehte fark  Gelir Vergisi'ne tabidir. Bir gayrimenkul ancak tapu dairesinde alınır ve satılır. Tavsiyem siz de tapudan alın. Bunun için mali müşavir ile görüşün. alım satım değerlerini bildirin, doğabilecek vergiyi size söylesin, bakarsınız Gelir Vergisi çıkmaz, siz de tapudan alım işlemini yaparsınız. 


Peki noterde satış olur mu?


Noterde satış değil gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi yapılır. Yani ileride satış vaad edilir. Bu işlem hukuk dışı değil yapılabilir. Büyük çapta hukuki engel çıkmayabilir. Deyin...