17 / 05 / 2024

SAÜde İzmit Körfez Geçiş Köprüsü hakkında seminer düzenlendi

SAÜde İzmit Körfez Geçiş Köprüsü hakkında seminer düzenlendi

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Mühendislik Teknolojileri Öğrencileri Topluluğu tarafından ‘İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Semineri’ isimli bir etkinlik düzenlendi.

Körfez Belediyesi, Kocaeli'de 4 taksitle üç arsa satacak!

Kocaeli İli Körfez Belediye Başkanlığı, Kocaeli Körfez'de yer alan arsaları satışa çıkardı. Arsalar için 4 taksit imkanı sağlanıyor.

Kocaeli'de aylık 62 bin TL'ye kiralık kültür merkezi!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İzmit, Körfez Mahallesi'nde yer alan Yunus Emre Kültür Merkezi'ni aylık 62 bin TL bedelle kiraya verecek.

İzmit Körfez'de 6 milyon TL'ye satılık arsa!

İzmit Belediyesi Körfez Mahallesi'nde yer alan ticaret imarlı arsasını ihale usulü ile satışa sunuyor. İhale 13 Eylül'de gerçekleşecek..

Körfez Tatil Beldesi projesinin 2016 sonu değerleme raporu!

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Balıkesir Edremit Güre'de bulunan Körfez Tatil Beldesi projesine ait olan 2016 sonu değerleme raporunu yayınladı.

Konut yatırımında KDV fırsatı Körfez yatırımcısını sevindirdi!

Konutta KDV oranının düşürülmesi kararını değerlendiren Körfez’in büyük yatırımcısı Mresco Türkiye CEO’su Oya Zingal: ‘’Yatırım amaçlı konut almayı planlayanlar için bu indirim güzel bir fırsata dönüşebilir” dedi.

Körfez GYO Likidite Sağlayıcılık işlemlerinin süresini 6 ay uzattı!

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., 11 Ağustos 2016 tarihli ve 141 sayılı almış olduğu karar ile Bizim Menkul Değerler A.Ş. tarafından yürütülmekte olan Likidite Sağlayıcılık işlemlerinin süresinin 6 ay uzattı.

İzmit Körfez Geçişi son yılların en verimli projesi!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Yavuz Semerci, bugünkü yazısında İzmit Körfez Geçişi projesini değerlendirdi. Semerci, ''Son yıllarda devreye alınan projeler içindeki en akıllı, en verimli, en ekonomik projedir'' dedi.

İzmit Körfez Mahallesi'ndeki eski binanın yıkımı için çağrı!

İzmit Körfez Mahallesi 42 Evler Şehit Basri Sokak’ta depremden sonra tamamen terk edilen binanın yıkımı için bölge sakinleri yetkililerini göreve çağırdı.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü izolasyon boyalarla kaplanıyor!

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü asfaltlama öncesi paslanmayı önleyen özel izolasyon boyalarıyla kaplanıyor. Ramazan Bayramı öncesine yetişecek köprüden özel araç sürücüleri 120 kilometrelik hızla geçebilecekler.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün adı belli oldu!

İzmit Körfez Geçiş Köprüsünde son tabliye yerleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılımlarıyla son tabliyenin yerleştirilmesi nedeniyle kaynak töreni yapılacak.

İlber Ortaylı'dan Körfez Geçiş Köprüsü'ne isim önerisi!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı olan İlber Ortaylı bugünkü yazısında restorasyon çalışmalarından bahsetti. Ortaylı, İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'ne ''Evliya Çelebi'' ismi konulmasını önerdi.

İzmit Körfez Geçişi Köprüsü 2 ay içinde açılacak!

Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürü Murat Gönenli, İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'nün 2 ay içinde tamamlanacağını bildirdi.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün belgeseli çekilecek!

Önümüzdeki ay sonunda ulaşıma açılması beklenen İzmit Körfez Geçiş köprüsü'nde 113 tabliyeden 91'i yerleştirildi.Öte yandan drone'larla yapım aşamaları görüntülenen projenin, tamamlanmasının ardından belgesel hazırlanacağı öğrenildi.

SAÜde İzmit Körfez Geçiş Köprüsü hakkında seminer düzenlendi Haberi

SAÜde İzmit Körfez Geçiş Köprüsü hakkında seminer düzenlendi

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe İzmit Körfez Köprüsü Asma Köprü Başmühendisi Erdoğan Dedeoğlu konuşmacı olarak katıldı. Dedeoğlu seminerde köprü inşaatı ve süreçler hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

İzmit Körfez Köprüsü’nün Türkiye ekonomisinin omurgasını oluşturan Marmara ve Ege Bölgelerine için önemli bir geçiş ağı olacağını söyleyen Dedeoğlu, “İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir, Manisa ve İzmir gibi güzergâhta bulunan iller ile çevre iller arasındaki sanayi, ticaret ve turistik amaçlı trafik hareketleri daha konforlu ve güvenli hale gelecek. Böylece, ülkemizin gelişimi ile her geçen gün artan trafik hacmini, mevcut yolların kapasitesine yaptığı olumsuz etki giderilecek, trafik güvenliği ile bakım hizmetlerinin sürdürülebilir olması sağlanacak” dedi.

Yapılacak köprü ve otoyolun tamamı ile yıllık 650 milyon dolar tasarruf sağlanacağının hesaplandığını dikkat çeken Dedeoğlu, “Mevcut karayolunu kullanarak ortalama...