21 / 05 / 2024

şavşat hidroelektrik santrali

şavşat hidroelektrik santrali

Şavşat Hidroelektrik Santrali yapımı kapsamında Artvin Şavşat'a bağlı Küplüce Köyü, Tepeköy ve Kurudere Köyü'nde proje güzergahına isabet eden alanlarda acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Şavşat Kaymakamlığı Artvin'de 3 arazi satacak! İhalesi 26 Ekim'de!

Şavşat Kaymakamlığı Artvin'de yer alan 3 adet arazi için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 26 Ekim 2023 tarihinde yapılacak.

Milli Emlak Artvin Şavşat'da 21 bin TL'ye arsa satışı!

Milli Emlak, Artvin'in Şavşat ilçesinde yatırım yapmak isteyenlere müjdeli bir haber verdi. Yeni arsa ve arazi satışı ilanlarını yayınlayan Milli Emlak, elinde TL'si olanların 21 bin TL'ye arsa sahibi olabileceklerini duyurdu. Oldukça uygun fiyatlı ilan ile ilgili detaylar haberimizde...

Dünyanın en büyük santrali Edirne’de olacak!

EdirneValiliği tarafından Meriç Nehri üzerinde inşa edilecek olan '3 Nehir 1 Şehir Projesi’ kapsamı dahilinde yapımı devam eden Arşimet Burgu Tribünlü Hidroelektrik Santrali´nde sona aşamaya gelindi. İşte detaylar…

Şavşat Gölü kenarında inşa edilen binaya tepki!

Artvin Şavşat'ta yer alan doğa harikası Karagöl'ün kenarında yapımı süren bina tepkilere sebep oldu. Bölge sakinleri, göl kenarında yapılaşmanın devam etmesinden endişe ettiklerini belirtti...

Bursa İnegöl'e geleneksel Şavşat evi yapılacak!

Bursa İnegöl'de yaşayan Artvin Şavşatlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri dernek binalarını Şavşat evi konseptinde yapacaklarını açıkladılar. Dernek binası Şavşat kültürünü yaşatma amacı ile tamamen ahşaptan yapılacak.

Artvin Şavşat Küçük Sanayi Sitesi işyeri yapım ihalesi 4 Temmuz'da!

Artvin Şavşat Sahara Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, 20 adet işyeri yapım işi ihale ediyor. İhale 4 Temmuz'da gerçekleşecek..

Artvin Şavşat'ta 20 işyeri yapım işi ihalesi 4 Temmuz'da!

Artvin Şavşat Sahara Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı tarafından Artvin Şavşat Sahara Küçük Sanayi Sitesi 20 işyeri yapım işi ihale ediliyor. İhale 4 Temmuz'da gerçekleşecek...

Artvin Şavşat ve Ardanuç'ta acele kamulaştırma kararı!

Maliye Bakanlığı tarafından Artvin'de acele kamulaştırma yapılacak. Şavşat ve Ardanuç'taki 31 gayrimenkul karar kapsamında acele kamulaştırılacak...

Artvin Şavşat'ta yabancı yatırımcıların arsa aldığı iddiası mecliste!

Artvin'in Şavşat ilçesinde yabancı yatırımcılar tarafından arsa alındığı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Turnkey Avıatıon Mühendislik Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Turnkey Avıatıon Mühendislik Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Burak Şahin tarafından Pendik’te 10 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Artvin Şavşat'taki Çağlayan Köyü'nün yol sorunu TBMM'de!

Artvin'in Şavşat ilçesine bağlı Çağlayan köyünün yol sorunu TBMM gündemine taşındı. CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

EÜAŞ'a ait 5 hidroelektrik santrali için özelleştirme ihalesi!

Elektrik Üretim AŞ'ye ait olan Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke ve Zeyne hidroelektrik santralleri özelleştiriliyor.

Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali özelleştiriliyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Elektrik Üretim A.Ş.ye ait Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali ile bu Santral tarafından kullanılan taşınmazları özelleştiriyor. Özelleştirme ihalesine en yüksek teklifi 247 milyon 500 bin TL ile Rönesans Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. verdi.

şavşat hidroelektrik santrali Haberi

şavşat hidroelektrik santrali


Şavşat Hidroelektrik Santrali yapımı kapsamında Artvin Şavşat'a bağlı Küplüce Köyü, Tepeköy ve Kurudere Köyü'nde proje güzergahına isabet eden alanlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.



BAKANLAR KURULU KARARI


Karar Sayısı : 2014/6605

Artvin İlinde tesis edilecek Şavşat Hidroelektrik Santralinin yapımı amacıyla ekli listede bulundukları yer ile ada ve parsel numaraları belirtilen taşınmazların tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılması; anılan Bakanlığın 1/7/2014 tarihli ve 20193 sayılı yazısı üzerine, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27 nci maddesine göre, Bakanlar?Kurulu’nca 9/7/2014 tarihinde kararlaştırılmıştır.




Gülcihan YELKENCİ /...